Dzisiaj jest Poniedziałek 20 listopada 2017
Przepisy kulinarne
1 2 3 4 ...
SKŁADNIKI: * 700 g ugotowanego mięsa z głów wieprzowych * 600 g pod...
100 g marchwisok z 1 pomarańczy1 łyżka soku z cytryny1 pomarańcza1 awokado1 łyżk...
Składniki Przepis 300g (2 szklanki) zielonej fasolki szparagowej125g (2 szkl...
SKŁADNIKI: * 25 dag kiełbasy * 5 suszonych grzybów * 1 z±be...
3-4 szkl. gotowego zakwasu25 dag wędzonej kiełbasymarchewkapietruszkacebula kawa...
Składniki •  2 l wywaru mięsnego, bulionu lub wywaru spod białej ki...
Składniki • wywar z włoszczyzny • cebula • pieczarki &#...
Składniki litr wywaru mięsnego albo z kostki instant dwie szklanki zakwasu...
Składniki: 2 butelki żurku (najlepszy jest żurek w szklanych butelkach) łyżk...
Składniki: 0.5 kg wędzonego boczku, włoszczyzna, 0.5 l gotowego zakwasu na żu...
SKŁADNIKI: ZAKWAS: - 1 szklanki m±ki żytniej, - 1/3 szklanki płatków ow...
Składniki: 20 dag surowej białej kiełbasy 20 dag wędzonego boczku 20 dag pi...
Skladniki: - 60 dkg surowej bialej kielbasy - lisc laurowy, kilka ziaren czarneg...
SKŁADNIKI: • wywar z boczku wędzonego lub innej wędzonej wędliny ...
1. Makaron gotujemy według zaleceń na jego opakowaniu, a następnie hartujemy w z...
SKŁADNIKI: • 1,5 l bulionu mięsnego • 1/2 l kwasu z kiszon...
1 i 1/2 l wywaru z ko¶ci i warzyw,150 ml ¶mietany,20 dag kiełbasy zwyczajnej,10 ...
25 dag mięsa wieprzowego bez ko¶cipęczek włoszczyzny (bez kapusty)szkl. żytniego...
SKŁADNIKI: • 1,5 litra bulionu warzywnego • 2 białe kieł...
SKŁADNIKI: • 2 szklanki wywaru z grzybów • 2-3 szklanki żu...
1 2 3 4 ...

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Ser żółty smażony po polsku


Składniki: 30 dag twardego sera żółtego, 1 jajko, łyżka mleka, łyżka m±ki, tarta bułka do panierowania, tłuszcz (najlepiej masło) do smażenia. Sposób przyrz±dzania: Ser pokroić na kawałki wielko¶ci pudełka zapałek. Jajko wybić, wymieszać dokładnie z mlekiem. W przygotowanej mieszaninie zanurzać porcje sera, otaczać w m±ce, ponownie zanurzyć w jajku, a następnie w tartej bułce. Przygotowany w ten sposób ser smażyć po obu stronach na patelni z rozgrzanym tłuszczem. Gdy się równomiernie zrumieni, układać na ogrzanym półmisku, posypać posiekanym, szczypiorkiem lub natk± pietruszki. Podawać z dodatkiem surówek z młodych warzyw lub z zielon± sałat± i ciemnym pieczywem.
 


Przepisy kulinarne - losowy

Sernik co sie rozpływa w ustach


Składniki Ciasto: 0,5 szkl cukru
0,5 k margaryny
2 łyżki oleju
0,5 łyzki octu
3 jajka
1,5 szkl m±ki
1 łyżeczka proszku do pieczenia Ser: 1,5 kg sera
2 jajka
4 żółtka
2 budynie smietankowe
1 szkl cukru
1 cukier waniliowy
2 i 1/4 szkl mleka
0,5 szkl oleju
1 cytryna
bakalie Wykonanie Ciasto: Cukier ucieramy z jajkami, dodajemy olej, ocet makę przesian± z proszkiem, na koniec wlewamy margarynę roztopion±. Wylewamy na blachę.  Spód można delikatnie podpiec, je¶li nie podpieczemy ciasto wypłynie nam nad sernik i zrobi takie ciekawe górki - warto sprawdzić jak± wersję się woli. Ser: Żółtka i jajka ucieramy z cukrem, dodajemy skórkę i sok z cytryny, olej i mleko, budynie. To wszystko dokładnie mieszamy ze zmielonym serem. Na koniec dajemy rodzynki, które raczej opadn± na dół, bo ser będzie płynny. Wylewamy na spód i pieczemy ok 1 godz w temp 180-200 C, zależy to od piekarnika.