Dzisiaj jest Środa 04 marca 2015
Przepisy kulinarne - Inne

Jarmuż gotowany


Przygotowanie: 15 min

Gotowanie: 5 min.

Trudno¶ć: łatwa


Składniki na 4 porcje

• Jarmuż 0,5 kg • Jabłko 1 szt. lub burak naciowy 2 li¶cie, lub seler naciowy 3 li¶cie • Oliwa z oliwek 1 łyżka stołowa • M±ka pół łyżki stołowej • Mleko 60ml • Sól do smaku • Czosnek 1-2 z±bki • Vegeta so smaku
Etapy przygotowania

1. Jabłko zetrzeć na grubej tarce, czosnek rozetrzeć prask±. 2. Jarmuż pokroić w paski i zal±ć niewielk± ilo¶ci± wrz±cej wody z sol± i gotować ok. 5 min., pod koniec gotowania dodać jabłko i czosnek. Oliwę rozetrzeć z m±k± zrumienić na patelni, a nst. rozprowadzić mlekiem dodać do jarmużu, wymieszać i zagotować.

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Przepisy kulinarne - losowy

Rożki serowe


Składniki 25 dag margaryny 25 dag białego sera 25 dag m±ki szczypta soli 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia dżem lub powidła Sposób wykonania Margarynę, m±kę, proszek do pieczenia  i ser posiekać nożem, zagnie¶ć ciasto i ochłodzić chwilę w lodówce. Następnie rozwałkować, pokroić na prostok±ty lub kwadraty, na każdym położyć trochę dżemu (powideł), uformować rożki i upiec je na złoty kolor. Po upieczeniu można posypać cukrem pudrem.