Dzisiaj jest Piątek 16 listopada 2018
Przepisy kulinarne - Przekąski

Ziemniaki z jajem po bambersku


SKŁADNIKI: 0,05 kg boczku 2 cebule 1 jajko 0,05 litra oleju natka pietruszki sól, pieprz, papryka mielona, majeranek 0,4 kg ziemniaków WYKONANIE: Ziemniaki obrać, ugotować, pokroić w ćwiartki. Podsmażyć pokrojony w paski boczek. Dodać do niego pokrojoną w kostkę cebulę. Dodać ziemniaki, sól i przyprawy. Podawać z usmażonym oddzielnie jajkiem.

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Kanapka z boczkiem i jajkiem


Produkty: duża bulka, jajko, chudy boczek lub szynka,majonez, olej lub oliwa Wykonanie: Jajko gotujemy na twardo, boczek lub szynke smazymy, ugotowane jajko i usmazony boczek kroimy w drobna kostke, dodajemy majonez i mieszamy, bulke przekrajamy, wydrazamy, faszerujemy jajkiem i boczkiem z majonezem.

Przepisy kulinarne - losowy

Barszcz wiejski


25 dag włoszczyzny,
50 dag kości,
50 dag buraków,
sól,
1 szklanka kwasu z ogórków,
2 l wody,
12 dag śmietany,
ząbek czosnku,
li?ć laurowy

Buraki dokładnie umyć, ugotować w łupinach. Następnie obrać, pokroić w cienkie paski, zalać przygotowanym wywarem z włoszczyzny i kości i wolno gotować około 30 min, dodając czę?ć kwasu z ogórków. Na końcu dodać pozostał? ilość kwasu, ?mietanę, roztarty z solą czosnek i li?ć laurowy. Doprawić do smaku, zagotować. Podawać z fasolą ugotowaną na sypko lub z ziemniakami.