Dzisiaj jest Czwartek 23 października 2014
Przepisy kulinarne
1 2 3 4 ...
SKŁADNIKI: * 700 g ugotowanego mięsa z głów wieprzowych * 600 g pod...
100 g marchwisok z 1 pomarańczy1 łyżka soku z cytryny1 pomarańcza1 awokado1 łyżk...
Składniki Przepis 300g (2 szklanki) zielonej fasolki szparagowej125g (2 szkl...
SKŁADNIKI: * 25 dag kiełbasy * 5 suszonych grzybów * 1 ząbe...
3-4 szkl. gotowego zakwasu25 dag wędzonej kiełbasymarchewkapietruszkacebula kawa...
Składniki •  2 l wywaru mięsnego, bulionu lub wywaru spod białej ki...
Składniki • wywar z włoszczyzny • cebula • pieczarki &#...
Składniki litr wywaru mięsnego albo z kostki instant dwie szklanki zakwasu...
Składniki: 2 butelki żurku (najlepszy jest żurek w szklanych butelkach) łyżk...
Składniki: 0.5 kg wędzonego boczku, włoszczyzna, 0.5 l gotowego zakwasu na żu...
SKŁADNIKI: ZAKWAS: - 1 szklanki mąki żytniej, - 1/3 szklanki płatków ow...
Składniki: 20 dag surowej białej kiełbasy 20 dag wędzonego boczku 20 dag pi...
Skladniki: - 60 dkg surowej bialej kielbasy - lisc laurowy, kilka ziaren czarneg...
SKŁADNIKI: • wywar z boczku wędzonego lub innej wędzonej wędliny ...
1. Makaron gotujemy według zaleceń na jego opakowaniu, a następnie hartujemy w z...
SKŁADNIKI: • 1,5 l bulionu mięsnego • 1/2 l kwasu z kiszon...
1 i 1/2 l wywaru z kości i warzyw,150 ml śmietany,20 dag kiełbasy zwyczajnej,10 ...
25 dag mięsa wieprzowego bez kościpęczek włoszczyzny (bez kapusty)szkl. żytniego...
SKŁADNIKI: • 1,5 litra bulionu warzywnego • 2 białe kieł...
SKŁADNIKI: • 2 szklanki wywaru z grzybów • 2-3 szklanki żu...
1 2 3 4 ...

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Fenkuł po grecku


1/2 kg kopru włoskiego
1/4 kg pomidorów
2 łyżki koncentratu pomidorowego
1 pęczek natki
2 łyżki oliwy z oliwek
1 łyżeczka majeranku
1/2 łyżeczki pieprzu
ew. 1 łyżeczka mielonej kolendry
1 cytryna
1/2 łyżeczki cukru
1 łyżeczka masła Bulwy kopru dokładnie umyj i pokrój wzdłuż na ćwiartki. Pomidory sparz wrz?tkiem, obierz ze skórki i pokrój w drobną kostkę. W garnku o grubym dnie rozgrzej oliwę i wrzuć koper. Kiedy zrumieni się ze wszystkich stron na br?zowo, dodaj pomidory i du? dalej na średnim ogniu pod przykryciem. Po paru minutach pomidory utworz? gęsty sos. Wtedy wlej sok z cytryny zmieszany z 1/2 szklanki wody. Dodaj koncentrat, przyprawy, masło, cukier i łyżeczkę soli. Przykryj szczelnie i du? na małym ogniu 20 minut. SprawdĽ, czy koper jest wystarczająco miękki. Jeżeli nie, dodaj 1/4 szklanki wody i du? jeszcze kilka minut. Natkę drobno posiekaj, podziel na dwie równe czę?ci. Jedną wrzuć do garnka po 10 minutach duszenia kopru, reszt? udekoruj półmisek z koprem tuż przed podaniem.

Przepisy kulinarne - losowy

Koktajl pomidorowy 2


1/4 szklanki soku pomidorowego,
łyżka stołowa soku cytrynowego,
szklanka maślanki,
pół szklanki zimnego mleka
Do wysokiego naczynia wlać soki i maślankę. Włożyć kilka kostek lodu i dobrze wymieszać. Napój przelać do szklanek. Uzupełnić mlekiem.