Dzisiaj jest Środa 19 września 2018
Przepisy kulinarne - Inne

Ziemniaki nadziewane


8 dużych ziemniaków
farsz:
a) 15 dag startego żółtego sera
    2 łyżki jogurtu/ śmietany
b)  łyżka oliwy ze szczypt? bazylii
    i przysmażonym pomidorem
c) plasterek pokrojonej wędliny
   1 łyżeczka musztardy
d) twaróg
   zioła
   sól, pieprz Ziemniaki wyszorować, osuszyć, owinać każdy w folię i piec ok. 1 h. Przeci?ć na krzyż, do nacięcia włożyć wybrane nadzienie.


Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Dip z awokado


100 ml naturalnego jogurtu 1awokado
1/2 cebuli
ząbek czosnku
łyżeczka oliwy
łyżka siekanej naci pietruszki
2 łyżki soku z cytryny
Awokado obrać i zmiksować z pozostałymi składnikami.


Przepisy kulinarne - losowy

Szparagi z sosem sojowym


Produkty: - 1 pęczek zielonych szparagów
- 3/4 kostki masła
- 2 źdźbła trawki cytrynowej
- 1 papryczka chilli
- 1 ząbek czosnku
- 2 łyżki sosu sojowego
Wykonanie: Rozpuścić masło. Sklarować. Dodać drobno posiekane: trawkę cytrynową, chilli i czosnek. Podgrzewać ok. 10 min na wolnym ogniu. Następnie dodać sos sojowy. Wymieszać. Szparagi ułożyć na blaszce, posypać solą i pieprzem, skropić oliwą. Piec w piekarniku ok. 6 min w temperaturze 200 st. Szparagi układać na półmisku, obok, w małym naczyniu, sos.