Dzisiaj jest Sobota 26 lipca 2014
Przepisy kulinarne - Dania mięsne

Wieprzowina po gruzińsku


Składniki • 30 dkg wieprzowiny • 30 dkg ziemniaków • 1 pomidor • 3 dkg koncentratu pomidorowego • 20 dkg fasolki szparagowej • 10 dkg ogórków kiszonych • 6 dkg cebuli • 3 dkg tłuszczu • 1/2 szklanki słodkiej ¶mietany • 1 łyżka posiekanej pietruszki • sól, pieprz • 2 łyżki m±ki Etapy przygotowania 1. Mięso pokroić w małe plastry, oprószyć sol± i m±k± i zrumienić, przełożyć do rondla. 2. Obrane ziemniaki pokroić w plastry i dodać do mięsa, fasole szparagow±, ogórki, obrane pomidory pokroić w kostkę. Wszystko zalać wod± i gotować. 3. Dać koncentrat pomidorowy, zrobić zasmażkę, dodać ¶mietanę doprawić sol±, pieprzem i pietruszk±.

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Przepisy kulinarne - losowy

Krem rosyjski


Składniki •  4 żółtka •  4 łyżki cukru •  3 łyżki araku lub rumu •  1/4 l ¶mietany •  1 łyżka cukru pudru •  4 winogrona Etapy przygotowania 1. żółtka ucierać z cukrem tak długo, aż powstanie gęsty białawy krem, do kremu dodawać stopniowo arak lub rum 2. schłodzon± ¶mietanę ubić i odłożyć 4 łyżki do przybrania, pozostał± ¶mietanę poł±czyć delikatnie z mas± z żółtek. 3. cztery pucharki napełnić kremem. Przy pomocy szprycy z nasadk± wycięt± w gwiazdkę wycisn±ć na krem rozetki z bitej ¶mietany. 4. każd± porcję udekorować owocem obtoczonym w cukrze.