Dzisiaj jest Poniedziałek 15 paĽdziernika 2018
Przepisy kulinarne - Sałatki i surówki

Wykwintna surówka z awokado


1 awokado
2 jabłka
sok z cytryny
mała cebulka
1 li?ć białej kapusty
3 orzechy włoskie
drobny szczypiorek
sól

Jabłka przekroić, usun±ć gniazda nasienne, pokroić w plastry. Awokado obrać, wyj±ć pestkę, pokroić, wymieszać z jabłkiem, skropić sokiem cytrynowym. Cebulkę pokroić w kr±żki, posolić. Li?ć kapusty poszatkować, poł?czyć wszystkie składniki, posypać posiekanym szczypiorkiem i kawałkami orzechów

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Pizza cebulowo-grzybowa


Sos:
3 łyżki koncentratu pomidorowego,
4 łyżki pikantnego ketchupu,
1 z±bek czosnku,
sól, pieprz, oregano, bazylia.

Obłożenie:
2 cebule,
0,5 kg pieczarek,
papryka słodka, ostra, pieprz, sól,
ostry ser. PRZEPIS NA DUŻˇ BLACHĘ

Ciasto: wg przepisu Wkn (wychodzi ¶wietne)
Sos: zmieszać podane składniki
Obłożenie:
Poszatkowan± cebul± obłożyć posmarowane sosem ciasto, na to wyłożyć zmielone, ugotowane i osolone pieczarki. Wszystko posypać potartym żółtym serem i piec w temperaturze 200oC przez 15 minut.

Przepisy kulinarne - losowy

Sos ¶liwkowo- morelowy


Składniki •  2 cebule •  8 suszonych moreli •  8 suszonych sliwek •  2 lyzki oleju •  1 lyzka masla •  1 lyzeczka maki pszennej •  1 szklanka wywaru z pieczeni •  sól, pieprz czarny, cynamon, imbir Etapy przygotowania 1. Na oleju zeszklić pokrojon± drobno cebulę, dodać wywar, morele i ¶liwki. 2. Przyprawić. Dusić do zgęstnienia. Dodać masło. 3. Wymieszać m±kę z odrobin± wody. Dodać. Zagotować.