Dzisiaj jest Środa 25 kwietnia 2018
Przepisy kulinarne
1 2 3 4 ...
SKŁADNIKI: * 700 g ugotowanego mięsa z głów wieprzowych * 600 g pod...
100 g marchwisok z 1 pomarańczy1 łyżka soku z cytryny1 pomarańcza1 awokado1 łyżk...
Składniki Przepis 300g (2 szklanki) zielonej fasolki szparagowej125g (2 szkl...
SKŁADNIKI: * 25 dag kiełbasy * 5 suszonych grzybów * 1 ząbe...
3-4 szkl. gotowego zakwasu25 dag wędzonej kiełbasymarchewkapietruszkacebula kawa...
Składniki •  2 l wywaru mięsnego, bulionu lub wywaru spod białej ki...
Składniki • wywar z włoszczyzny • cebula • pieczarki &#...
Składniki litr wywaru mięsnego albo z kostki instant dwie szklanki zakwasu...
Składniki: 2 butelki żurku (najlepszy jest żurek w szklanych butelkach) łyżk...
Składniki: 0.5 kg wędzonego boczku, włoszczyzna, 0.5 l gotowego zakwasu na żu...
SKŁADNIKI: ZAKWAS: - 1 szklanki mąki żytniej, - 1/3 szklanki płatków ow...
Składniki: 20 dag surowej białej kiełbasy 20 dag wędzonego boczku 20 dag pi...
Skladniki: - 60 dkg surowej bialej kielbasy - lisc laurowy, kilka ziaren czarneg...
SKŁADNIKI: • wywar z boczku wędzonego lub innej wędzonej wędliny ...
1. Makaron gotujemy według zaleceń na jego opakowaniu, a następnie hartujemy w z...
SKŁADNIKI: • 1,5 l bulionu mięsnego • 1/2 l kwasu z kiszon...
1 i 1/2 l wywaru z kości i warzyw,150 ml śmietany,20 dag kiełbasy zwyczajnej,10 ...
25 dag mięsa wieprzowego bez kościpęczek włoszczyzny (bez kapusty)szkl. żytniego...
SKŁADNIKI: • 1,5 litra bulionu warzywnego • 2 białe kieł...
SKŁADNIKI: • 2 szklanki wywaru z grzybów • 2-3 szklanki żu...
1 2 3 4 ...

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Sałatka grecka Horiatiki


- 3 pomidory
- 1 ogórek
- 1 czerwona cebula
- 1 zielona papryka
- 20 dag czarnych oliwek (15 sztuk)
- 18 dag sera feta
- 100 ml oliwy
- 2 łyżki octu winnego
- natka
- sól
- pieprz
- oregano.

Pomidory pokrój w grub? kostkę, obranego ogórka w półplasterki. Paprykę oczy?ć i pokrój w kostkę o boku 5 mm. Dodaj oliwki i pokrojoną natkę. Cebulę obierz, pokrój w talarki, dodaj do sałatki. Przypraw do smaku solą, pieprzem i oregano. Skrop oliwą i octem winnym. Na końcu dodaj pokrojony w kostkę ser feta.

Przepisy kulinarne - losowy

Cordon Bleu burger


Składniki: 1/2 kg mielonego mięsa wołowego,
kilka plastrów miękkiego sera,
kilka plastrów gotowanej szynki,
sól i pieprz do smaku,
bułki hamburgerowe,
sałata lodowa,
kilka plasterków pomidora.
Sposób przyrządzenia: Wymieszać mięso z solą i pieprzem, podzielić na dwie równe części. Z jednej części uformować hamburgery. Na hamburgerach położyć plaster sera, szynki i przykryć hamburgerami uformowanymi z drugiej części mięsa. Zalepić boki, tak by nie było widać szynki i sera. Usmażyć po 4 min. na każdej stronie. Podawać w bułce hamburgerowej z sałatą, plastrami pomidora i ketchupem.