Dzisiaj jest Sobota 23 lutego 2019
Przepisy kulinarne - Inne

Ziemniaki z borowikami


75 dag ziemniaków
20 dag prawdziwków
żółta papryka
2 z±bki czosnku
1 cebula
zielona pietruszka
olej
masło
przyprawa do ziemniaków Kamis

Ziemniaki umyć, obrać, pokroić w plastry o grubo¶ci 1 cm. Włożyć do wrz?tku, gotować 5 min., osuszyć. Rozgrzać olej, podrumienić ziemniaki. Grzyb oczy¶cić, pokroić wzdłuż na plastry. Paprykę pokroić w kostkę, podsmażyć z grzybami. Cebulę drobno posiekać, czosnek zmiażdżyć, podsmażyć z cebul?. Pietruszkę posiekać. Formę żaroodporn± wysmarować tłuszczem, przełożyć do niej ziemniaki, grzyby, paprykę, oprószyć przypraw± ziemniaków Kamis. Na wierzchu ułożyć cebulę i czosnek. Piec w temp. 180 st. C ok. 20 min. Posypać naci?.

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Carpaccio z kaczki z sałatk± z mango


SKŁADNIKI: * 500 g piersi z kaczki bez skóry MARYNATA: * 50 ml porto * 2 łyżki mielonego kolorowego pieprzu * 1 łyżka oliwy truflowej * 4 białe tosty SAŁATKA: * 200 g obranego mango * 200 g obranego melona gallo * 3 łyżki oliwy z oliwek * 1 łyżka soku z cytryny * 4 listki ¶wieżej mięty * 4 truskawki SOS: * 2 łyżki rozpuszczonej białej czekolady * 1 łyżka sera gorgonzola * Sól, biały pieprz * 100 ml ¶mietany kremówki SPOSÓB WYKONANIA: Umyt± i oczyszczon± pier¶ z kaczki marynujemy przez ok. 6- 8 godzin, a następnie zwijamy w rulon, zawijamy w folię i zamrażamy. Wszystkie składniki sałatki przed podaniem kroimy w paseczki, mieszamy i doprawiamy do smaku. ¦mietanę miksujemy z serem gorgonzola, a następnie stopniowo dolewamy rozpuszczon± czekoladę i doprawiamy do smaku. Carpaccio z kaczki kroimy w bardzo cieniutkie plastry, od razu układamy na talerzach, dekorujemy sałatk±, skrapiamy sosem i podajemy z ciepłymi tostami.

Przepisy kulinarne - losowy