Dzisiaj jest Niedziela 28 maja 2017
Przepisy kulinarne
1 2 3 4 ...
SKŁADNIKI: * 700 g ugotowanego mięsa z głów wieprzowych * 600 g pod...
100 g marchwisok z 1 pomarańczy1 łyżka soku z cytryny1 pomarańcza1 awokado1 łyżk...
Składniki Przepis 300g (2 szklanki) zielonej fasolki szparagowej125g (2 szkl...
SKŁADNIKI: * 25 dag kiełbasy * 5 suszonych grzybów * 1 ząbe...
3-4 szkl. gotowego zakwasu25 dag wędzonej kiełbasymarchewkapietruszkacebula kawa...
Składniki •  2 l wywaru mięsnego, bulionu lub wywaru spod białej ki...
Składniki • wywar z włoszczyzny • cebula • pieczarki &#...
Składniki litr wywaru mięsnego albo z kostki instant dwie szklanki zakwasu...
Składniki: 2 butelki żurku (najlepszy jest żurek w szklanych butelkach) łyżk...
Składniki: 0.5 kg wędzonego boczku, włoszczyzna, 0.5 l gotowego zakwasu na żu...
SKŁADNIKI: ZAKWAS: - 1 szklanki mąki żytniej, - 1/3 szklanki płatków ow...
Składniki: 20 dag surowej białej kiełbasy 20 dag wędzonego boczku 20 dag pi...
Skladniki: - 60 dkg surowej bialej kielbasy - lisc laurowy, kilka ziaren czarneg...
SKŁADNIKI: • wywar z boczku wędzonego lub innej wędzonej wędliny ...
1. Makaron gotujemy według zaleceń na jego opakowaniu, a następnie hartujemy w z...
SKŁADNIKI: • 1,5 l bulionu mięsnego • 1/2 l kwasu z kiszon...
1 i 1/2 l wywaru z kości i warzyw,150 ml śmietany,20 dag kiełbasy zwyczajnej,10 ...
25 dag mięsa wieprzowego bez kościpęczek włoszczyzny (bez kapusty)szkl. żytniego...
SKŁADNIKI: • 1,5 litra bulionu warzywnego • 2 białe kieł...
SKŁADNIKI: • 2 szklanki wywaru z grzybów • 2-3 szklanki żu...
1 2 3 4 ...

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Ramen


Trudność: Średni


Składniki

• 2 litry klarownego odtłuszczonego rosołu z kury • makaron (z chińskich zupek!) • kilka grzybów shiitake namoczonych na 15 min w gorącej wodzi • kilka liści szpinaku lub małych liści kapusty pekińskiej • kilkanaście plasterków ugotowanej marchewki • kilka ugotowanych krewetek średniej wielkości • 25 dag pasków lub plastrów ugotowanego mięsa z kurczaka • 8 połówek jajek ugotowanych na twardo • szczypior dymki • pokrojone na małe kawałki paluszki krabowe • glony wakame lub kombu • pędy bambusa z puszki • gotowany zielony groszek • kilka cienkich plasterków piersi upieczonej kaczki • 25 dag gotowanej szynki lub karkówki pociętej w paski
Etapy przygotowania

1. Makaron przyrządzić zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu (nie powinien być zbyt miękki). Gorący makaron i kilkanaście spośród wymienionych produktów rozłożyć do dużych miseczek, zalać bardzo gorącym rosołem. 2. Makaron i dodatki je się pałeczkami, a rosół wypija bezpośrednio z miseczki.

Przepisy kulinarne - losowy

Zupa krem z pomidorów


cebula
2 łyżki oliwy
4 łyżki koncentratu pomidorowego
3 łyżki mąki
2 puszki pomidorów (po 850 ml)
litr rosołu
pęczek bazylii
125 ml ginu
10 dag śmietany kremówki
15 dag gęstej kwaśnej śmietany
sól, pieprz Cebule pokroić w paski. Oliwę rozgrzać, zarumienić na niej cebulę. Dodać koncentrat, zasmażyć, oprószyć m?ką, wymieszać. Dodać pomidory z zalewą oraz rosół. Przyprawić solą i pieprzem, gotować 10 min. Zmiksować. Bazylię posiekać zostawiając kilka li?ci do dekoracji. Dodać gin, ?mietanę i bazylię. Udekorować listkami bazylii i kleksami kwaśnej śmietany.