Dzisiaj jest Czwartek 18 stycznia 2018
Przepisy kulinarne - Zupy i sosy

Żurek grzybowy


SKŁADNIKI: • 2 szklanki wywaru z grzybów • 2-3 szklanki żuru • z±bek czosnku • sól • pieprz • listek laurowy WYKONANIE: 1. Wywar poł±czyć z żurem (ewentualnie uzupełnić wod±). Dodać obrany czosnek i listek laurowy. Chwilę pogotować. Doprawić sol± i pieprzem. Podawać z ziemniakami.

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Panga w papierze ryżowym


Składniki: ryba panga, papier ryżowy, sos sojowy, pieprz Wykonanie: Dowoln± ilo¶ć filetów bez skóry z pangi trzeba zamarynować w sosie sojowym razem z pieprzem (ryba błyskawicznie pije sos sojowy). Potem moczymy papier ryżowy w ciepłej wodzie i zawijamy w niego kawałki ryby. Smaży się to na głębokim tłuszczu w 190 stopniach, przez 6-7 minut, a najlepiej na złoto.

Przepisy kulinarne - losowy

Szaszłyk drobiowy z papryk±


Składniki:
• 75 dag piersi z kurczaka
• 2 czerwone papryki
• sól
• pół szklanki oliwy
• 2 łyżki przyprawy do mięs

Sposób przyrz?dzenia:
Mięso pokroić na kawałki, posolić.
Oliwę wymieszać z przypraw±, zalać mięso i odstawić w chłodne miejsce na ok. 3 godziny.
Umyt? paprykę pokroić i nabijać na patyczki naprzemian z mięsem.
Podczas pieczenia mięso bardzo intensywnie "nasi?ka" aromatem papryki.