Dzisiaj jest Niedziela 18 listopada 2018
Przepisy kulinarne - Przekąski

Ziemniaki i fasolka zapiekane z serem


W zaroodpornym naczyniu ulozyc warstwami plastry surowych ziemniakow, starty zolty ser plus sol pieprz, zielona fasolka, znow ziemniaki, ser na wierzchu, zapiec az kartofle miekkie.

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Arroz con leche – ryż na słodko I


1 szkl. ryżu
3 szkl. wody
1 szkl. mleka w proszku
1 szkl. mleka skondensowanego
cukier waniliowy
mielona gałka muszkatołowa
rodzynki
cynamon mielony
kora cynamonu Zagotować wodę z kor? cynamonu, dodać ryż i gotować, aż będzie miękki. Dodać mleko w proszku, mleko skondensowane, rodzynki, cukier waniliowy i przyprawy. Gotować, cały czas mieszając. Gdy zgęstnieje, przelać do miski, posypać cynamonem.

Przepisy kulinarne - losowy

Pstrąg z szynką po ardeńsku


Składniki: 2 pstrągi 3 łyżki masła 1 mała cebula pokrojona w kostkę 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 3 - 4 posiekane plasterki szynki 1/2 szklanki białego wina 1/2 szklanki kremówki mąka sól,  pieprz Sposób wykonania: Pstrągi wypatroszyć, oczyścić, zostawić głowę i ogon. Odciąć płetwy i usunąć kręgosłupy wraz z ośćmi. Ryby umyć, osuszyć, posolić, popierzyć i oprószyć mąką. Rozgrzać masło na patelni, usunąć pianę i usmażyć pstrągi. Zdjąć z patelni i odstawić w ciepłe miejsce. Na patelni zeszklić cebulkę, dodać wino i podgrzewać, aż znacznie odparuje. Dodać śmietankę i podgrzewać sos, aż zgęstnieje. Dodać szynkę i natkę pietruszki. Doprawić. Gorące pstrągi polać sosem.