Dzisiaj jest Wtorek 23 kwietnia 2019
Przepisy kulinarne - Inne

Ziemniaki faszerowane ziołami


SKŁADNIKI: PORCJA: 210 KCAL - 6 dużych ziemniaków - pęczek szczypiorku - pęczek koperku - pęczek natki pietruszki - pęczek świeżego estragonu (może być suszony) - cebula - 100 g śmietany 18% - 25 g masła - sól, pieprz. SPOSÓB PRZYRZĄDZANIA: 1. Opłucz ziemniaki pod bieżącą wodą. Wyszoruj skórkę szczoteczką. Wrzuć na wrzątek i ugotuj. 2. Pęczki ziół podziel na pół. Jedną część ziół wrzuć do osolonej wrzącej wody i pozostaw na minutę. Następnie wyjmij i opułcz pod zimną wodą. Osusz na bawełnianej ściereczce. Zmiksuj na purée i odstaw. 3. Obierz cebulę i pokrój na drobno. Posiekaj pozostałe zioła. 4. Ugotowane ziemniaki obierz ze skórki, podziel na połówki (wzdłuż) i wydrąż w środku. 5. Na patelni zeszklij na maśle cebulę i, cały czas mieszając, dorzuć posiekane, świeże zioła. Po zdjęciu z ognia przypraw farsz solą i pieprzem. 6. Wypełnij połówki ziemniaków farszem i polej purée ze sparzonych ziół oraz śmietaną.

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Przepisy kulinarne - losowy

Ciasto z ptasim mleczkiem


SKŁADNIKI: • 3 jaja, 3 łyżki cukru, 3 łyżki mąki, 1 łyżeczka proszku do pieczenia • 1 szklanka wody, 1 galaretka, 1 puszka mleka skondensowanego WYKONANIE: 1. 3 jaja, 3 łyżki cukru wymieszać do gęstej śmietany wsypać 3 łyżki maki i 1 łyżeczkę proszku do pieczenia wymieszać i upiec 2. masa 1 szkankę wody zagotować wsypać galaretkę i rozpuścić i ostudzić, 1 szklankę mleka skondensowanego zimnego wlać do galaretki i zmiksować następnie zalać zimne ciasto , wstawić do lodówki