Dzisiaj jest Sobota 29 sierpnia 2015
Przepisy kulinarne
1 2 3 4 ...
SKŁADNIKI: * 700 g ugotowanego mięsa z głów wieprzowych * 600 g pod...
100 g marchwisok z 1 pomarańczy1 łyżka soku z cytryny1 pomarańcza1 awokado1 łyżk...
Składniki Przepis 300g (2 szklanki) zielonej fasolki szparagowej125g (2 szkl...
SKŁADNIKI: * 25 dag kiełbasy * 5 suszonych grzybów * 1 z±be...
3-4 szkl. gotowego zakwasu25 dag wędzonej kiełbasymarchewkapietruszkacebula kawa...
Składniki •  2 l wywaru mięsnego, bulionu lub wywaru spod białej ki...
Składniki • wywar z włoszczyzny • cebula • pieczarki &#...
Składniki litr wywaru mięsnego albo z kostki instant dwie szklanki zakwasu...
Składniki: 2 butelki żurku (najlepszy jest żurek w szklanych butelkach) łyżk...
Składniki: 0.5 kg wędzonego boczku, włoszczyzna, 0.5 l gotowego zakwasu na żu...
SKŁADNIKI: ZAKWAS: - 1 szklanki m±ki żytniej, - 1/3 szklanki płatków ow...
Składniki: 20 dag surowej białej kiełbasy 20 dag wędzonego boczku 20 dag pi...
Skladniki: - 60 dkg surowej bialej kielbasy - lisc laurowy, kilka ziaren czarneg...
SKŁADNIKI: • wywar z boczku wędzonego lub innej wędzonej wędliny ...
1. Makaron gotujemy według zaleceń na jego opakowaniu, a następnie hartujemy w z...
SKŁADNIKI: • 1,5 l bulionu mięsnego • 1/2 l kwasu z kiszon...
1 i 1/2 l wywaru z ko¶ci i warzyw,150 ml ¶mietany,20 dag kiełbasy zwyczajnej,10 ...
25 dag mięsa wieprzowego bez ko¶cipęczek włoszczyzny (bez kapusty)szkl. żytniego...
SKŁADNIKI: • 1,5 litra bulionu warzywnego • 2 białe kieł...
SKŁADNIKI: • 2 szklanki wywaru z grzybów • 2-3 szklanki żu...
1 2 3 4 ...

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Marynaty do mięs pieczonych na grillu


(na 6 kotletów)
DO BARANINY
Cytrynowo-ziołowa z czosnkiem:
2 łyżki skórki startej z cytryny wymieszać z 8 łyżkami soku z cytryny, 2 łyżkami ziół i roztartymi 2 z?bkami czosnku.
Dodać 1/8 l oliwy. Wymieszać.
Pomidorowa z tymiankiem i czosnkiem:
2 łyżki przecieru pomidorowego wymieszać z 2 roztartymi z?bkami czosnku, pęczkiem posiekanego tymianku. Poł?czyć z 1/8 l oleju.
DO RUMSZTYKÓW
Z imbirem i chili: półtorej łyżki skórki startej z limonek i 6 łyżek soku z limonek wymieszać z 2 posiekanymi str?kami papryczki chili, łyżeczk± startego imbiru, łyżeczk± curry i 100 ml oleju.
Z tabasco: 2 posiekane cebule poddusić na 2 łyżkach oleju. Dodać 8 łyżek keczupu, 2 łyżki octu jabłkowego, sos tabasco i worcester. 5 minut pogotować i dodać 150 ml oleju.
DO STEKÓW WIEPRZOWYCH Z piwa: Łyżkę ziaren gorczycy i 2 li?cie laurowe rozgnie¶ć, wymieszać z łyżk± musztardy, 100 ml piwa, łyżk± octu winnego, 100 g posiekanej cebuli,2 łyżkami natki oraz 100 ml oleju.

Przepisy kulinarne - losowy

Karczochy z sosem francuskim i bekonem


70 dag serc karczochów
10 dag chudego boczku wędzonego / bekonu sos francuski:
½ szkl. oliwy
2 łyżki octu winnego
1 łyżeczka miodu płynnego
1 łyżeczka musztardy
1 zmiażdżony z±bek czosnku
sól, pieprz

Składniki sosu wymieszać w zakręconym słoiku.
Serca karczochów ugotować na parze, ułożyć na półmisku i polać sosem. Boczek / bekon pokroić na cienkie paski i smażyć, aż będ? chrupkie. Po ostudzeniu ułożyć na karczochach. Można użyć karczochów z puszki