Dzisiaj jest Niedziela 22 stycznia 2017
Przepisy kulinarne
1 2 3 4 ...
SKŁADNIKI: * 700 g ugotowanego mięsa z głów wieprzowych * 600 g pod...
100 g marchwisok z 1 pomarańczy1 łyżka soku z cytryny1 pomarańcza1 awokado1 łyżk...
Składniki Przepis 300g (2 szklanki) zielonej fasolki szparagowej125g (2 szkl...
SKŁADNIKI: * 25 dag kiełbasy * 5 suszonych grzybów * 1 z±be...
3-4 szkl. gotowego zakwasu25 dag wędzonej kiełbasymarchewkapietruszkacebula kawa...
Składniki •  2 l wywaru mięsnego, bulionu lub wywaru spod białej ki...
Składniki • wywar z włoszczyzny • cebula • pieczarki &#...
Składniki litr wywaru mięsnego albo z kostki instant dwie szklanki zakwasu...
Składniki: 2 butelki żurku (najlepszy jest żurek w szklanych butelkach) łyżk...
Składniki: 0.5 kg wędzonego boczku, włoszczyzna, 0.5 l gotowego zakwasu na żu...
SKŁADNIKI: ZAKWAS: - 1 szklanki m±ki żytniej, - 1/3 szklanki płatków ow...
Składniki: 20 dag surowej białej kiełbasy 20 dag wędzonego boczku 20 dag pi...
Skladniki: - 60 dkg surowej bialej kielbasy - lisc laurowy, kilka ziaren czarneg...
SKŁADNIKI: • wywar z boczku wędzonego lub innej wędzonej wędliny ...
1. Makaron gotujemy według zaleceń na jego opakowaniu, a następnie hartujemy w z...
SKŁADNIKI: • 1,5 l bulionu mięsnego • 1/2 l kwasu z kiszon...
1 i 1/2 l wywaru z ko¶ci i warzyw,150 ml ¶mietany,20 dag kiełbasy zwyczajnej,10 ...
25 dag mięsa wieprzowego bez ko¶cipęczek włoszczyzny (bez kapusty)szkl. żytniego...
SKŁADNIKI: • 1,5 litra bulionu warzywnego • 2 białe kieł...
SKŁADNIKI: • 2 szklanki wywaru z grzybów • 2-3 szklanki żu...
1 2 3 4 ...

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Blue angel


Składniki • 50 ml rumu (bacardi),
• 25 ml blue curacao,
• sok z cytryny,
• woda sodowa Etapy przygotowania Do szklanki z lodem wlać rum, blue curacao, sok z cytryny. Zamieszać, uzupełnić wod± sodow±.

Przepisy kulinarne - losowy

Sałatka ze szparagów i pomarańczy


- 1 pęczek ugotowanych szparagów lub 1 słoik szparagów konserwowych
- 1 pomarańcza
- 2 pomidory
- kilkana¶cie li?ci sałaty. Sos: 2 łyżki oliwy
- sok z 1/2 pomarańczy
- skórka otarta z 1 pomarańczy
- 1/2 łyżeczki octu winnego
- sól
- pieprz

Przygotuj sos: wymieszaj oliwę z octem i sokiem pomarańczowym, dodaj skórkę z pomarańczy, przypraw sol± i pieprzem. Szparagi pokrój na 3 czę?ci. Sałatę porwij na kawałki. Pomarańczę obierz, powycinaj fileciki. Pomidory pokrój na ósemki. Poł?cz wszystkie przygotowane składniki, polej sosem i lekko wymieszaj.