Dzisiaj jest Wtorek 23 kwietnia 2019
Przepisy kulinarne - Słownik pojęć

Zupa może być smaczniejsza..


Zupa będzie smaczniejsza i bardziej aromatyczna, jeśli warzywa /marchew, cebula, pietruszka, seler/ podsmażymy lekko na maśle.

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Przepisy kulinarne - losowy

Marchew smażona po turecku


4 marchewki
2 jajka
2 łyżki tartej bułki
2 łyżki oleju
łyżka siekanego koperku
imbir
gałka muszkatałowa
kurkuma
cynamon
sól, pieprz

Marchew oskrobać, przepołowić wzdłuż, zalać wrz?c?  posoloną i lekko ocukrzoną wod?. Chwilę pogotować, ods?czyć. Połówki marchwi zanurzyć w rozbitych jajkach wymieszanych z przyprawami, nastęnie  w bułce tartej rownież wymieszanej z tymi przyprawami. Smażyć na silnie rozgrzanym oleju, aż się zarumieni? po 2 stronach.