Dzisiaj jest Środa 25 kwietnia 2018
Przepisy kulinarne - Przek±ski

Ziemniaki i fasolka zapiekane z serem


W zaroodpornym naczyniu ulozyc warstwami plastry surowych ziemniakow, starty zolty ser plus sol pieprz, zielona fasolka, znow ziemniaki, ser na wierzchu, zapiec az kartofle miekkie.

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Żurek wielkanocny na wędzonce


Składniki: 0.5 kg wędzonego boczku, włoszczyzna, 0.5 l gotowego zakwasu na żur, 1 szkl. ¶mietany, 1 cebula, listek laurowy, majeranek. Sposób przyrz±dzenia: Cebulę obrać i opalić nad płomieniem. Włoszczyznę, dokładnie obrać i umyć. Jedn± marchewkę zetrzeć na tarce, resztę włoszczyzny pokroic na kawałki. Boczek wędzony, włoszczyznę i cebulę włożyć do garnka, zalać 1.5 l wody, dodać listek laurowy i 1 łyżeczkę vegety. Gotowac ok. 1 h. Boczek wyj±ć, a wywar przecedzić. Do wywaru dodać smietanę, zakwas oraz start± marchewkę. Wymieszać, zagotować i przyprawić majerankiem. Podawać z jajkami gotowanymi na twardo i bialy kiełbas±.

Przepisy kulinarne - losowy