Dzisiaj jest Wtorek 23 kwietnia 2019
Przepisy kulinarne - Dania mięsne

Żeberka wieprzowe w ¶wieżej kapu¶cie


Produkty: 40 dag żeberek wieprzowych
1 ¶rednia główka kapusty cukrowej (1,5 kg)
6 dag tłuszczu
2 łyżeczki m±ki
2-3 łyżki koncentratu pomidorowego
2 spore cebule
1 łyżka siekanego koperku; sól
pieprz i słodka papryka mielona do smaku Wykonanie: Żeberka poprzecinać na kawałki, obrumienić w szybkowarze no mocno rozgrzanym tłuszczu, wyj±ć. Na tym samym tłuszczu podsmażyć oczyszczon± i pokrojon± cebulę i też wyj±ć, a do szybkowaru wsypać m±kę (ogień pod szybkowarem zgasić) i wymieszać. Kapustę obgotować w oddzielnym garnku, podzielić na li¶cie, przygotować jak na goł±bki. Każdy li¶ć pozbawić grubego nerwu (wyci±ć lub potłuc). Każdy kawałek żeberka posypać sol± i pieprzem, posmarować koncentratem pomidorowym, położyć na nim trochę cebuli usmażonej i ciasno zawin±ć w 2 li¶cie kapusty. Ułożyć na dnie szybkowaru, wlać 1 szklankę wywaru z obgotowywania kapusty, posolić, popieprzyć i posypać papryk±. Zamkn±ć szybkowar i ogrzewać 20 minut od momentu przekroczenia progu ci¶nienia wewnętrznego.

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Dip indyjski


1/2 szkl. majonezu
ok. 150 ml jogurtu naturalnego
curry
sól
Wymieszać wszystkie składniki. Posolić wg uznania. Schłodzić.

Przepisy kulinarne - losowy

Kanapki z zielonym groszkiem i majonezem


15 dag zielonego groszku
4 łyżki gęstego majonezu
łyżeczka posiekanej naci pietruszki

Ugotowany zielony groszek dokładnie os±czyć z wody i wymieszać delikatnie z połow± majonezu. Groszek z majonezem ułożyć równ± warstw± na o¶miu kromkach, ¶rodek każdej kromki posypać posiekan± naci? pietruszki, przybrać majonezem.