Dzisiaj jest Wtorek 22 maja 2018
Przepisy kulinarne - Słownik pojęć

Tortellini


Tradycyjna włoska potrawa; są to pierożki z mięsnym nadzieniem, podawane z sosem pomidorowym i tartym serem.

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Pasta z sera topionego, jaj i twarogu


1 ser topiony
1 jajko na twardo
2-3 łyżki twarogu
1/2 papryki / 5 rzodkiewek
2-3 łyżki śmietany
szczypiorek
sól Ser topiony rozetrzeć z twarogiem, poł?czyć z posiekanym drobno jajkiem, pokrojonymi drobno rzodkiewkami lub rzodkiewkami, ?mietaną, szczypiorkiem, solą.


Przepisy kulinarne - losowy

Deser z kiwi i mascarpone


Składniki: - 40 dag kiwi - 2 łyżki pokrojonych w paski listków melisy lub bazylii - 2 łyżki soku z cytryny - cukier lub miód do smaku - 1 opakowanie (25 dag) serka mascarpone albo naturalnego serka homogenizowanego albo bardzo gęstego jogurtu - orzeszki pistacjowe (niesolone) i listki bazylii lub melisy do dekoracji Sposób przyrządzania: Obierz kiwi. Posiekaj je na kawałeczki, dodaj sok z cytryny, nieco cukru lub miodu do smaku oraz pokrojone zioła, wymieszaj i wstaw na 20 minut do lodówki. Mascarpone wymieszaj z odrobiną cukru lub miodu (jeśli lubisz, możesz dodać nieco likieru amaretto albo soku pomarańczowego do smaku), przełóż do szklanych pucharków (odłóż po łyżeczce mascarpone na każdą porcję). Na wierzch masy serowej nałóż porcje masy z kiwi i połóż na wierzchu po łyżeczce odłożonego mascarpone. Posyp pistacjami i udekoruj świeżymi ziołami.