Dzisiaj jest Sobota 18 sierpnia 2018
Przepisy kulinarne - Zupy i sosy

真rek z pieczarkami


Sk豉dniki • wywar z w這szczyzny • cebula • pieczarki • olej Etapy przygotowania 1. Ugotowa wywar z w這szczyzny i cebuli i przecedzi. 2. W這篡 pieczarki pokrajane i podsma穎ne na oleju. Doda lis laurowy, ziele angielskie. 3. Gotowa 10 minut i wla 簑r (na 1 l wody 0,5 l 簑ru), zagotowa. Przyprawi roztartym czosnkiem z sol i pieprzem.

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Czosnkowe grzanki


Sk豉dniki: 3 z帳ki czosnku 1/2 kostki mas豉 chleb s鏊 Przygotowanie: Do mas豉 dodajemy rozdrobniony czosnek oraz odrobin soli. Chleb smaruejmy mas貫m. Piec na grillu.

Przepisy kulinarne - losowy

Z這ty sandacz


1 kg sprawionego sandacza / karpia
2 造磬i oliwy
1.2 kostki mas豉
1/2 p璚zka zielonej pietruszki
cytryna
s鏊
bia造 pieprz Ryb op逝ka, osuszy, podzieli na dzwonka. Opr鏀zy sol i pieprzem, skropi sokiem z cytryny, odstawi na 30 min. Mas這 rozetrze z natk i doprawi sokiem z cytryny. Z tej masy uformowa wa貫k. Owin望 go przezroczyst? foli? i wstawi na 30 min. do lod闚ki. Oliw rozgrza, usma na niej ryb z 2 stron na z這ty kolor. Na ka盥ej porcji ryby u這篡 plaster mas豉.