Dzisiaj jest Poniedziałek 25 marca 2019
Przepisy kulinarne - Przek±ski

Ziemniaki z jajem po bambersku


SKŁADNIKI: 0,05 kg boczku 2 cebule 1 jajko 0,05 litra oleju natka pietruszki sól, pieprz, papryka mielona, majeranek 0,4 kg ziemniaków WYKONANIE: Ziemniaki obrać, ugotować, pokroić w ćwiartki. Podsmażyć pokrojony w paski boczek. Dodać do niego pokrojon± w kostkę cebulę. Dodać ziemniaki, sól i przyprawy. Podawać z usmażonym oddzielnie jajkiem.

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Ossobuco


Jest to popularna potrawa włoska przyrz±dzana z pociętej piłk± igiczy cielęcej o wykształconym szpiku, obsmażonej na tłuszczu i uduszonej w białym winie. podaje się z ryżem ugotowanym na sypko, zwykle zabarwionym szafranem.

Przepisy kulinarne - losowy

Muffiny z gruszka i syropem klonowym


Składniki Przepis 2 gruszki
300 g maki
2 lyzeczki proszku do pieczenia
pol lyzeczki sody oczyszczonej

120 g masla
2 jajka
75 g brazowego cukru
150 ml syropu klonowego
100 g serka homogenizowanego ( naturalnego)
40 ml mleka Piekarnik rozgrzac do 190° stopni i natluscic blache na muffiny.

Gruszki umyc, obrac i pokroic  w kostke.

Make zmieszac z proszkiem do pieczenia i soda.

W oddzielnym naczyniu polaczyc pozostale skladniki, dodac make i gruszki.

Napelnic foremki i piec 20-25 minut.

Smacznego!