Dzisiaj jest Sobota 25 października 2014
Przepisy kulinarne
1 2 3 4 ...
SKŁADNIKI: * 700 g ugotowanego mięsa z głów wieprzowych * 600 g pod...
100 g marchwisok z 1 pomarańczy1 łyżka soku z cytryny1 pomarańcza1 awokado1 łyżk...
Składniki Przepis 300g (2 szklanki) zielonej fasolki szparagowej125g (2 szkl...
SKŁADNIKI: * 25 dag kiełbasy * 5 suszonych grzybów * 1 ząbe...
3-4 szkl. gotowego zakwasu25 dag wędzonej kiełbasymarchewkapietruszkacebula kawa...
Składniki •  2 l wywaru mięsnego, bulionu lub wywaru spod białej ki...
Składniki • wywar z włoszczyzny • cebula • pieczarki &#...
Składniki litr wywaru mięsnego albo z kostki instant dwie szklanki zakwasu...
Składniki: 2 butelki żurku (najlepszy jest żurek w szklanych butelkach) łyżk...
Składniki: 0.5 kg wędzonego boczku, włoszczyzna, 0.5 l gotowego zakwasu na żu...
SKŁADNIKI: ZAKWAS: - 1 szklanki mąki żytniej, - 1/3 szklanki płatków ow...
Składniki: 20 dag surowej białej kiełbasy 20 dag wędzonego boczku 20 dag pi...
Skladniki: - 60 dkg surowej bialej kielbasy - lisc laurowy, kilka ziaren czarneg...
SKŁADNIKI: • wywar z boczku wędzonego lub innej wędzonej wędliny ...
1. Makaron gotujemy według zaleceń na jego opakowaniu, a następnie hartujemy w z...
SKŁADNIKI: • 1,5 l bulionu mięsnego • 1/2 l kwasu z kiszon...
1 i 1/2 l wywaru z kości i warzyw,150 ml śmietany,20 dag kiełbasy zwyczajnej,10 ...
25 dag mięsa wieprzowego bez kościpęczek włoszczyzny (bez kapusty)szkl. żytniego...
SKŁADNIKI: • 1,5 litra bulionu warzywnego • 2 białe kieł...
SKŁADNIKI: • 2 szklanki wywaru z grzybów • 2-3 szklanki żu...
1 2 3 4 ...

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Krupica z boczkiem


SKŁADNIKI: * 250 g krupicy (grubo zmielona mąka pszenna) * 1 l wody * 10 g soli * 20 g boczku WYKONANIE: Zagotowujemy wodę, solimy, ciągle mieszając łyżką dosypujemy mąkę. Ugotowaną krupicę, wykładamy gorącą na miskę polewamy odsmażonym boczkiem.

Przepisy kulinarne - losowy

Pikantne serowe kuleczki


Składniki: 50 dkg szynki 50 dkg tartego sera żółtego 20 dkg twarogu 2 kolorowe papryki bardzo drobno posiekana natka pietruszki 3 łyżki posiekanych orzechów włoskich 1 łyżka grubo zmielonego miksu kolorowych pieprzów sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Paprykę oczyścić, usunąć nasiona. Szynkę i paprykę pokroić w naprawdę drobna kostkę. W misce wszystkie składniki mieszamy, przyprawiamy solą i pieprzem „na ostro” i dokładnie wyrabiamy masę. Za pomocą mokrych dłoni formujemy kulki wielkości dużego orzecha włoskiego, obtaczamy w mieszance z posiekanej natki pietruszki i kolorowego pieprzu. Układamy na półmisku wyłożonym sałatą, odkładamy do lodówki na 2 godziny.