Dzisiaj jest Wtorek 16 paĽdziernika 2018
Przepisy kulinarne - Zupy i sosy

Żur z razowej m±ki



Składniki

• 10 czubatych łyżek razowej m±ki • czosnek • kminek • sól
Etapy przygotowania

1. 10 czubatych łyżek razowej m±ki zalać 1,5 szklanki wody, przykryć bibułkow± serwetk±, odstawić w ciepłe miejsce. Mieszać drewnian± łyżk± 2 razy na dobę. 2. Zakiszony żur zamieszać z wod?, dodaj±c roztarty z sol± czosnek, kminek i mieszaj±c zagotować.

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Ryby morskie


Kupuj±c kawałek dużej ryby morskiej, wybierajmy czę¶ć bliżej ogona. Mięso ryb z czę¶ci ogonowej jest delikatniejsze, smaczniejsze i ma mniej o¶ci. na kwadrans przed smażeniem skrapiamy sokiem z cytryny, a potem starannie osuszamy, najlepiej papierowym ręcznikiem.

Przepisy kulinarne - losowy

Orzechy w karmelu


15 łyżek cukru
200 g orzechów włoskich Podprażyć cukier na patelni, po chwili dodać niewielk± ilo¶ć wody, mieszać, by cukier się rozpu?cił. Podgrzewać na małym ogniu, aż zrobi się karmel. Wrzucić orzechy i mieszać tak, by karmel obkleił każdy kawałek orzecha. Wykładać na talerz polany oliw±.