Dzisiaj jest Wtorek 04 sierpnia 2015
Przepisy kulinarne
1 2 3 4 ...
SKŁADNIKI: * 700 g ugotowanego mięsa z głów wieprzowych * 600 g pod...
100 g marchwisok z 1 pomarańczy1 łyżka soku z cytryny1 pomarańcza1 awokado1 łyżk...
Składniki Przepis 300g (2 szklanki) zielonej fasolki szparagowej125g (2 szkl...
SKŁADNIKI: * 25 dag kiełbasy * 5 suszonych grzybów * 1 z±be...
3-4 szkl. gotowego zakwasu25 dag wędzonej kiełbasymarchewkapietruszkacebula kawa...
Składniki •  2 l wywaru mięsnego, bulionu lub wywaru spod białej ki...
Składniki • wywar z włoszczyzny • cebula • pieczarki &#...
Składniki litr wywaru mięsnego albo z kostki instant dwie szklanki zakwasu...
Składniki: 2 butelki żurku (najlepszy jest żurek w szklanych butelkach) łyżk...
Składniki: 0.5 kg wędzonego boczku, włoszczyzna, 0.5 l gotowego zakwasu na żu...
SKŁADNIKI: ZAKWAS: - 1 szklanki m±ki żytniej, - 1/3 szklanki płatków ow...
Składniki: 20 dag surowej białej kiełbasy 20 dag wędzonego boczku 20 dag pi...
Skladniki: - 60 dkg surowej bialej kielbasy - lisc laurowy, kilka ziaren czarneg...
SKŁADNIKI: • wywar z boczku wędzonego lub innej wędzonej wędliny ...
1. Makaron gotujemy według zaleceń na jego opakowaniu, a następnie hartujemy w z...
SKŁADNIKI: • 1,5 l bulionu mięsnego • 1/2 l kwasu z kiszon...
1 i 1/2 l wywaru z ko¶ci i warzyw,150 ml ¶mietany,20 dag kiełbasy zwyczajnej,10 ...
25 dag mięsa wieprzowego bez ko¶cipęczek włoszczyzny (bez kapusty)szkl. żytniego...
SKŁADNIKI: • 1,5 litra bulionu warzywnego • 2 białe kieł...
SKŁADNIKI: • 2 szklanki wywaru z grzybów • 2-3 szklanki żu...
1 2 3 4 ...

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Szparagi w kokilkach


1/2 kg szparagów
1/2 szkl. mleka
szczypta pieprzu
sól
2-3 łyżki startego żółtego sera
4 jajka
1 łyżka tartej bułki
1 łyżka masła
pomidor Szparagi ugotować w osolonej i ocukrzonej wodzie. Ubić jajka z sol±, pieprzem i mlekiem. Rozpu?cić masło, na gor?ce wylać masę jajeczn± i mieszać, aby lekko się ?cięła, dodać pokrojone szparagi. Nałożyć do kokilek, posypać utartym serem, zarumienić bułkę tart? z masłem i polać szparagi. Zapiekać w gor?cym piekarniku ok. 5 min. Przybrać pomidorem.


Przepisy kulinarne - losowy

Wykwintny auszpik z łososia


Składniki Przepis 200 g wędzonego łososia (w plastrach)
120 g tuńczyka (z puszki)
120 g krewetek bez skorupek
3 łyżeczki żelatyny
1/5 szklanki białego wytrawnego wina
100 g kawioru
1 pęczek koperku
1 cytryna
listki dekoracyjnej sałaty
(np. kędzierzawej)   Formę na babkę wstawić do zamrażalnika. Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie. Poł?czyć z 2 1/2 szklanki ciepłej wody, podgrzać, by się rozpu?ciła, wymieszać z winem. Koperek umyć, 3-4 gał?zki odłożyć do dekoracji, resztę posiekać. Łososia pokroić na małe kawałki. Krewetki umyć. Tuńczyka rozdrobnić, wymieszać z łososiem i krewetkami, 3/4 kawioru i połow± koperku. Gdy żelatyna przestygnie, wyj±ć formę z zamrażalnika, wlać czę?ć żelatyny, rozprowadzaj±c po dnie i bokach. Wstawić na 5 min do zamrażalnika. Formę wypełnić nadzieniem i zalać pozostał? żelatyn±. Wstawić na 6 godz. do lodówki. Cytrynę umyć, pokroić na cz?stki. Formę zanurzyć na chwilę w ciepłej wodzie, wyj±ć auszpik. Przybrać sałat?, kawiorem, koperkiem. Podać z cytryn±.