Dzisiaj jest Piątek 16 listopada 2018
Przepisy kulinarne - Przetwory
1 2 3 4 ...
50 dag kapusty20 dag cebuli50 dag marchwi50 dag jabłekgoĄdzikizalewa:1 l wody2 d...
Produkty: 3 kg wi¶ni , 1 kg cukru , 2 szklanki octu 6-proc. , 2 szkla...
Wychodzi z tego ok. 17% wino.Przepis na 13,5 litra wina.1. Miazga z 6 litrów jag...
Składniki • 1,5 litra wytrawnego białego wina • 20 dużych główek ...
Składniki: 1 kg truskawek /całe, zdrowe, jędrne/1 kg cukru Wykonanie: Truska...
2 kg truskawek 1 kg cukru Owoce umyć, przekroić na pół, wypestkować. Ułożyć cia...
Składniki: 1 kg węgierek0,1 kg cukru Wykonanie: ¦liwki umyć, oberwać ogonki,...
Na 1 kg sliwek :szklanka octu + 15 dkg cukru + cynamon (na wyczucie) + kilka goz...
1 kg ¶liwek węgierek1 szkl. octu 6% / wina wytrawnego1 szkl. wody25 dag cukrukil...
¶liwki przekroić na pół wypestkować i zalać przegotowanym, ciepłym octem 6% na 2...
Składniki • 1,2 l wywaru warzywnego (może być instant) • 5 łyżek bi...
Składniki Przepis 4 kg czerwonej kapusty1/2 kg cebuli1 kg kwa¶nych jabłekZal...
Produkty: - pomarańcze - cukier (na kilogram skórek kilogram cukru) - woda (na ...
Składniki • 5 jajek ugotowanych na twardo • 1 łyżka majonezu &#...
Składniki: 0,5 kg skórki z cytrusów szklanka cukru0,75 l wody Wykonanie: Skór...
kg zielonych pomidorów20 dag cebuli2 czerwone papryki4 dag soli zalewa:1 l wody...
1 kg niezbyt dojrzałych pomidorów2 cebule3 dag solimarynata:0,1 l octu 10%0,4 l ...
Składniki 2 i 1/2 kg ogórków, 1/4 kg cebuli, 1/2 kg papryki czerwonej, 1 sz...
1 szkl.octu4 szkl.wody1 szkl.cukru1 łyżeczka czubata soliOgórki w skórce kroimy ...
Składniki Przepis 3 kg kapusty białej0,5 kg ogórków kiszonych0,5 kg marchwi1...
1 2 3 4 ...

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Pomidory w sosie rosyjskim


Porcja dla 4 osob. Czas przygotow. 30 min.
500 g malych pomidorow.
Sos rosyjski:
100 ml oleju slonecznikowego,
1 lyzka pasty pomidorowej,
50 ml keczupu,
2 lyzki miodu,
1 cebula,
sol, pieprz, estragon.

1. Wybrac male, ladne, jedrne pomidory jednakowej wielkosci. Delikatnie umyc,
sparzyc wrzatkiem, wlozyc na chwile do zimnej wody i obrac.
2. Przygotowac sos. Cebule drobno posiekac. Miod podgrzac, dobrze rozetrzec.
Dokladnie wymieszac sol z pieprzem, estragonem i oliwa. Dodac keczup, lyzke
pasty pomidorowej, miod i posiekana cebule.
3. Pomidory wlozyc do salaterki, zalac sosem i odstawic na 1 godz do lodowki.

Przepisy kulinarne - losowy

Rożki obfito¶ci


Składniki: 8 cienkich plastrów szynki duże winne jabłko łyżka rodzynek łyżka majonezu 2 łyżeczki tartego chrzanu łyżka gęstej ¶mietany łyżeczka octu winnego cukier sól Sposób przygotowania: Obrane jabłko zetrzeć na tarce o dużych oczkach, rodzynki i chrzan wymieszać z majonezem i ze ¶mietan±, przyprawić sol±, cukrem, sokiem z cytryny. Na brzeg każdego plastra nałożyć łyżkę farszu, zwin±ć rożki i ułożyć na półmisku.