Dzisiaj jest Sobota 23 lutego 2019
Przepisy kulinarne - Inne

Ziemniaki z kurkami


80 dag ziemniaków
35 dag kurek
2 cebule
100 ml oleju
pęczek szczypiorku
szkl. wywawru z warzyw
3 łyżki octu owocowego
łyżka musztardy
2 żółtka
cukier
sól, pieprz Ziemniaki w mundurkach gotować ok. 20 min. w słonej wodzie. Kurki oczy¶cić, umyć, ods?czyć. Cebulę obrać, drobno pokroić. Rozgrzać olej, dodać kurki i cebulę, udusić. Wlać wywar, ocet, musztardę i siekany szczypior. Przyprawić. Zdj±ć z ognia, domieszać żółtka. ziemniaki obrać, pokroić w plastry i dodać do jeszcze ciepłego sosu. Wymieszać i podawać na ciepło.

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Polędwica z melonem


Składniki: melon - 20 kostek polędwica - 10 plasterków Sposób przyrz±dzania: Plasterki polędwicy należy poprzecinać na pół, w każd± połówkę zawiń kostkę melona i zepnij wykałaczk±. Przed podaniem należy schłodzić.


Przepisy kulinarne - losowy

Przek±ska dla piwoszy


Składniki cebulka 2 zabki czosnku 400 g mieszanego mięsa mielonego 1/2 łyżeczki tymianku i oregano 5 łyżek koncetratu pomidorowego 300 g mrożonego ciasta francuskiego 200 g startego sera żółtego łyżka zieleniny tłuszcz do blachy Sposób wykonania Na patelni zeszklić cebulę i czosnek. Dodać mięso, podsmażyć. Dołożyć koncentrat, przyprawić sol±, pieprzem i ziołami. Rozgrzać piekarnik do temperatury 200 stopni. Ciasto rozwin±ć. Blachę wysmarować tłuszczem, wyłożyć ciasto, mięso ułożyć w równych odstępach. Posypać serem i zielenin±. Pokroić na kwadraty. Blachę wstawić do piekarnika. Piec 20 min. Wystudzić. Można podawać z surówkami.