Dzisiaj jest Czwartek 31 lipca 2014
Przepisy kulinarne
1 2 3 4 ...
SKŁADNIKI: * 700 g ugotowanego mięsa z głów wieprzowych * 600 g pod...
100 g marchwisok z 1 pomarańczy1 łyżka soku z cytryny1 pomarańcza1 awokado1 łyżk...
Składniki Przepis 300g (2 szklanki) zielonej fasolki szparagowej125g (2 szkl...
SKŁADNIKI: * 25 dag kiełbasy * 5 suszonych grzybów * 1 z±be...
3-4 szkl. gotowego zakwasu25 dag wędzonej kiełbasymarchewkapietruszkacebula kawa...
Składniki •  2 l wywaru mięsnego, bulionu lub wywaru spod białej ki...
Składniki • wywar z włoszczyzny • cebula • pieczarki &#...
Składniki litr wywaru mięsnego albo z kostki instant dwie szklanki zakwasu...
Składniki: 2 butelki żurku (najlepszy jest żurek w szklanych butelkach) łyżk...
Składniki: 0.5 kg wędzonego boczku, włoszczyzna, 0.5 l gotowego zakwasu na żu...
SKŁADNIKI: ZAKWAS: - 1 szklanki m±ki żytniej, - 1/3 szklanki płatków ow...
Składniki: 20 dag surowej białej kiełbasy 20 dag wędzonego boczku 20 dag pi...
Skladniki: - 60 dkg surowej bialej kielbasy - lisc laurowy, kilka ziaren czarneg...
SKŁADNIKI: • wywar z boczku wędzonego lub innej wędzonej wędliny ...
1. Makaron gotujemy według zaleceń na jego opakowaniu, a następnie hartujemy w z...
SKŁADNIKI: • 1,5 l bulionu mięsnego • 1/2 l kwasu z kiszon...
1 i 1/2 l wywaru z ko¶ci i warzyw,150 ml ¶mietany,20 dag kiełbasy zwyczajnej,10 ...
25 dag mięsa wieprzowego bez ko¶cipęczek włoszczyzny (bez kapusty)szkl. żytniego...
SKŁADNIKI: • 1,5 litra bulionu warzywnego • 2 białe kieł...
SKŁADNIKI: • 2 szklanki wywaru z grzybów • 2-3 szklanki żu...
1 2 3 4 ...

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

ZAPIEKANKA ¦RÓDZIEMNOMORSKA


Składniki • 80 dag kabaczka lub cukinii, 50 dag dojrzałych pomidorów, 2 cebule, • 10 dag startego żółtego sera, 1/2 szkl. oliwy z oliwek lub oleju • sojowego, 2 łyżki tartej bułki, przyprawy       Etapy przygotowania 1. Kabaczka umyć, wykroić gniazdo nasienne, pokroić w plasterki i wrzucić na osolony wrz±tek - ok.5 min.;wysuszyć na ¶ciereczce. Pomidory pokroić w grube plastry; cebulę w cienkie plasterki - zeszklić na oliwie.
2. Naczynie żaroodporne posmarować oliw±, na dno położyć cebulę, na niej warstwę kabaczka, plastry pomidorów, warstwę kabaczka i znów pomidory. Każd± warstwę przesypywać przyprawami oraz tartym serem, skropić oliw± i posypać bułk± tart±.
3. Zapiekać 30 min. w t. 200 st.C.

Przepisy kulinarne - losowy

Babeczki serowe ze ¶liwkami


Składniki: - 500 g ¶liwek - 200 g twarogu - 360 ml mleka - 6 łyżek oleju - 80 g cukru - 1 cukier waniliowy - szczypta soli - 300 g m±ki - 1 torebka proszku do pieczenia - 1 torebka budyniu waniliowego - 50 g cukru - 4 łyzki ¶mietany kremówki Sposób wykonania: ¦liwki wydryluj, pokrój na czastki. Twaróg utrzyj z 6 łyżkami mleka, olejem, cukrem, cukrem waniliowym i sol±. Wymieszaj z m±k± i proszkiem do pieczenia. Wyrób ciasto. Z ciasta uformuj wałek, pokrój na 12 talarków. Każdy rozwałkuj na placek o ¶rednicy 10 cm. Placki ulóż na dwóch blachach przykrytych papierem do pieczenia. W czę¶ci mleka rozmieszaj budyń. Resztę mleka zagotuj, mieszaj±c zaci±gnij budyniem, ponownie zagotuj. Na każdej z bułeczek zrób kleksa z budyniu, a na nim ułóż cz±stki ¶liwek. ¦liwki oprusz cukrem, brzegi bułeczki posmaruj ¶mietan±. Piecz około 20 minut w temperaturze 200 stopni