Dzisiaj jest Sobota 20 września 2014
Przepisy kulinarne
1 2 3 4 ...
SKŁADNIKI: * 700 g ugotowanego mięsa z głów wieprzowych * 600 g pod...
100 g marchwisok z 1 pomarańczy1 łyżka soku z cytryny1 pomarańcza1 awokado1 łyżk...
Składniki Przepis 300g (2 szklanki) zielonej fasolki szparagowej125g (2 szkl...
SKŁADNIKI: * 25 dag kiełbasy * 5 suszonych grzybów * 1 ząbe...
3-4 szkl. gotowego zakwasu25 dag wędzonej kiełbasymarchewkapietruszkacebula kawa...
Składniki •  2 l wywaru mięsnego, bulionu lub wywaru spod białej ki...
Składniki • wywar z włoszczyzny • cebula • pieczarki &#...
Składniki litr wywaru mięsnego albo z kostki instant dwie szklanki zakwasu...
Składniki: 2 butelki żurku (najlepszy jest żurek w szklanych butelkach) łyżk...
Składniki: 0.5 kg wędzonego boczku, włoszczyzna, 0.5 l gotowego zakwasu na żu...
SKŁADNIKI: ZAKWAS: - 1 szklanki mąki żytniej, - 1/3 szklanki płatków ow...
Składniki: 20 dag surowej białej kiełbasy 20 dag wędzonego boczku 20 dag pi...
Skladniki: - 60 dkg surowej bialej kielbasy - lisc laurowy, kilka ziaren czarneg...
SKŁADNIKI: • wywar z boczku wędzonego lub innej wędzonej wędliny ...
1. Makaron gotujemy według zaleceń na jego opakowaniu, a następnie hartujemy w z...
SKŁADNIKI: • 1,5 l bulionu mięsnego • 1/2 l kwasu z kiszon...
1 i 1/2 l wywaru z kości i warzyw,150 ml śmietany,20 dag kiełbasy zwyczajnej,10 ...
25 dag mięsa wieprzowego bez kościpęczek włoszczyzny (bez kapusty)szkl. żytniego...
SKŁADNIKI: • 1,5 litra bulionu warzywnego • 2 białe kieł...
SKŁADNIKI: • 2 szklanki wywaru z grzybów • 2-3 szklanki żu...
1 2 3 4 ...

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Jaja sadzone


• na lekko rozgrzaną patelnię wlać trochę oleju, dodać drugie tyle masła i po 30 sekundach ostrożnie wybić jajka; • smażyć je bez przykrycia na średnim ogniu 4 minuty i następne 2- 3 minuty pod lekko uchyloną pokrywką; • jeśli temperatura tłuszczu jest zbyt niska, spód sadzonego będzie twardy i gumowaty, przy zbyt wysokiej - może się przypalić.

Przepisy kulinarne - losowy

Kanapki z kolorowymi pastami


Składniki: 8 kromek pieczywa żytniego Składniki do pasty żółtej: 2 jaja na twardo 200 g twarożku dymka sól curry biały pieprz czerwona papryka Składniki do pasty czerwonej 200 g twarożku łyżka naturalnego jogurtu 2 łyżki keczupu słodka mielona papryka sól, pieprz dymka Składniki do pasty biało-zielonej 250 g rokpolu 3 łyżki śmietany łyżka koperku kilka orzechów włoskich sól i pieprz Przygotowanie: Jajka posiekać. Wymieszać z 200 g twarożku i pokrojoną w kawałki dymką. Doprawić curr, solą i białym pieprzem. 200 g twarożku rozetrzeć z jogurtem i kechupem. Doprawić mieloną papryką, solą pieprzem. Rokpol utrzeć ze śmietaną. Wymieszać z koperkiem i pokruszonymi orzechami. Doprawić Pasty rozsmarować na pieczywie. Posypać natką, pokrojoną w kawałki papryką lub dymką.