Dzisiaj jest Wtorek 23 kwietnia 2019
Przepisy kulinarne - Zupy i sosy

真rek z pieczarkami


Sk豉dniki • wywar z w這szczyzny • cebula • pieczarki • olej Etapy przygotowania 1. Ugotowa wywar z w這szczyzny i cebuli i przecedzi. 2. W這篡 pieczarki pokrajane i podsma穎ne na oleju. Doda lis laurowy, ziele angielskie. 3. Gotowa 10 minut i wla 簑r (na 1 l wody 0,5 l 簑ru), zagotowa. Przyprawi roztartym czosnkiem z sol i pieprzem.

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Sma穎ne sajgonki z owocami morza


Nadzienie:
- 25 dag cienkiego makaronu ry穎wego
- 10-12 suszonych grzybk闚 chi雟kich
- 10-12 dag posiekanych paluszk闚 krabowych (mog? by z puszki)
- 25 dag posiekanych krewetek
- 35-40 dag mielonej kark闚ki wieprzowej
- 1 posiekana cebula
- 4 posiekane szalotki
- 4 posiekane z帳ki czosnku
- 2 造磬i sosu rybnego
- 1 造瞠czka 鈍ie穎 zmielonego czarnego pieprzu
- 3 jajka
Farsz:
- 1 paczka (20 sztuk) plack闚 do sajgonek lub arkuszy papieru ry穎wego
- 1 szklanka cukru (je郵i u篡wasz papieru ry穎wego)
- olej z orzeszk闚 ziemnych do sma瞠nia

Ugotuj makaron wed逝g przepisu na opakowaniu. Przygotuj nadzienie: namocz grzybki w gor?cej wodzie, odstaw je na 30 minut, aby zmi瘯造. Os?cz i odci?nij z wody, a nast瘼nie zmiksuj. Wymieszaj grzyby z pozosta造mi sk豉dnikami nadzienia i odstaw. Rozmro placki ciasta na sajgonki, zawijaj w nie farsz i sma w g喚bokim t逝szczu przez 10-12 minut. Os?cz na papierowym r璚zniku. Podawaj z sosem s這dko-kwa郾ym (przepis na stronie 308). Je郵i u篡wasz papieru ry穎wego, przygotuj sajgonki w nast瘼uj帷y spos鏏: do wysokiego naczynia wlej litr wody, wsyp cukier i rozpu?. Arkusze papieru ry穎wego zanurzaj w wodzie (cukier sprawi, 瞠 sajgonki usma? si na z這ty kolor i b璠? chrupi?ce), przek豉daj na papierowy r璚znik i smaruj nadzieniem. Zwijaj sajgonki, sma w g喚bokim t逝szczu (jak wy瞠j).

Przepisy kulinarne - losowy

Zaj帷 po wiede雟ku


Sk豉dniki : comber z zaj帷a 200 g m彗i 2 jajka 2 造磬i koniaku 100 g bu趾i tartej 50 g sera 鄴速ego t逝szcz s鏊 pieprz Wykonanie : Mi瘰o umy, zdj望 b這n, usun望 ko軼i, zala mlekiem i pozostawi w ch這dnym miejscu na 24 h. Nast瘼nie mi瘰o wyj望 z naczynia, osuszy, pokroi na kawa趾i, natrze przyprawami i opr鏀zy m彗, panierowa w rozm帷onych jajkach z koniakiem i bu販e tartej po豉czonej z startym serem. Nast瘼nie k豉嗆 na gor帷y t逝szcz, zrumieni z obu stron i dosma篡 na ma造m ogniu. Podawa z ziemniakami nadziewanymi 郵iwkami i sur闚k.