Dzisiaj jest Czwartek 18 grudnia 2014
Przepisy kulinarne - Dania mięsne

Wieprzowina po gruzińsku


Składniki • 30 dkg wieprzowiny • 30 dkg ziemniaków • 1 pomidor • 3 dkg koncentratu pomidorowego • 20 dkg fasolki szparagowej • 10 dkg ogórków kiszonych • 6 dkg cebuli • 3 dkg tłuszczu • 1/2 szklanki słodkiej śmietany • 1 łyżka posiekanej pietruszki • sól, pieprz • 2 łyżki mąki Etapy przygotowania 1. Mięso pokroić w małe plastry, oprószyć solą i mąką i zrumienić, przełożyć do rondla. 2. Obrane ziemniaki pokroić w plastry i dodać do mięsa, fasole szparagową, ogórki, obrane pomidory pokroić w kostkę. Wszystko zalać wodą i gotować. 3. Dać koncentrat pomidorowy, zrobić zasmażkę, dodać śmietanę doprawić solą, pieprzem i pietruszką.

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Przepisy kulinarne - losowy

Omlet z cukinią


Składniki:40 dkg cukinii,
2 cebule,
sól,
pieprz,
łyżka tłuszczu,
4 jajka,
2 łyżki stołowe mleka,
zielenina.

 
Sposób przyrządzenia:        Na rozgrzanay na patelni tłuszcz włożyć drobno pokrojoną cebulę, podsmażyć bez zrumieniania, dodać pokrojoną w drobną kostkę cukinię i jeszcze chwilkę mieszając podsmażyć. Odłożyć połowę przyprawionej do smaku cukinii, a na resztę pozostałą na patelni wylać rozmieszane z mlekiem i przyprawione do smaku jajka, smażyć bez mieszania, aby masa się ścięła. Następnie posypać obficie omlet zieleniną i wyłożyć na niego odłożoną cukinię, złożyć omlet na połowę i przekroić na 2 części. Podawać z dodatkiem ziemniaków lub pieczywa.