Dzisiaj jest Sobota 01 listopada 2014
Przepisy kulinarne
1 2 3 4 ...
SKŁADNIKI: * 700 g ugotowanego mięsa z głów wieprzowych * 600 g pod...
100 g marchwisok z 1 pomarańczy1 łyżka soku z cytryny1 pomarańcza1 awokado1 łyżk...
Składniki Przepis 300g (2 szklanki) zielonej fasolki szparagowej125g (2 szkl...
SKŁADNIKI: * 25 dag kiełbasy * 5 suszonych grzybów * 1 z±be...
3-4 szkl. gotowego zakwasu25 dag wędzonej kiełbasymarchewkapietruszkacebula kawa...
Składniki •  2 l wywaru mięsnego, bulionu lub wywaru spod białej ki...
Składniki • wywar z włoszczyzny • cebula • pieczarki &#...
Składniki litr wywaru mięsnego albo z kostki instant dwie szklanki zakwasu...
Składniki: 2 butelki żurku (najlepszy jest żurek w szklanych butelkach) łyżk...
Składniki: 0.5 kg wędzonego boczku, włoszczyzna, 0.5 l gotowego zakwasu na żu...
SKŁADNIKI: ZAKWAS: - 1 szklanki m±ki żytniej, - 1/3 szklanki płatków ow...
Składniki: 20 dag surowej białej kiełbasy 20 dag wędzonego boczku 20 dag pi...
Skladniki: - 60 dkg surowej bialej kielbasy - lisc laurowy, kilka ziaren czarneg...
SKŁADNIKI: • wywar z boczku wędzonego lub innej wędzonej wędliny ...
1. Makaron gotujemy według zaleceń na jego opakowaniu, a następnie hartujemy w z...
SKŁADNIKI: • 1,5 l bulionu mięsnego • 1/2 l kwasu z kiszon...
1 i 1/2 l wywaru z ko¶ci i warzyw,150 ml ¶mietany,20 dag kiełbasy zwyczajnej,10 ...
25 dag mięsa wieprzowego bez ko¶cipęczek włoszczyzny (bez kapusty)szkl. żytniego...
SKŁADNIKI: • 1,5 litra bulionu warzywnego • 2 białe kieł...
SKŁADNIKI: • 2 szklanki wywaru z grzybów • 2-3 szklanki żu...
1 2 3 4 ...

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Turecka sałatka z bakłażanów


SKŁADNIKI: - 2 duże bakłażany - 1 łyżka oliwy - 1 łyżka octu - sok z 1/2 cytryny - sól - 4 małe pomidory - 1 zielona papryka - 1 mała cebula - 10 czarnych oliwek WYKONANIE: Bakłażany opiecz nad płomieniem, aż będ± miękkie, a skórka zacznie się kruszyć. Wówczas usuń skórkę, bakłażany mocno odci¶nij. Mi±ższ pokrój w kostkę, wymieszaj z oliw± i octem oraz pozostałymi, pokrojonymi składnikami. Przed podaniem posyp czarnymi oliwkami.

Przepisy kulinarne - losowy

PIZZA Z CZERWONˇ CEBULˇ


Składniki: 3 duże czerwone cebule 3- 4 z±bki czosnku 25 g masła oliwa z oliwek 250 g gęstej kwa¶nej ¶mietany gar¶ć listków rzeżuchy wodnej (rukwi) na ciasto: 225 g pszennej m±ki 3 łyżki żytniej m±ki 1/2 opakowania (3,5 g) suszonych drożdży 1/4 łyżeczki soli ok. 100 ml letniej wody Przygotowanie: Cebule kroimy na pół, a następnie na plasterki, czosnek drobno siekamy. Na patelni rozgrzewamy masło z 2 łyżkami oliwy, wrzucamy cebulę i czosnek i mieszamy. Smażymy ok. 10 minut (aż cebula zmięknie) i zestawiamy z ognia, żeby trochę ostygła. Ciasto na pizzę Do miski z m±k± wsypujemy drożdże i sól i wlewamy trochę wody. Zagniatamy ciasto, dolewaj±c stopniowo wodę. Kiedy ciasto przestanie się kleić do r±k, przykrywamy je czyst± ¶ciereczk± i odstawiamy na 30 minut w ciepłe miejsce. Wyro¶nięte ciasto wykładamy na oprószon± m±k± stolnicę i wałkujemy – im cieńsze ciasto, tym pizza będzie bardziej chrupi±ca. Układamy ciasto na blasze i wstawiamy do rozgrzanego do 190° C piekarnika na 8 do 10 minut. Upieczony spód pizzy smarujemy ¶mietan±, układamy na niej usmażon± cebulę, posypujemy listkami rzeżuchy wodnej i skrapiamy oliw±.