Dzisiaj jest Poniedziałek 26 września 2016
Przepisy kulinarne
1 2 3 4 ...
SKŁADNIKI: * 700 g ugotowanego mięsa z głów wieprzowych * 600 g pod...
100 g marchwisok z 1 pomarańczy1 łyżka soku z cytryny1 pomarańcza1 awokado1 łyżk...
Składniki Przepis 300g (2 szklanki) zielonej fasolki szparagowej125g (2 szkl...
SKŁADNIKI: * 25 dag kiełbasy * 5 suszonych grzybów * 1 ząbe...
3-4 szkl. gotowego zakwasu25 dag wędzonej kiełbasymarchewkapietruszkacebula kawa...
Składniki •  2 l wywaru mięsnego, bulionu lub wywaru spod białej ki...
Składniki • wywar z włoszczyzny • cebula • pieczarki &#...
Składniki litr wywaru mięsnego albo z kostki instant dwie szklanki zakwasu...
Składniki: 2 butelki żurku (najlepszy jest żurek w szklanych butelkach) łyżk...
Składniki: 0.5 kg wędzonego boczku, włoszczyzna, 0.5 l gotowego zakwasu na żu...
SKŁADNIKI: ZAKWAS: - 1 szklanki mąki żytniej, - 1/3 szklanki płatków ow...
Składniki: 20 dag surowej białej kiełbasy 20 dag wędzonego boczku 20 dag pi...
Skladniki: - 60 dkg surowej bialej kielbasy - lisc laurowy, kilka ziaren czarneg...
SKŁADNIKI: • wywar z boczku wędzonego lub innej wędzonej wędliny ...
1. Makaron gotujemy według zaleceń na jego opakowaniu, a następnie hartujemy w z...
SKŁADNIKI: • 1,5 l bulionu mięsnego • 1/2 l kwasu z kiszon...
1 i 1/2 l wywaru z kości i warzyw,150 ml śmietany,20 dag kiełbasy zwyczajnej,10 ...
25 dag mięsa wieprzowego bez kościpęczek włoszczyzny (bez kapusty)szkl. żytniego...
SKŁADNIKI: • 1,5 litra bulionu warzywnego • 2 białe kieł...
SKŁADNIKI: • 2 szklanki wywaru z grzybów • 2-3 szklanki żu...
1 2 3 4 ...

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Pierwsze dziecięce ciasto


Dla dziecka od: 1 roku Składniki:
- nieco ponad szklanka koncentratu soku jabłkowego
- pół szklanki rodzynek
- pół szklanki siekanych daktyli
- 4 łyżki masła
- półtorej łyżeczki cynamonu
- 3/4 szklanki mąki pszennej
- pół szklanki otrębów pszennych
- pół łyżeczki proszku do pieczenia
- olej i tarta bułka do formy lub specjalny pergamin do jej wyłożenia

Sposób przyrządzania:

Nagrzej piekarnik do 210 st. C. Przygotuj formę. Sok wymieszaj w rondelku z bakaliami, masłem i cynamonem. Podgrzej, by masło się rozpuściło. Ostudź. Mąkę, otręby i proszek wymieszaj w misce, po czym połącz z bakaliową mieszaniną i wylej do formy. Piecz ok. pół godziny. Uwaga: Część koncentratu (pół szklanki) można zastąpić dwoma ubitymi na pulchną masę jajkami.

Przepisy kulinarne - losowy

Krówki


Składniki: Szkl. śmietany kwaśnej, 1 szkl. cukru, można dla zabicia słodkiego smaku dolać czystą wódkę oraz dla koloru kakao. Sposób przyrządzenia:
       
Śmietanę gotować z cukrem powyżej 1 h do zmiany koloru, na końcu możemy dolać wódkę oraz dla koloru kakao.