Dzisiaj jest Wtorek 16 stycznia 2018
Przepisy kulinarne - Słownik pojęć

Zasmażka


Jest to smażona na tłuszczu m±ka, wykorzystywana do zagęszczania zup i sosów.

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Przepisy kulinarne - losowy

Glogg


Składniki: 10 g. calych ziaren kardamonu 10 g. calych gozdzikow 25 g. cynamonu w kawalkach 1 l. wodki Sposób wykonania: Zalac korzenie wodka zostawic na 3 dni. Odcedzic. zmieszac z: 1 butelka zwyklego czerwonego wytrawnego wina 1/2 l. tanszego portweinu Dodac: syrop z 1/4 kg. cukru kubka wody 0.1 l brandy sok z 1/2 cytryny Zagrzac. Do malych szklaneczek wrzucic po kilka rodzynek i migdalow. Nalac. Mozna dodac imbiru. Mozna nie dodawac syropu, ale zagrzany zapalic i przelewac przez kostki cukru ulozone na drucianej kratce.