Dzisiaj jest Piątek 19 stycznia 2018
Przepisy kulinarne
1 2 3 4 ...
SKŁADNIKI: * 700 g ugotowanego mięsa z głów wieprzowych * 600 g pod...
100 g marchwisok z 1 pomarańczy1 łyżka soku z cytryny1 pomarańcza1 awokado1 łyżk...
Składniki Przepis 300g (2 szklanki) zielonej fasolki szparagowej125g (2 szkl...
SKŁADNIKI: * 25 dag kiełbasy * 5 suszonych grzybów * 1 z±be...
3-4 szkl. gotowego zakwasu25 dag wędzonej kiełbasymarchewkapietruszkacebula kawa...
Składniki •  2 l wywaru mięsnego, bulionu lub wywaru spod białej ki...
Składniki • wywar z włoszczyzny • cebula • pieczarki &#...
Składniki litr wywaru mięsnego albo z kostki instant dwie szklanki zakwasu...
Składniki: 2 butelki żurku (najlepszy jest żurek w szklanych butelkach) łyżk...
Składniki: 0.5 kg wędzonego boczku, włoszczyzna, 0.5 l gotowego zakwasu na żu...
SKŁADNIKI: ZAKWAS: - 1 szklanki m±ki żytniej, - 1/3 szklanki płatków ow...
Składniki: 20 dag surowej białej kiełbasy 20 dag wędzonego boczku 20 dag pi...
Skladniki: - 60 dkg surowej bialej kielbasy - lisc laurowy, kilka ziaren czarneg...
SKŁADNIKI: • wywar z boczku wędzonego lub innej wędzonej wędliny ...
1. Makaron gotujemy według zaleceń na jego opakowaniu, a następnie hartujemy w z...
SKŁADNIKI: • 1,5 l bulionu mięsnego • 1/2 l kwasu z kiszon...
1 i 1/2 l wywaru z ko¶ci i warzyw,150 ml ¶mietany,20 dag kiełbasy zwyczajnej,10 ...
25 dag mięsa wieprzowego bez ko¶cipęczek włoszczyzny (bez kapusty)szkl. żytniego...
SKŁADNIKI: • 1,5 litra bulionu warzywnego • 2 białe kieł...
SKŁADNIKI: • 2 szklanki wywaru z grzybów • 2-3 szklanki żu...
1 2 3 4 ...

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Lasagne ai funghi secchi


Składniki: - makaron lasagne lub wlasnej roboty - płaty - suszone grzyby ok. 3 dkg - cebulka sos beszamel: - mleko - masło - m±ka - sól - pieprz Sposób przyrz±dzania: Grzyby namoczyć, podgotować, a następnie podsmażyć z cebulk± i pieprzem. W tym czasie ugotować makaron na pół twardo dodaj±c do wody dużo oleju. Beszamel - do rondla włożyć 1/4 kostki masła, 1/2 szkl. m±ki, mieszaj±c zagotować. Następnie wlać mleko ok.1/4 szkl., mieszać aż do osi±gnięcia gęstego kremu. Gdy makaron jest gotowy wyci±gać z garnka pojedynczo (uwaga skleja się w garnku, od czasu do czasu wymieszać) i kła¶ć warstwami. Nałożyć na każd± porcję grzyby, beszmel. Na wierzch nałożyć grzyby, ułożyć kilka kawałków masła, można posypać tartym serem, najlepiej oczywi¶cie permezanem i włożyć do nagrzanego piekarnika (160°) na ok. 35 - 40 min.

Przepisy kulinarne - losowy