Dzisiaj jest Środa 19 wrze¶nia 2018
Przepisy kulinarne - Sałatki i surówki

Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty


1 główka mocno zwartej czerwonej kapusty
1 cebula
2 kiszone ogórki
1 jabłko
1 cytryna lub 3 - 4 łyżki octu winnego
3 - 4 łyżki oliwy lub oleju
1 łyżeczka cukru
sól
Kapustę szatkujemy na drobne paski.
Zagotowujemy 2 litry wody, solimy, wrzucamy kapustę i gotujemy około 10 minut.
Odcedzamy, odstawiamy, żeby przestygła.
Cebulę drobno siekamy, ogórek i jabłko ¶cieramy na grubej tarce.
Dodajemy do kapusty, doprawiamy sol±, 1 łyżeczk± cukru, octem lub sokiem z cytryny i oliw±.
Dokładnie mieszamy.


Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Sałatka z ananasem


puszka ananasów
puszka kukurydzy
zielona papryka
czerwona papryka
żółta papryka
200 g ryżu
25 g rodzynek Składniki pokroić w kostkę, ryż ugotować i ostudzić. Rodzynki sparzyć. Wszystkie składniki wymieszać.

Przepisy kulinarne - losowy

Drink z kokosem


Składniki: 1/4 białego rumu 3/4 Tymbarku "Kokos" syrop cytrynowy kostki lodu Sposób wykonania: Do wypełnionej lodem szklanki wlać składniki i wymieszać.