Dzisiaj jest Sobota 15 grudnia 2018
Przepisy kulinarne - Słownik pojęć

Tortilla


Jest to okr±gły, cienki placek, wyrabiany z m±ki kukurydzianej z nadzieniem z mielonego mięsa, warzyw lub sera, podawany na gor±co, najczę¶ciej z pikantnym sosem.

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Deser owocowy grapefruitem


4 porcje
2 pomarańcze
1 grapefruit
5 dag konfitury wi?niowej
5 dag płatków migdałowych
3 białka
3 łyżki soku pomarańczowego
2 łyżki cukru
Z cytrusów obrać skórkę i dokładnie usun±ć biał? skórkę. Podzielić na cz?stki. Konfiturę podgrzać, przetrzeć przez sito, poł?czyć z sokiem. Dodać cytrusy. Płatki migdałów zarumienić na suche patelni. Białka ubić na sztywno, powoli wsypuj±c cukier. Owoce z konfitur? przełożyć do formy żaroodpornej. Dodać pianę z białek. Zapiekać kilka minut  w temp. 225 st. C. Posypać płatkami migdałów.

Przepisy kulinarne - losowy