Dzisiaj jest Czwartek 18 stycznia 2018
Przepisy kulinarne - Przetwory
1 2 3 4 ...
50 dag kapusty20 dag cebuli50 dag marchwi50 dag jabłekgoĄdzikizalewa:1 l wody2 d...
Produkty: 3 kg wi¶ni , 1 kg cukru , 2 szklanki octu 6-proc. , 2 szkla...
Wychodzi z tego ok. 17% wino.Przepis na 13,5 litra wina.1. Miazga z 6 litrów jag...
Składniki • 1,5 litra wytrawnego białego wina • 20 dużych główek ...
Składniki: 1 kg truskawek /całe, zdrowe, jędrne/1 kg cukru Wykonanie: Truska...
2 kg truskawek 1 kg cukru Owoce umyć, przekroić na pół, wypestkować. Ułożyć cia...
Składniki: 1 kg węgierek0,1 kg cukru Wykonanie: ¦liwki umyć, oberwać ogonki,...
Na 1 kg sliwek :szklanka octu + 15 dkg cukru + cynamon (na wyczucie) + kilka goz...
1 kg ¶liwek węgierek1 szkl. octu 6% / wina wytrawnego1 szkl. wody25 dag cukrukil...
¶liwki przekroić na pół wypestkować i zalać przegotowanym, ciepłym octem 6% na 2...
Składniki • 1,2 l wywaru warzywnego (może być instant) • 5 łyżek bi...
Składniki Przepis 4 kg czerwonej kapusty1/2 kg cebuli1 kg kwa¶nych jabłekZal...
Produkty: - pomarańcze - cukier (na kilogram skórek kilogram cukru) - woda (na ...
Składniki • 5 jajek ugotowanych na twardo • 1 łyżka majonezu &#...
Składniki: 0,5 kg skórki z cytrusów szklanka cukru0,75 l wody Wykonanie: Skór...
kg zielonych pomidorów20 dag cebuli2 czerwone papryki4 dag soli zalewa:1 l wody...
1 kg niezbyt dojrzałych pomidorów2 cebule3 dag solimarynata:0,1 l octu 10%0,4 l ...
Składniki 2 i 1/2 kg ogórków, 1/4 kg cebuli, 1/2 kg papryki czerwonej, 1 sz...
1 szkl.octu4 szkl.wody1 szkl.cukru1 łyżeczka czubata soliOgórki w skórce kroimy ...
Składniki Przepis 3 kg kapusty białej0,5 kg ogórków kiszonych0,5 kg marchwi1...
1 2 3 4 ...

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Tort serowy z winogronami


Składniki: ciasto:
 
- 4 jaja
- 2 łyżki m±ki pszennej
- 5 dag startych migdałów
- 4 łyżki cukru do przygotowania formy: - łyżka masła
- łyżka bułki tartej masa: - 20 dag zmielonego sera twarogowego
- pół szklanki ¶mietanki 36-proc.
- 3 łyżki cukru pudru
- łyżeczka żelatyny
- cukier wanilinowy do dekoracji: - 30 dag winogron
- pół szklanki rozpuszczonej galaretki cytrynowej (przygotowanej wg przepisu na opakowaniu) Wykonanie: Przygotuj ciasto: żółtka oddziel od białek i utrzyj z cukrem na gęsty krem. Dodaj m±kę i migdały. Białka ubij na sztywn± pianę, dodaj do masy i delikatnie wymieszaj. Następnie przełóż ciasto do natłuszczonej i wysypanej bułk± tar[± formy i piecz 35 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180°C. Teraz przygotuj masę: ser utrzyj z cukrem pudrem i cukrem wanilinowym. ¦mietankę ubij na sztywno i dokładnie wymieszaj z serem. Żelatynę namocz w 2 łyżkach wody, podgrzej, rozpu¶ć i wymieszaj z mas±. Masę serow± przełóż na ciasto i delikatnie wyrównaj powierzchnię. Winogrona umyj, przekrój na pół, ułóż na cie¶cie i polej galaretk±. Przed podaniem wstaw na godzinę do lodówki.

Przepisy kulinarne - losowy

Kiełbaski z baraniny grillowane


SKŁADNIKI: 800 g baraniny Vegeta 2 ¶rednie cebule z±bek czosnku mielona ostra papryka pieprz czarny WYKONANIE: Mięso kroimy na drobne kawałki i mielemy. Cebulę kroimy w kostkę, rozcieramy z±bek czosnku. Składniki wkładamy do naczynia, dodajemy Vegetę, pieprz i mielon± paprykę. Wszystko dokładnie mieszamy i formujemy podłużne kiełbaski. Pieczemy na grillu. Kiełbaski można podawać z musztard± lub ketchupem.