Dzisiaj jest Poniedziałek 25 marca 2019
Przepisy kulinarne - Przetwory
1 2 3 4 ...
50 dag kapusty20 dag cebuli50 dag marchwi50 dag jabłekgoĽdzikizalewa:1 l wody2 d...
Produkty: 3 kg wiśni , 1 kg cukru , 2 szklanki octu 6-proc. , 2 szkla...
Wychodzi z tego ok. 17% wino.Przepis na 13,5 litra wina.1. Miazga z 6 litrów jag...
Składniki • 1,5 litra wytrawnego białego wina • 20 dużych główek ...
Składniki: 1 kg truskawek /całe, zdrowe, jędrne/1 kg cukru Wykonanie: Truska...
2 kg truskawek 1 kg cukru Owoce umyć, przekroić na pół, wypestkować. Ułożyć cia...
Składniki: 1 kg węgierek0,1 kg cukru Wykonanie: Śliwki umyć, oberwać ogonki,...
Na 1 kg sliwek :szklanka octu + 15 dkg cukru + cynamon (na wyczucie) + kilka goz...
1 kg śliwek węgierek1 szkl. octu 6% / wina wytrawnego1 szkl. wody25 dag cukrukil...
śliwki przekroić na pół wypestkować i zalać przegotowanym, ciepłym octem 6% na 2...
Składniki • 1,2 l wywaru warzywnego (może być instant) • 5 łyżek bi...
Składniki Przepis 4 kg czerwonej kapusty1/2 kg cebuli1 kg kwaśnych jabłekZal...
Produkty: - pomarańcze - cukier (na kilogram skórek kilogram cukru) - woda (na ...
Składniki • 5 jajek ugotowanych na twardo • 1 łyżka majonezu &#...
Składniki: 0,5 kg skórki z cytrusów szklanka cukru0,75 l wody Wykonanie: Skór...
kg zielonych pomidorów20 dag cebuli2 czerwone papryki4 dag soli zalewa:1 l wody...
1 kg niezbyt dojrzałych pomidorów2 cebule3 dag solimarynata:0,1 l octu 10%0,4 l ...
Składniki 2 i 1/2 kg ogórków, 1/4 kg cebuli, 1/2 kg papryki czerwonej, 1 sz...
1 szkl.octu4 szkl.wody1 szkl.cukru1 łyżeczka czubata soliOgórki w skórce kroimy ...
Składniki Przepis 3 kg kapusty białej0,5 kg ogórków kiszonych0,5 kg marchwi1...
1 2 3 4 ...

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Pierogi leniwe 1


750 g sera białego niekwaśnego,
3 jaja,
50g cukru,
100 g mąki wrocławskiej,
80g masła do polania,
20g tartej bułki,
sól

Ser przepu?cić przez maszynkę, umyć jaja, oddzielić żółtka od białek. Do sera dodać żółtka, cukier, sól i dobrze utrzeć łyżka. M?kę przesiać na stolnice. Z białek ubić pianę, dodać do sera, wsypać czę?ć mąki, uformować wałek, spłaszczyć, wycisnąć kratkę i pokroić romby. Gotować przez 1-2 minuty. Wyjmować łyżką cedzakową, po os?czeniu wykładać na wygrzane talerze i polać masłem ze zrumieniona bułka.

Przepisy kulinarne - losowy

Kawa Karnawałalowa


Składniki • 2 filiżanki espresso • 2 małe kieliszki koniaku • 2 łyżeczki brązowego cukru • świeża bita śmietana Sposób wykonania Wlać koniak do żaroodpornych szklanek, ogrzać i zapalić. Dodać cukier, wymieszać, wlać espresso i udekorować świeżą bitą śmietaną. Espresso można według gustu rozcieńczyć niewielką ilością wrzątku.