Dzisiaj jest Środa 18 lipca 2018
Przepisy kulinarne - Inne

Ziemniaki nadziewane


8 dużych ziemniaków
farsz:
a) 15 dag startego żółtego sera
    2 łyżki jogurtu/ ¶mietany
b)  łyżka oliwy ze szczypt? bazylii
    i przysmażonym pomidorem
c) plasterek pokrojonej wędliny
   1 łyżeczka musztardy
d) twaróg
   zioła
   sól, pieprz Ziemniaki wyszorować, osuszyć, owinać każdy w folię i piec ok. 1 h. Przeci?ć na krzyż, do nacięcia włożyć wybrane nadzienie.


Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Karp ze ¶liwkami


Składniki: 1 kg karpia,
25 dag mrożonych ¶liwek,
pół szklanki czerwonego wytrawnego wina,
3 - 4 łyżki oliwy,
łyżka m±ki,
cynamon,
goĽdziki,
imbir,
sok z cytryny,
sól,
pieprz. Sposób przygotowania: Oczyszczonego i sprawionego karpia umyć, pokroić na dzwonka, posolić, odstawić na pół godziny w chłodne miejsce.
¦liwki opłukać, wydrylować i zmiksować z winem i przyprawami.
Rybę obtoczyć w m±ce, zrumienić na oliwie z obu stron. Ułożyć w żaroodpornym naczyniu, polać sosem i zapiec. Podawać z ziemniakami z wody i surówk± z cykorii.

Przepisy kulinarne - losowy

Kawa poranna


Produkty: 2 łyżeczki kawy, 2-3 krople soku ze ¶wieżo wyci¶niętej pomarańczy
Wykonanie: Kawę porann± parzy się z minimum dwóch łyżeczek kawy. Następnie do tak zaparzonej kawy trzeba wcisn±ć 2-3 krople soku z pomarańczy.