Dzisiaj jest Wtorek 22 maja 2018
Przepisy kulinarne - Sałatki i surówki

Żydowska sałatka z marchewki


100 g marchwi
sok z 1 pomarańczy
1 łyżka soku z cytryny
1 pomarańcza
1 awokado
1 łyżka oliwy
szczypta zmielonego imbiru
cukier puderObraną marchew utrzeć na grubej tarce, skropić sokiem z cytryny i pomarańczy. Przykryć i odstawić na 1h. Obraną pomarańczę podzielić na cz?stki i włożyć do marchwi. Awokado pokroić na plastry. Do oleju dodać imbir i cukier do smaku. Wymieszać, jeszcze raz skropić sokiem. Ułożyć obok plasterków awokado.

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Makaron ze szpinakiem


Produkty: -Makaron (kolanka, rurki)
-Szpinak (mrozony, rozdrobniony)
-15-20 dkg szynki
-opakowanie serka Brie naturalnego
-cebula
-czosnek
-vegeta
Wykonanie: Wsypujemy szpinak do garnka i gotujemy do pelnego rozmrozenia, dodajemy czosnek.
Na patelni podsmazamy cebule, dodajemy pokrojona w paski szynke.
Do garnka ze szpinakiem przekladamy zawartosc patelni. Doprawiamy do smaku vegeta.
Pod koniec gotowania szpinaku do garnka wrzucamy pokrojony w drobne kawalki ser Brie i gotujemy do momentu roztopienia.

Przepisy kulinarne - losowy

Kapuśniak z kiełbaską


Składniki • kapusta ok 50 dag • kość do wywaru • 25 dag cienkiej kiełbasy • cebula , 2 marchewki, 5 ziemniaków • łyżka przecieru pomidorowego, 1/2 pęczka koperku • liść laurowy, olej, sól i pieprz Etapy przygotowania 1. Kapustę opłukać i poszatkować. Cebulę obrać. Marchewki oczyścic, umyć. 2. Mięso i warzywa włożyć do garnka, zalać 1/5 l gorącej wody, dodać listek laurowyi sól do smaku. Gotować około 40 min. 3. Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę i wraz z przecierem pomidorowym dodać do zupy. Zamieszać gotować ok 20 min. Przyprawić solą i pieprzem. 4. Kiełbase pokroić w plasterki,obsmażyc na oleju .Koperek posiekać dodać do zupy wraz kiełbasą i olejem na którym ją podsmażaliśmy. Można przyprawić też wegetą