Dzisiaj jest Wtorek 21 października 2014
Przepisy kulinarne - Sałatki i surówki

Sałatka na przyjęcie


Składniki - różyczki kalafiora lub brokułów ( surowe ) - czerwona papryka - puszka kukurydzy - puszka groszku - puszka ananasów w kawałkach - mała cebula - 20 dag konserwowej szynki - 20 dag żółtego sera - majonez - sól i pieprz - przyprawa do sałatek Wykonanie - różyczki kalafiora lub brokułów umyć, podzielić na małe różyczki - paprykę umyć i pokroić w drobną kostkę - kukurydzę, groszek i ananasy osączyć - cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę - szynkę pokroić na drobne i cienkie paseczki - ser pokroić na drobną kostkę - wszystkie składniki wymieszać w misce - majonez wymieszać z 3 łyżkami soku ananasowego, dodać sól i pieprz oraz przyprawę do sałatek, wymieszać - polać sosem wszystkie składniki sałatki i wymieszać

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Sałatka z zielonych warzyw


SKŁADNIKI: - brokuły - groszek - świezy ogórek - cebula - jogurt - majonez WYKONANIE: Brokuły podzielone na różyczki podgotować 2 min- odcedzić; ogórek i cebulę w drobną kostkę+ groszek+ majonez, albo jogurt + sól i pieprz- na 2 godziny do lodówki.

Przepisy kulinarne - losowy

CIELĘCINA Z SZYNKĄ PARMEŃSKĄ


Składniki • cielęcina
• szynka parmeńska
• masło
• mąka
• białe wino
• sól
• pieprz Etapy przygotowania 1. Cielęcinę rozbijamy na małe cienkie kotleciki solimy i pieprzymy, układamy na wierzchu kawałki szynki parmeńskiej i ponownie rozbijamy do momentu aż się połączą 2. Tak przygotowane panierujemy w mące i smażymy na maśle z dwóch stron do momentu uzyskania jasno złotego koloru . 3. Podlewamy delikatnie białym winem i dusimy przez około 5 min. 4. Cielęcinę ściągamy z patelni , pozostały tam sos doprawiamy i zagęszczamy niewielką ilością mąki. 5. cielęcinę polewamy sosem ,serwujemy z ziemniakami z rozmarynem i gotowanymi brokułami