Dzisiaj jest Wtorek 16 stycznia 2018
Przepisy kulinarne - Sałatki i surówki

Wiosenna świeżość


SKŁADNIKI: - 1 kalarepa, - 1 duży ogórek zielony, - 1 pęczek rzodkiewek, - 1/2 pęczka koperku, - 1 kefir naturalny, - 1 łyżeczka oliwy, - sól, pieprz, cukier, - opcjonalnie można dodać szczypiorek lub cebulkę. WYKONANIE: Ucieramy na tarce o grubych oczkach obraną kalarepkę, ogórek i rzodkiewki, dodajemy pokrojony koperek, mieszamy i solimy. Po 5 min dodajemy oliwę i kefir, doprawiamy.

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Budyń z jagodami


SKŁADNIKI: * 1 budyń waniliowy albo śmietankowy * 0,5 1itra mleka * filiżanka jagód * 1 łyżka cukru WYKONANIE: 1. Budyń ugotować na mleku, wlać do naczynia wypłukanego zimną wodą. 2. Jagody posypać cukrem, kilka zostawić do dekoracji, podgrzać. 3. Chwilę poddusić następnie ostudzić. 4. Schłodzony budyń wyjąć z naczynia, na wierzchu położyć podduszone jagody, udekorować świeżymi owocami.

Przepisy kulinarne - losowy

Sałatka selerowa z czosnkiem


Składniki: 3 słoiczki selera puszka fasolki czerwonej 250 g sera żółtego 1- 2 ząbki czosnku majonez sól pieprz Sposób wykonania:
Seler odsączyć, włożyć do naczynia, dodać fasolkę, ser przetrzeć na tarce (na dużych oczkach). Dodać majonez, czosnek przecisnąć przez praskę. Doprawić solą i pieprzem, włożyć do lodówki na godzinę, żeby sałatka się przegryzła.