Dzisiaj jest Wtorek 16 października 2018
Przepisy kulinarne - Dania mięsne

Żeberka wieprzowe duszone z pomidorami


60-75 dag żeberek wieprzowych
4 cebule
75 dag pomidorów / 2 łyżki koncentratu pomidorowego
sól, pieprz
2 łyżki smalcu
2 łyżki mąki Żeberka oczyścić, umyć, pokroić na porcje, oprószyć m?ką i lekko obrumienić na smalcu razem z posiekaną cebul?. Przełożyć do rondla, skropić wod?, dusić pod przykryciem ok. 30 min. Umyte pomidory sparzyć wrz?tkiem, obrać ze skóry, pokrajać na cz?stki, dodać do żeberek. Udusić do miękkości i przyprawić do smaku solą i pieprzem.

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Batony orzechowo-kokosowe


Produkty: Ciasto: pół kostki margaryny, 0,5 szkl. mąki, tłuszcz, bułka tarta. Masa: 2 jaja, szkl. cukru, 2 łyżki mąki, 1 łyżka proszku do pieczenia, 1,5 szkl. wiórków kokosowych, 1 szkl. posiekanych orzechów, szczypta soli. Przygotowanie: Ciasto: Wymieszać wszystkie składniki ciasta i rozprowadzić równomiernie na dnie formy wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą. Piec w temperaturze 180 st. C około 10 minut, aż się lekko zrumieni. Masa: Jaja ubić z cukrem i wymieszać z pozostałymi składnikami. Rozprowadzić masę na zrumienionym cieście i wstawić ponownie do piekarnika. Piec jeszcze kilkanaście minut aż do uzyskania koloru ciemnozłotego. Po przestygnięciu pokroić blat na zgrabne batony.

Przepisy kulinarne - losowy