Dzisiaj jest Wtorek 22 maja 2018
Przepisy kulinarne - Sałatki i surówki

Wykwintna surówka z awokado


1 awokado
2 jabłka
sok z cytryny
mała cebulka
1 li?ć białej kapusty
3 orzechy włoskie
drobny szczypiorek
sól

Jabłka przekroić, usunąć gniazda nasienne, pokroić w plastry. Awokado obrać, wyjąć pestkę, pokroić, wymieszać z jabłkiem, skropić sokiem cytrynowym. Cebulkę pokroić w krążki, posolić. Li?ć kapusty poszatkować, poł?czyć wszystkie składniki, posypać posiekanym szczypiorkiem i kawałkami orzechów

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Przepisy kulinarne - losowy

Sos z zielonego pieprzu


Składniki • 5 ząbków czosnku • 3 łyżki zielongo pieprzu • 1 cebula, 1/2 szklanki białego wytrawnego wina • 1/4 l bulionu drobiowego Knorra • 1 łyżka masła, sól Etapy przygotowania 1. Cebulę kroimy w drobniutką kosteczkę i razem z roztartym z solą czosnkiem podsmażamy na maśle. Zalewamy całość winem, doprowadzamy do wrzenia. 2. Pieprz łączymy z bulionem, następnie z resztą sosu i jeszcze raz zagotowujemy. Podajemy do mięs z grilla, smażonych i fondue z mięsa.