Dzisiaj jest Środa 19 września 2018
Przepisy kulinarne - Przekąski

Ziemniaki i fasolka zapiekane z serem


W zaroodpornym naczyniu ulozyc warstwami plastry surowych ziemniakow, starty zolty ser plus sol pieprz, zielona fasolka, znow ziemniaki, ser na wierzchu, zapiec az kartofle miekkie.

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Włoski rosół z knedelkami


składniki na 4 porcje: - 1 l rosołu z kostki - 4 jajka - 4 łyżki tartego sera np. Parmezanu - 6 łyżek tartej bułki - gałka muszkatołowa - sól, świeżo zmielony pieprz wartość kaloryczna porcji: 180 kcal  wykonanie: 1. białka oddziel od żółtek; żółtka wymieszaj z serem i bułką tartą, dodaj ubitą pianę z 2 białek, przypraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową 2. nabieraj łyżką masę i kładź na wrzący rosół, gotuj 7-8 minut 

Przepisy kulinarne - losowy

Pieczeń wołowa z chrzanem


Produkty: 60 dag wołowiny bez kości
6 dag tłuszczu
1 duża cebula
1-2 łyżki mąki
sól do smaku
0,5 szklanki wody
Farsz:
15 dag tartego chrzanu
1 jajo
3 łyżki śmietany
3 łyżki tartej bułki
sól i cukier do smaku Wykonanie: Mięso mocno pobić tłuczkiem, obsypać solą i mąką, obrumienić dokładnie na rozgrzanym w szybkowarze tłuszczu. Wrzucić oczyszczoną i pokrojoną w talarki cebulę, zrumienić. Wlać wodę, zamknąć szybkowar i ogrzewać 45 minut od momentu ppcw. W tym czasie przygotować farsz. wymieszać wszystkie składniki, posolić i pocukrzyć, jeżeli za rzadkie, dosypać tartej bułki (nadzienie powinno być gęste). Szybkowar otworzyć, wyjąć wołowinę, po czym pokroić i nadziać jak w przepisie wyżej. Włożyć z powrotem nadziane mięso do szybkowaru i dusić 5-10 minut w niehermetycznie przykrytym szybkowarze.