Dzisiaj jest Piątek 03 lipca 2015
Przepisy kulinarne
1 2 3 4 ...
SKŁADNIKI: * 700 g ugotowanego mięsa z głów wieprzowych * 600 g pod...
100 g marchwisok z 1 pomarańczy1 łyżka soku z cytryny1 pomarańcza1 awokado1 łyżk...
Składniki Przepis 300g (2 szklanki) zielonej fasolki szparagowej125g (2 szkl...
SKŁADNIKI: * 25 dag kiełbasy * 5 suszonych grzybów * 1 z±be...
3-4 szkl. gotowego zakwasu25 dag wędzonej kiełbasymarchewkapietruszkacebula kawa...
Składniki •  2 l wywaru mięsnego, bulionu lub wywaru spod białej ki...
Składniki • wywar z włoszczyzny • cebula • pieczarki &#...
Składniki litr wywaru mięsnego albo z kostki instant dwie szklanki zakwasu...
Składniki: 2 butelki żurku (najlepszy jest żurek w szklanych butelkach) łyżk...
Składniki: 0.5 kg wędzonego boczku, włoszczyzna, 0.5 l gotowego zakwasu na żu...
SKŁADNIKI: ZAKWAS: - 1 szklanki m±ki żytniej, - 1/3 szklanki płatków ow...
Składniki: 20 dag surowej białej kiełbasy 20 dag wędzonego boczku 20 dag pi...
Skladniki: - 60 dkg surowej bialej kielbasy - lisc laurowy, kilka ziaren czarneg...
SKŁADNIKI: • wywar z boczku wędzonego lub innej wędzonej wędliny ...
1. Makaron gotujemy według zaleceń na jego opakowaniu, a następnie hartujemy w z...
SKŁADNIKI: • 1,5 l bulionu mięsnego • 1/2 l kwasu z kiszon...
1 i 1/2 l wywaru z ko¶ci i warzyw,150 ml ¶mietany,20 dag kiełbasy zwyczajnej,10 ...
25 dag mięsa wieprzowego bez ko¶cipęczek włoszczyzny (bez kapusty)szkl. żytniego...
SKŁADNIKI: • 1,5 litra bulionu warzywnego • 2 białe kieł...
SKŁADNIKI: • 2 szklanki wywaru z grzybów • 2-3 szklanki żu...
1 2 3 4 ...

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Tort marcepanowy


Składniki • 1 kg gruszek • 20 dag masy marcepanowej • 6 dag orzechów włoskich • 25 dag kremówki • 1 ¶mietan - fiks • 25 dag konfitury malinowej • 1 budyń waniliowy • 3 jajka • 15 dag cukru • 5 dag m±ki pszennej • 2 łyżki m±ki ziemniaczanej • 1 cukier waniliowy • 1 łyżeczka proszku do pieczenia • 3 łyżki soku z cytryny • 1 łyżka cukru pudru Etapy przygotowania 1. Orzechy posiekać. Białka jaj ubić, dosypuj±c 10 dag cukru. Poł±czyć z żółtkami, dwoma rodzajami m±ki, proszkiem do pieczenia i orzechami. Spód tortownicy wyłożyć pergaminem, tortownicę napełnić ciastem. Pieć 20 min. w temperaturze 175 stopni. Wyj±ć, ostudzić. 2. Gruszki obrać, usun±ć nasiona, pokroić w kosteczkę, zagotować z sokiem z cytryny i 5 dag cukru. Proszek budyniowy wymieszać z 50 ml wody, dodać do gruszek, mieszaj±c gotować 2 min. Ciasto pokroić na 2 placki. Na spodnim zapi±ć obręcz tortownicy. Placek posmarować gruszkami. Ostudzić. 3. ¦mietanę ubić ze ¶mietan - fiksem i cukrem waniliowym. Rozsmarować na ostudzonych gruszkach. Przykryć drugim plackiem. Ochładzać 3 godziny. Wierzch posmarować konfitur±. Przykryć rozwałkowanym marcepanem. Posypać cukrem pudrem. Udekorować.

Przepisy kulinarne - losowy

Nale¶niki z bananem i kokosem


Przygotowanie: 15 minut

Oczekiwanie: 20 minut

Smażenie: 15 minut


Składniki na 4 porcje

• 120 g m±ki • Szczypta soli • 2 jajka • 280 ml rzadkiego mleczka kokosowego • Zielony barwnik spożywczy • 30 g wiórków kokosowych • Olej do smażenia • Nadzienie: • 2 łyżki soku z limony • Starta skórka z 1/2 limony • 1 łyżeczka cukru • 1 łyżka stołowa wiórków kokosowych • 2 banany
Etapy przygotowania

1. M±kę i sól wsypać do miski i zrobić po¶rodku wgłębienie. Wrzucić tam jajka i odrobinę mleka kokosowego. 2. Dobrze rozrobić drewnian± łyżk±, dodaj±c powoli m±kę, aż powstanie gładka, gęsta masa. 3. Stopniowo dodwać pozostałe mleko kokosowe. Mieszaj±c, dolać parę kropli barwnika spożywczego. Odstawić na 20 minut. 4. W tym czasie należy przygotować nadzienie. Zmieszać sok z limony, skórkę,cukier i 1 łyżkę stołow± kokosa. Dołożyć pokrojone w plastry banany. Wymieszać. 5. Mieszaj±c, dodać do ciasta nale¶nikowego 2 łyżki stołowe kokosa. Rozgrzać trochę oleju na patelni o ¶rednicy 20 centymetró o grubym dnie. Odlać nadmiar oleju i nałożyć około 4 łyżek stołowych ciasta nale¶nikowego. Przechylić, aby pokryło cał± patelnię. Smażyć przez około minutę, albo aż spód się zrumieni. 6. Przewrócić lub przerzucić nale¶nik i smażyć po drugiej stronie. Zdj±ć nale¶nik z patelni i trzymać w cieple. Powtórzyć czynno¶ć, aż całe ciasto zostanie zużyte. Napełnić nale¶niki mas± bananow± i od razu podać.