Dzisiaj jest Środa 19 wrze¶nia 2018
Przepisy kulinarne - Przek±ski

Ziemniaki po indyjsku


Składniki Przepis 1 kg ziemniaków
6 łyżek oleju
2 cebule
5 z±bków czosnku
1 łyżka mieszanki curry
pieprz papryka Obrać, wypłukać i zagotować ziemniaki na wolnym ogniu w osolonej wodzie, lub na parze. Odcedzić i odstawić do ostygnięcia. Na dużej patelni podgrzać olej, dodać posiekan± cebulkę i smażyć ok. 2 min. Dodać ostudzone już i pokrojone ziemniaki, wymieszać z curry i drobno posiekanym czosnkiem. Cało¶ć podsmażać na patelni przez parę minut, stale mieszaj±c. Żaroodporne naczynie wysmarować olejem, przełożyć ziemniaki. Zapiekać w piekarniku ok. 20 min. Można podawać je udekorowane koperkiem. Serwować na ciepło lub zimno z potrawami z rusztu.

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Rum z sokiem pomarańczowym


Składniki • 1/3 l rumu • 1 l soku pomarańczowego • 1 cytryna • lód     Etapy przygotowania 1. 50-tkę rumu (1 drink) zalewamy sokiem pomarańczowym. 2. Dodajemy cytrynę i dwie kostki lodu.

Przepisy kulinarne - losowy

Przek±ska z piersi kurczaka


Składniki 2 piersi kurczaka 2 jajka maka ziemniaczana oliwa sos:
 
4 łyżki majonezu
 
2 łyżki keczupu
 
1/2 łyżeczki curry
 
wyci¶nięte 2 - 3 z±bki czosnku Wykonanie Piersi kurczaka pokroić w kawałki wielko¶ci 1 pudełka zapałek. Pokrojone kawałki mięsa wymieszać dokładnie w m±ce ziemniaczanej. Roztrzepać jajka. Mięso obtoczone w m±ce zanurzyć w roztrzepanych jajkach. Na odrobinie oliwy mocno rozgrzanej smażyć mięso do zrumienienia. W kawałki mięsa wbić wykałaczki. W ¶rodku półmiska postawić miseczkę z sosem. Mięso ułożyć wokół na zielonej sałacie. Je się maczaj±c w sosie.