Dzisiaj jest Piątek 19 stycznia 2018
Przepisy kulinarne - Przekąski

Ziemniaki gotowane w łupinach


Składniki • 1 kg ziemniaków • sól Etapy przygotowania Dokładnie umyte ziemniaki gotować na parze (posolić wodę w garnku) 30-40 min. lub w szybkowarze. Obrać gdy sa jeszcze gorące.

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Miodowe żeberka z cukinią


1 łyżka musztardy
2 łyżki miodu
4 żeberka wieprzowe
sól
pieprz
2 cukinie
2 dość duże pomidory
2 łyżki oliwy
cytryna
ząbek czosnku
Musztardę utrzeć z miodem. Żeberka natrzeć z solą i pieprzem, ułożyć na grillu, piec 20 minut. Od czasu do czasu odwracać i smarować past? miodowo-musztardową. Cukinie przekroić na połówki. każdą naci?ć wzdłuż 3 razy, ułożyć na folii aluminiowej. Pomidory pokroić w plasterki, ułożyć na cukiniach tak, aby powstał wachlarz. Czosnek przecisnąć przez praskę. Cytrynę sparzyć, otrzeć ze skórki. Czosnek wymieszać z oliwą i skórką cytrynową, przyprawić solą i pieprzem. Posmarować wachlarzyki z cukinii, grillować 10 minut. Podawać do żeberek.

Przepisy kulinarne - losowy

Ciasto daktylowe


200 g daktyli
200 g mielonych migdałów
200 g cukru pudru
4 jajka
tłuszcz do formy
bułka tarta

Żółtka utrzeć z cukrem, dodając stopniowo mielone migdały i drobno pokrojone daktyle. Ucierać, dodać ubit? pianę z białek, delikatnie wymieszać, wyłożyć do tortownicy o średnicy 30 cm., wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tart?. Piec w temp. 180 st. C.