Dzisiaj jest Wtorek 03 maja 2016
Przepisy kulinarne
1 2 3 4 ...
SKŁADNIKI: * 700 g ugotowanego mięsa z głów wieprzowych * 600 g pod...
100 g marchwisok z 1 pomarańczy1 łyżka soku z cytryny1 pomarańcza1 awokado1 łyżk...
Składniki Przepis 300g (2 szklanki) zielonej fasolki szparagowej125g (2 szkl...
SKŁADNIKI: * 25 dag kiełbasy * 5 suszonych grzybów * 1 z±be...
3-4 szkl. gotowego zakwasu25 dag wędzonej kiełbasymarchewkapietruszkacebula kawa...
Składniki •  2 l wywaru mięsnego, bulionu lub wywaru spod białej ki...
Składniki • wywar z włoszczyzny • cebula • pieczarki &#...
Składniki litr wywaru mięsnego albo z kostki instant dwie szklanki zakwasu...
Składniki: 2 butelki żurku (najlepszy jest żurek w szklanych butelkach) łyżk...
Składniki: 0.5 kg wędzonego boczku, włoszczyzna, 0.5 l gotowego zakwasu na żu...
SKŁADNIKI: ZAKWAS: - 1 szklanki m±ki żytniej, - 1/3 szklanki płatków ow...
Składniki: 20 dag surowej białej kiełbasy 20 dag wędzonego boczku 20 dag pi...
Skladniki: - 60 dkg surowej bialej kielbasy - lisc laurowy, kilka ziaren czarneg...
SKŁADNIKI: • wywar z boczku wędzonego lub innej wędzonej wędliny ...
1. Makaron gotujemy według zaleceń na jego opakowaniu, a następnie hartujemy w z...
SKŁADNIKI: • 1,5 l bulionu mięsnego • 1/2 l kwasu z kiszon...
1 i 1/2 l wywaru z ko¶ci i warzyw,150 ml ¶mietany,20 dag kiełbasy zwyczajnej,10 ...
25 dag mięsa wieprzowego bez ko¶cipęczek włoszczyzny (bez kapusty)szkl. żytniego...
SKŁADNIKI: • 1,5 litra bulionu warzywnego • 2 białe kieł...
SKŁADNIKI: • 2 szklanki wywaru z grzybów • 2-3 szklanki żu...
1 2 3 4 ...

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Pesto na trzy sposoby


Zielone pesto z bazylii Składniki duży pęczek ¶wieżej bazylii pół szklanki dobrej oliwy 4 z±bki czosnku 2 łyżki orzeszków pini (można zast±pić pestkami słonecznika) 0,5 ugotowanego ziemniaka sól pieprz Wykonanie: Wszystkie składnik wrzucasz do miksera lub blendera i miksujesz. Je¶li nie zużyjesz wszystkiego od razu to można go przechowywać w małym słoiczku w lodówce. Pesto rossi  z suszonych pomidorów
 
Składniki: 6- 8 suszonych pomidorów 2 łyżki  natki pietruszki 2 łyżki ¶wieżych li¶ci bazylii 0,5 szklanki startego parmezanu 2 obrane z±bki czosnku 3 łyżki pestek z dyni 0,5 oliwy - najlepiej, w której znajdowały się suszone pomidory czarny pieprz ¶wieżo zmielony Wykonanie: Wszystkie składnik wrzucasz do miksera lub blendera i miksujesz do uzyskania gładkiej masy. To pesto może służyć jako sos do makaronu oczywi¶cie, ale można nim też posmarować grzanki z pieczywa lub zastosować jako dodatek do zupy. Pesto z pietruszki, kaparów i anchois Składniki: 2 łyżki natki pietruszki 5- 6 kawałeczków anchois 1 łyżka kaparów 0,5 szklanki startego parmezanu 2 obrane z±bki czosnku 3 łyżki pestek z dyni 0,5 szklanki oliwy czarny pieprz ¶wieżo zmielony Wykonanie: Postępujemy identycznie jak poprzednio - wszystkie składnik wrzucasz do miksera lub blendera i miksujesz do uzyskania gładkiej masy. Nadaje się do makaronów w dużych rozmiarach, jako sos do mięs smażonych i pieczonych, do grzanek, a można nawet zastosować jako sos do sałatki.


Przepisy kulinarne - losowy

Omlet czekoladowy


Produkty: 1 jajko, 1 łyżka cukru, 1 łyżka m±ki, 3 łyżki gorzkiego kakao, rodzynki i inne bakalie
Wykonanie: Białko jajka ubić. Stopniowo dadawać pozostałe składniki. Wymieszać dokładnie. Smażyć na oleju na małej patelni z obu stron. Je¶li jest za mało słodki, posypać cukrem pudrem.