Dzisiaj jest Sobota 25 kwietnia 2015
Przepisy kulinarne - Dania mięsne

Wieprzowina po gruzińsku


Składniki • 30 dkg wieprzowiny • 30 dkg ziemniaków • 1 pomidor • 3 dkg koncentratu pomidorowego • 20 dkg fasolki szparagowej • 10 dkg ogórków kiszonych • 6 dkg cebuli • 3 dkg tłuszczu • 1/2 szklanki słodkiej ¶mietany • 1 łyżka posiekanej pietruszki • sól, pieprz • 2 łyżki m±ki Etapy przygotowania 1. Mięso pokroić w małe plastry, oprószyć sol± i m±k± i zrumienić, przełożyć do rondla. 2. Obrane ziemniaki pokroić w plastry i dodać do mięsa, fasole szparagow±, ogórki, obrane pomidory pokroić w kostkę. Wszystko zalać wod± i gotować. 3. Dać koncentrat pomidorowy, zrobić zasmażkę, dodać ¶mietanę doprawić sol±, pieprzem i pietruszk±.

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Gę¶ po wiedeńsku


1/2 gęsi, 5 dkg m±ki, 2 jajka, 2 łyżki rumu, 10 dkg bułki tartej, sól i pieprz do smaku. Mięso umyć, usun±ć ko¶ci, pokrajać w cienkie plastry, posypać przyprawami i oprószyć m?k±, panierować w rozm?conych jajkach z rumem, obtaczać w bułce tartej, kła¶ć na gor?cy tłuszcz i usmażyć. Podawać z ziemniakami z wody i kalafiorem.

Przepisy kulinarne - losowy

Knedle serowe


Składniki:Ciasto:
40 dkg sera twarogowego,
8 dkg kaszy manny,
10 dkg m±ki,
jajko,
sól.
Nadzienie:
25-30 dkg powideł,
3 dkg masła,
2 dkg bułki tartej,
5 dkg cukru.

 
Sposób przyrz±dzenia:        Twarożek zemleć, poł±czyć z przesian± m±k±, kasz± i jajkiem, posolić, zagnie¶ć ciasto. Następnie formować okr±głe kule, nadziewać powidłami. Gotować we wrz±cej, osolonej wodzie. Po ugotowaniu wyj±ć łyżk± cedzakow±, polać zrumienion± bułk± tart± wymieszan± z roztopionym masłem oraz posypać cukrem.