Dzisiaj jest Środa 19 wrze¶nia 2018
Przepisy kulinarne - Przek±ski

Ziemniaki z jajem po bambersku


SKŁADNIKI: 0,05 kg boczku 2 cebule 1 jajko 0,05 litra oleju natka pietruszki sól, pieprz, papryka mielona, majeranek 0,4 kg ziemniaków WYKONANIE: Ziemniaki obrać, ugotować, pokroić w ćwiartki. Podsmażyć pokrojony w paski boczek. Dodać do niego pokrojon± w kostkę cebulę. Dodać ziemniaki, sól i przyprawy. Podawać z usmażonym oddzielnie jajkiem.

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Zupa może być smaczniejsza..


Zupa będzie smaczniejsza i bardziej aromatyczna, je¶li warzywa /marchew, cebula, pietruszka, seler/ podsmażymy lekko na ma¶le.

Przepisy kulinarne - losowy

NALE¦NIKI z budyniem i truskawkami


Składniki NALE¦NIKI: - 2 jajka - m±ka - mleko - woda mineralna gazowana - szczypta soli - szczypta (lub dwie) proszku do pieczenia - olej
NADZIENIE: - budyń waniliowy - mleko POLEWA: - truskawki - jogurt naturalny - ewentualnie cukier  Wykonanie Ciasto na nale¶niki: do wysokiego garnka wbijamy 2 jajka, troche m±ki, sól i proszek do pieczeniaa potem troche mleka, miksujemy i na zmianę dodajemy m±kę, mleko i wodę, tak żeby ciasto było jak słodka smietana. Na końcu odrobina oleju, zeby pozniej nie dawac go juz na patelnie (po dodaniu oleju miksujemy w 1 stronę). Smażymy nalesniki- nie dajemy tluszcu na patelnie. Nadzienie- ugotuj budyń waniliowy i polewa- podziel truskawki na cz±stki, tak żeby wypłynęło trochę soku i wymieszaj z jogurtem. Nalesniki posmaruj budyniem, zawin i polej truskawkami.