Dzisiaj jest Środa 19 września 2018
Przepisy kulinarne - Słownik pojęć

Terrina


Jest to pasztet z ryb, mięsa albo warzyw. Potrawę tę przygotowuje się w kamionkowej formie, którą następnie należy umieścić w naczyniu z gorącą wodą i wstawić do piekarnika.

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Zupa pomidorowa z ogórkiem


3 średnie pomidory, 1 średni ogórek, 1 średnia marchewka, 1/3 średniego selera, 1 średnia cebula, 1 łyżka oleju sojowego, sól, pieprz, natka pietruszki Przygotowanie: Marchew, seler i cebulę oczyścić, opłukać, zalać 1 litrem wrzącej wody, gotować 10 minut dodając pomidory pokrajane w kostkę oraz sól i pieprz a następnie ugotować do miękkości. Ogórek umyć, obrać, pokroić w drobną kostkę i dodać do zupy po czym pogotować około minuty. Do gotowej zupy dodać olej sojowy. Przed podaniem posypać natką pietruszki.

Przepisy kulinarne - losowy

Kurczak po grecku


Produkty 1 filet z kurczaka
 
3 jajka 3 cebule 1 łyzka mąki pszennej 2 łyzki maki ziemniaczanej przyprawa do kurczaka sól pieprz tłuszcz do smażenia  Wykonanie Mięso i cebulę pokroic w drobną kostkę, dodac sól,  pieprz,  przyprawy,  zółtka razem wymieszać i zostawic na 10 - 15 min. Ubić białka. Do mięsa dodać makę i pianę, lekko wymieszać.  Kłaść łyżką lub małą chochelką na rozgrzany tłuszcz.