Dzisiaj jest Wtorek 16 stycznia 2018
Przepisy kulinarne - Dania mięsne

Żeberka wołowe w brunatnym sosie


Produkty: 1 kg szpondra (żeberka)
2 łyżki soli
2 litry wody
3 szklanki sosu brunatnego Wykonanie: Mięso natrzeć solą, wstawić do lodówki na noc. 2 litry wody zagotować, włożyć mięso, gotować 5 min, wyjąć, dokładnie opłukać, mięso rozdzielić między kośćmi. Włożyć do ciepłego garnka, zalać 3 szklankami gorącego sosu, przykryć, dusić na małym ogniu 2 godz. Podawać na gorąco z kilkoma łyżkami sosu. Proporcje: dla 4-6 osób - ż ryżem i warzywami

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Przepisy kulinarne - losowy

Groszek zielony po francusku


Produkty 2 szklanki zielonego groszku, 1 mała główka salaty, 5 małych cebul, 2 łyżki posiekanego szczypiorku, 6 dag masla, 2 łyżeczki cukru, sól.  Wykonanie Sałatę umyć, osączyć, drobno pokroić. Obraną cebulę opłukać, drobno pokroić. Groszek opłukać, wrzucić do rondla przygotowane warzywa, dodać masło, sól i cukier. Zalać niewielką ilością wrzącej wody. Ugotować w odkrytym rondlu do miękkości.