Dzisiaj jest Niedziela 24 czerwca 2018
Przepisy kulinarne
1 2 3 4 ...
SKŁADNIKI: * 700 g ugotowanego mięsa z głów wieprzowych * 600 g pod...
100 g marchwisok z 1 pomarańczy1 łyżka soku z cytryny1 pomarańcza1 awokado1 łyżk...
Składniki Przepis 300g (2 szklanki) zielonej fasolki szparagowej125g (2 szkl...
SKŁADNIKI: * 25 dag kiełbasy * 5 suszonych grzybów * 1 z±be...
3-4 szkl. gotowego zakwasu25 dag wędzonej kiełbasymarchewkapietruszkacebula kawa...
Składniki •  2 l wywaru mięsnego, bulionu lub wywaru spod białej ki...
Składniki • wywar z włoszczyzny • cebula • pieczarki &#...
Składniki litr wywaru mięsnego albo z kostki instant dwie szklanki zakwasu...
Składniki: 2 butelki żurku (najlepszy jest żurek w szklanych butelkach) łyżk...
Składniki: 0.5 kg wędzonego boczku, włoszczyzna, 0.5 l gotowego zakwasu na żu...
SKŁADNIKI: ZAKWAS: - 1 szklanki m±ki żytniej, - 1/3 szklanki płatków ow...
Składniki: 20 dag surowej białej kiełbasy 20 dag wędzonego boczku 20 dag pi...
Skladniki: - 60 dkg surowej bialej kielbasy - lisc laurowy, kilka ziaren czarneg...
SKŁADNIKI: • wywar z boczku wędzonego lub innej wędzonej wędliny ...
1. Makaron gotujemy według zaleceń na jego opakowaniu, a następnie hartujemy w z...
SKŁADNIKI: • 1,5 l bulionu mięsnego • 1/2 l kwasu z kiszon...
1 i 1/2 l wywaru z ko¶ci i warzyw,150 ml ¶mietany,20 dag kiełbasy zwyczajnej,10 ...
25 dag mięsa wieprzowego bez ko¶cipęczek włoszczyzny (bez kapusty)szkl. żytniego...
SKŁADNIKI: • 1,5 litra bulionu warzywnego • 2 białe kieł...
SKŁADNIKI: • 2 szklanki wywaru z grzybów • 2-3 szklanki żu...
1 2 3 4 ...

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Pomidory po prowansalsku


4 pomidory
4 cebule
4 z±bki czosnku
zielona pietruszka
1 łyżka oliwy
sól, pieprz Pomidory przekroić w poprzek, włożyć je do rondla z oliw±, posypać sol± i pieprzem, posiekan± cebul?, czosnkiem i natk±, pokropić oliw± i krótko podsmażyć. Przykryć i dusić ok. 10 min.

Przepisy kulinarne - losowy

Kopytka od 1 roku


Składniki 1 kg ziemniaków 30 dag m±ki 1 jajo sól Wykonanie Ziemniaki umyj, obierz,ugotuj i odstaw do ostygnięcia. Przepusć przez maszynkę lub praskę, dodj mak±, jajo i sól do smaku. Wyrób na jednolite ciasto, podziel na częsci, uformuj wałeczki, pokruj uko¶nie na małe kawałeczki, przypłaszcz widelcem. Ugotuj w osolonym wrzatku. Dobre na obiad z surówk± z marchewki i kotletem lub polane bułeczk± przesmarzon± na masle.