Przepisy kulinarne - Zupy i sosy
Żurek z wędzonk±
3-4 szkl. gotowego zakwasu
25 dag wędzonej kiełbasy
marchewka
pietruszka
cebula
kawałek selera
3/4 szkl. ¶mietany
4 jajka na twardo
czosnek
sól
ziele angielskie
li?ć laurowy
majeranek
łyżeczka m±ki Włoszczyznę umyć i pokroić. Kiełbasę pokroić w plasterki, zalać wod? i razem z warzywami gotować ok. 20 min. Dodać zakwas i przyprawy. M?kę wymieszać ze ?mietan± i dodać do zupy. Na koniec dodać ugotowane jajka. Przyprawić ?mietan±.
Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny
Sos egzotyczny
Składniki:12 dkg majonezu,
1 banan,
1 opakowanie jogurtu naturalnego,
1 winne jabłko,
sok z cytryny,
2 łyżeczki curry,
sól.
Sposób przyrz±dzenia: Jabłko i banana obrać, jabłko zetrzeć na tarce o grubych oczkach, banana pokroić w drobn± kosteczkę, lekko skropić sokiem z cytryny. Majonez wymieszać z jogurtem, dodać owoce, wymieszać. Doprawić curry i sol±.