Dzisiaj jest Piątek 29 lipca 2016
Przepisy kulinarne
1 2 3 4 ...
SKŁADNIKI: * 700 g ugotowanego mięsa z głów wieprzowych * 600 g pod...
100 g marchwisok z 1 pomarańczy1 łyżka soku z cytryny1 pomarańcza1 awokado1 łyżk...
Składniki Przepis 300g (2 szklanki) zielonej fasolki szparagowej125g (2 szkl...
SKŁADNIKI: * 25 dag kiełbasy * 5 suszonych grzybów * 1 z±be...
3-4 szkl. gotowego zakwasu25 dag wędzonej kiełbasymarchewkapietruszkacebula kawa...
Składniki •  2 l wywaru mięsnego, bulionu lub wywaru spod białej ki...
Składniki • wywar z włoszczyzny • cebula • pieczarki &#...
Składniki litr wywaru mięsnego albo z kostki instant dwie szklanki zakwasu...
Składniki: 2 butelki żurku (najlepszy jest żurek w szklanych butelkach) łyżk...
Składniki: 0.5 kg wędzonego boczku, włoszczyzna, 0.5 l gotowego zakwasu na żu...
SKŁADNIKI: ZAKWAS: - 1 szklanki m±ki żytniej, - 1/3 szklanki płatków ow...
Składniki: 20 dag surowej białej kiełbasy 20 dag wędzonego boczku 20 dag pi...
Skladniki: - 60 dkg surowej bialej kielbasy - lisc laurowy, kilka ziaren czarneg...
SKŁADNIKI: • wywar z boczku wędzonego lub innej wędzonej wędliny ...
1. Makaron gotujemy według zaleceń na jego opakowaniu, a następnie hartujemy w z...
SKŁADNIKI: • 1,5 l bulionu mięsnego • 1/2 l kwasu z kiszon...
1 i 1/2 l wywaru z ko¶ci i warzyw,150 ml ¶mietany,20 dag kiełbasy zwyczajnej,10 ...
25 dag mięsa wieprzowego bez ko¶cipęczek włoszczyzny (bez kapusty)szkl. żytniego...
SKŁADNIKI: • 1,5 litra bulionu warzywnego • 2 białe kieł...
SKŁADNIKI: • 2 szklanki wywaru z grzybów • 2-3 szklanki żu...
1 2 3 4 ...

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Kawa Brasiliana


2 łyżki kawy rozpuszczalnej
50 g cukru
500 ml mleka
1 opakowanie lodów waniliowych Kawę wymieszać z cukrem i mlekiem, aż do rozpuszczenia się sproszkowanej kawy i cukru. Lody waniliowe pokroić w kostkę i nałożyć do wysokich szklanek. Dodać kawę zmieszan± z mlekiem. Napój podawać od razu po przygotowaniu.

Przepisy kulinarne - losowy

Lasagne z porami


30 dag suchych płatków lasagne
50 dag tłustego białego sera lub sera ricotta
2 jajka
8 dag tartego parmezanu
60 dag pokrojonych porów
łyżeczka tymianku
5 dag masła
250 ml ¶mietany
szczypta gałki muszkatołowej
sól, pieprz Ser rozdrobnić widelcem, wymieszać z jajkami i 5 łyżkami tartego parmezanu. Dodać sól, pieprz, gałkę. Zagotować duż? ilo¶ć wody, dodać łyżkę oleju i rzucać pomału płatki makaronu. Gotować ok. 6 min. Gotować je porcjami. Odcedzić i przepłukać zimn± wod?. Pory dusić z tymiankiem w 2 dag masła przez 10 min, dodać ?mietankę, doprowadzić do wrzenia. Doprawić sol± i pieprzem. Dodać do masy serowej.
W żaroodpornym naczyniu posmarowanym masłem ułożyć na zmianę warstwy lasagne i nadzienia. Posypać każd± warstwę parmezanem. Ostatni? porcję nadzienia posypać jeszcze wiórkami. Włożyć do piekarnika na ok. 35 min.