Dzisiaj jest Poniedziałek 15 października 2018
Przepisy kulinarne - Dania mięsne

Żołądki drobiowe w sosie koperkowym


Produkty: 1kg żołądków drobiowych
pół szklanki śmietany
włoszczyzna
duża cebula
sos sojowy
masło
pęczek koperku
pieprz
Wykonanie: Żołądki wypłukać, włożyć do wrzącej wody, gotować pod przykryciem. Gdy będą pół miękkie, dodać oczyszczoną włoszczyznę i gotować aż wszystko zmięknie. Żołądki wyjąć z wywaru, wystudź i pokroić w plasterki. W rondlu rozpuść masło, zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę, dodać żołądki, warzywa pokrojone w słupki, chwilę poddusić, ciągle mieszając. Na koniec dodać śmietanę, pół szklanki wywaru, zagotować, doprawić sosem sojowym i pieprzem , wymieszać z posiekanym koperkiem.

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Śniezny tort sylwestrowy


Składniki
 
ciasto: 45 dag maki 25 dag bialej czekolady 25 dag masla 45 dag cukru pudru 6 jajek 2 lyzeczki olejku cytrynowego skorka starta z cytryny 150 ml mleka 3 lyzki miekkiego masla 1 lyzka proszku do pieczenia syrop cytrynowy: 10 dag cukru pol szkl wody 3 lyzki soku z cytryny krem maslany: 35 dag bialej czekolady 50 dag gladkiego twarozku 15 dag masla 2 lyzki soku z cytryny 200 ml kremowki galaretka czerwona 1 lyzeczka zelatyny Sposób wykonania: Czekolade posiekac stopic, maslo z cukrem i jajkami utrzec na puszysta mase caly czas ucierajac dodawac wystudzona czekolade, olejek, mleko oraz skorke z cytryny. Nastepnie dodawac make wymieszana z proszkiem wymieszac, tortownice wylozyc pergaminem wylac ciasto piec 1 godz 180, wystudzic ciasto. Wode zagotowac z cukrem dodac sok wymieszac odstawic do wystygniecia, czekolade stopic wystudzic; twarozek dokladnie utrzec z przestudzona czekolada maslem sokiem i wstawic do lodowki Wystudzone ciasto przekroic na 3 blaty, kazde nasaczyc przygotowanym syropem, nastepnie przelozyc kremem blaty posmarowac takze boki i wierzch tortu. Odstawic do lodowki na 15 min. Galaretke rozpuscic w szklance goracej wody, zelatyne rozpuscic w odrobinie goracej wody. Smietane ubic pod koniec ubijania dodac wystudzona zelatyne
brzegi tortu udekorowac ubita smietana a po bokach tortu wycisnac kropki
z galaretki mozna wyciac wskazowki zegarowe oraz cyfry rzymskie i ulozyc z nich na wierzchu tortu tarcze zegarowa z godz 12. 


Przepisy kulinarne - losowy

MALINKA


Składniki • 15 dag malin swiezych lub mrozonych
• 1 lyzka syropu malinowego
• 1 lyzeczka cukru
• 1 szklanka maslanki lub zsiadlego mleka
• 2 lyzki bitej smietany Etapy przygotowania Kilka malin zostawic a reszte zmiksowac.Dodac reszte skladnikow ale bez bitej smietany. I znowu zmiksowac.Koktajl rozlac i udekorowac bita smietana i malinami.