Dzisiaj jest Środa 19 września 2018
Przepisy kulinarne - Przekąski

Ziemniaki z twarogiem


Składniki • 1 kg ziemniaków • 2 łyżki oleju • 15 dkg twarogu • 1/4 szklanki mleka lub śmietany • sól, kminek, szczypiorek, majeranek, inne zioła świeże lub suszone Etapy przygotowania 1. Ziemniaki umyć na każdym zrobić wzdłuż nacięcie. Piec 30-40 min. w średnio nagrzanym piekarniku. 2. Twaróg utrzeć z mlekiem lub śmietaną oraz ziołami, posolić. Całe upieczone ziemniaki podawać przybrane masą twarogową.

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Wiosenny mix


SKŁADNIKI: • 2 pomidory • 1 średn ogórek • 1 strąk papryki czerwonej • 1 mała puszka kukurydzy • pęczek rzodkiewek • sól, pieprz, łyżeczka oliwy WYKONANIE: Pomidory, ogórka, paprykę oczyścić i pokroić w kostkę, wymieszać, dodać kukurydzę. Przyprawić solą i pieprzem, na śrenio ostro. Pyszna sałatka, jako przekąska, lub do drugiego dania.

Przepisy kulinarne - losowy

Sos z selerem naciowym


Produkty: - pęczek selera pokrojonego w kostkę
- 3 łyżki migdałów
- 2 łyżki masła
- 1/2 szkl. śmietany 18-proc.
- 2 pokrojone w kostkę szalotki
- sól
- pieprz Wykonanie: Na maśle podsmażyć migdały. Wyjąć z rondla, na gorące masło wsypać seler i szalotkę. Dodać sól i pieprz. Wymieszać. Wlać śmietanę i dusić, aż seler będzie miękki. Dodać migdały.