Dzisiaj jest Środa 18 lipca 2018
Przepisy kulinarne - Przek±ski

ZIEMNIAKI PO FRANCUSKU


Składniki •  1 kg ziemniaków
  
•  400 ml mleka (albo płynna ¶mietana)
  
•  czosnek, gałka muszkatołowa
  
•  ser żółty starty
  
•  sól, pieprz
  
•  masło
   Etapy przygotowania 1.  Ziemniaki pokroić w poprzek na plasterki. Gotować ziemniaki w mleku b±dĽ w ¶mietanie, dodać gałkę start± i pokrojony czosnek. Gotować ok. 20 minut.
    
2.  Następnie wysmarować masłem brytfankę. Ziemniaki przekładać startym serem żółtym. Piec ok. 20 minut w temperaturze 210 st. C.


Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Przepisy kulinarne - losowy

Czekoladowe trufle


Przygotowanie: 15 min

Trudno¶ć: bardzo łatwy


Składniki

• 2,5 dag kakao • 5 dag cukru pudru • 5 dag posiekanych orzechów lub migdałów • posypka czekoladowa    
Etapy przygotowania

1. Włóż twarożku, posiekane orzechy, cukier puder i kakao do miski. Dokładnie wszystko wymieszaj, aż powstanie jednolita masa. 2. Zrób z masy kulki. Uformuj je w dłoniach. 3. Nasyp na stolnicę trochę posypki i starannie obtocz w niej kulki.