Dzisiaj jest Wtorek 22 maja 2018
Przepisy kulinarne - Sałatki i surówki

Wiosenna świeżość


SKŁADNIKI: - 1 kalarepa, - 1 duży ogórek zielony, - 1 pęczek rzodkiewek, - 1/2 pęczka koperku, - 1 kefir naturalny, - 1 łyżeczka oliwy, - sól, pieprz, cukier, - opcjonalnie można dodać szczypiorek lub cebulkę. WYKONANIE: Ucieramy na tarce o grubych oczkach obraną kalarepkę, ogórek i rzodkiewki, dodajemy pokrojony koperek, mieszamy i solimy. Po 5 min dodajemy oliwę i kefir, doprawiamy.

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Cafe Borgotta


SKŁADNIKI: * 1 filiżanka mleka * 2 łyżki kakao * 2 łyżki cukru granulowanego * 2 filiżanki kawy espresso * 1 filiżanka słodzonej bitej śmietany * tarta skórka z pomarańczy SPOSÓB PRZYRZĄDZANIA: Rozgrzać mleko w rondlu i wsypać kakao i ubić. Dodać espresso, zamieszać i rozlać do czterech filiżanek. Na wierzch nałożyć bitą śmietanę i posypać tartą skórką pomarańczową.

Przepisy kulinarne - losowy

Konfitura truskawkowa z imbirem


Produkty: - 95 dag truskawek
- 10 dag korzenia imbiru
- 1 kg cukru żelującego 1:1 Wykonanie: Truskawki umyj, usuń listki i szypułki, przekrój na połówki. Imbir obierz i pokrój w cieniutkie plasterki, wymieszaj z truskawkami i cukrem żelującym. Ciągle mieszając, gotuj 4 minuty. Gorącymi konfiturami napełnij umyte i wyparzone słoiki, szczelnie zakręć i ustaw na 10 minut dnem do góry. Potem odwróć i pozostaw do zupełnego wystygnięcia. Wstaw do spiżarni.