Dzisiaj jest Piątek 19 stycznia 2018
Przepisy kulinarne - Słownik pojęć

Terrina


Jest to pasztet z ryb, mięsa albo warzyw. Potrawę tę przygotowuje się w kamionkowej formie, którą następnie należy umieścić w naczyniu z gorącą wodą i wstawić do piekarnika.

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Kisiel z jabłkami i rodzynkami


Składniki: - 1-2 jabłka - opakowanie kisielu (smak według uznania) - 4 łyżki kremu jogurtowego lub słodkiej śmietanki - 1-2 łyżki rodzynek Wykonanie: Kisiel rozpuść w 3-4 łyżkach zimnej wody. Zagotuj 3 szklanki wody, a gdy zacznie wrzeć, wlej powoli zawiesinę kisielową i, cały czas mieszając, gotuj, aż zgęstnieje. Jabłka umyj, usuń z nich gniazda nasienne, szybko zetrzyj na tarce w słupki i dodaj do gorącego kisielu. Dokładnie wszystko razem wymieszaj, rozłóż do miseczek i polej kremem jogurtowym lub śmietanką. Posyp rodzynkami. Kisiel możesz również podawać z rodzynkami, figami, wiórkami kokosowymi, śmietaną, kremem jogurtowym, świeżymi owocami.

Przepisy kulinarne - losowy