Dzisiaj jest Środa 22 sierpnia 2018
Przepisy kulinarne - Sałatki i surówki

Zielona sałata z szynką


SKŁADNIKI: główka zielonej sałaty (średniej wielkości) 10 dag szynki 10 dag żółtego sera 10 dag zielonego ogórka 2 jajka majonez ketchup sól pieprz WYKONANIE: Sałatę umyć, osuszyć i porwać na kawałki. Szynkę i żółty ser pokroić w paski. Zielony ogórek pokroić w tzw. trójkąty. Jajka ugotować na twardo, ostudzić i każde z osobna pokroić w pionie na sześć części. Sałatę rozłożyć na dwa duże talerze. Na sałacie rozłożyć pokrojoną szynkę, żółty ser, zielony ogórek, jajka. Wierzch sałaty udekorować majonezem i ketchupem. Posypać solą i pieprzem. Podawać z pieczywem.

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Rydze smażone na maśle


Produkty: świeże rydze
masło
pieczywo (weka lub bagietka )
sól
pieprz Wykonanie: Świeże rydze czyścimy dokładnie za pomocą małego pędzelka. Solimy i pieprzymy do smaku od strony blaszek.  Na patelni rozgrzewany dość mocno masło, rydze smażymy z obu stron na mocno brązowy kolor.  Na pozostałym tłuszcz spod smażenia smażymy grzanki. Podajemy gorące razem z grzybami.


Przepisy kulinarne - losowy

Jajka z sosem tatarskim i kiełkami


Składniki: · 2 połowy jajka na twardo · 2 łyżki jogurtu naturalnego · garść różnych kiełków · ogórek zielony · sól, pieprz Przygotowanie: Jajko polej jogurtem, dodaj ogórka i kiełki, przypraw do smaku, popij sokiem.