Dzisiaj jest Wtorek 16 października 2018
Przepisy kulinarne - Sałatki i surówki

Żydowska sałatka z marchewki


100 g marchwi
sok z 1 pomarańczy
1 łyżka soku z cytryny
1 pomarańcza
1 awokado
1 łyżka oliwy
szczypta zmielonego imbiru
cukier puderObraną marchew utrzeć na grubej tarce, skropić sokiem z cytryny i pomarańczy. Przykryć i odstawić na 1h. Obraną pomarańczę podzielić na cz?stki i włożyć do marchwi. Awokado pokroić na plastry. Do oleju dodać imbir i cukier do smaku. Wymieszać, jeszcze raz skropić sokiem. Ułożyć obok plasterków awokado.

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Sałatka owocowa


Składniki 1 pomarańcz 1-2 jabłka 1 kiwi 1 brzoskwinia 2-3 mandarynki 1 banan Wykonanie Pokroić wszystko w maluteńkie kosteczki wsypać do miski.
 
115 kcal 


Przepisy kulinarne - losowy

Sałatka serowo-porowa


Składniki 3 pory 30 dag sera żółtego 1 puszka kukurydzy 1 fasolka czerwona (puszka) 1 majonez kielecki 1 puszka groszku 1 słoik ogórków konserwowych (pokroić w kostkę) Wykonanie Pory pokroić drobno, sparzyć na sitku i posolić poczekać 1 godzinę. Ser zetrzeć na grubej tarce. Wszystko wymieszać