Dzisiaj jest Środa 24 sierpnia 2016
Przepisy kulinarne - Dania mięsne

Wieprzowina po gruzińsku


Składniki • 30 dkg wieprzowiny • 30 dkg ziemniaków • 1 pomidor • 3 dkg koncentratu pomidorowego • 20 dkg fasolki szparagowej • 10 dkg ogórków kiszonych • 6 dkg cebuli • 3 dkg tłuszczu • 1/2 szklanki słodkiej ¶mietany • 1 łyżka posiekanej pietruszki • sól, pieprz • 2 łyżki m±ki Etapy przygotowania 1. Mięso pokroić w małe plastry, oprószyć sol± i m±k± i zrumienić, przełożyć do rondla. 2. Obrane ziemniaki pokroić w plastry i dodać do mięsa, fasole szparagow±, ogórki, obrane pomidory pokroić w kostkę. Wszystko zalać wod± i gotować. 3. Dać koncentrat pomidorowy, zrobić zasmażkę, dodać ¶mietanę doprawić sol±, pieprzem i pietruszk±.

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Ciasto z bit± ¶mietan±


Składniki Biszkopt: - 5 jaj - 1 szklanka cukru - 0.75 szklanki m±ki - 2 łyżeczki proszku do pieczenia - 2 łyżki m±ki ziemniaczanej Masa pomarańczowa: - 1 litr soku pomarańczowego (odlać pół szklanki) - 0.5 szklanki cukru - 3 budynie smietankowe Dodatkowo : 1 puszka brzoskwiń. Herbatniki z polew± czekoladow± z jednej strony (2 paczki) Bita ¶mietana: - 0.5 litra ¶mietanki 30 % - 2 ¶mietanki w proszku "snieżki" - 2 ¶mietanki Fix Sposób wykonania: Biszkopt: Białka ubić na sztywno,dodać cukier, ubić, następnie dodawać po jednym żółtku. Wsypać wszystkie sypkie składniki i wymieszać delikatnie. Upiec jak biszkopt. Masa pomarańczowa: Sok zagotować z cukrem (niecały) i wlać rozrobione w reszcie soku budynie, ugotować budyń. Na biszkopcie ułożyć brzoskwinie pokrojone w plasterki i zalać je goraca masa pomarańczow±. Bita smietana: Ubić smietanę, dodać snieżkę i Fix i wyłożyć na zimn± już masę pomarańczow±.
Na wierzchu układać moczone w zostawionym soku herbatniki z czekolada i układac je na bitej smietanie  czekolada do góry. Teraz chwilę schłodzić aby herbatniki zmiękły troszkę.

Przepisy kulinarne - losowy

Sałatka Jadzi


KURCZAK:1 pier?
KORNISZONY:10 szt.
SER ŻÓŁTY:10 dkg.
SELER:3 łodygi (naciowy)
MAJONEZ:
KETCHUP:
CEBULA:(marynowana) do dekoracji

Czas przygotowania : 30 min.
Przepis na 16 osób

Pier? ugotować w Vegecie, ostudzić i pokroić w kostkę. Ser w kostkę, ogórki w plastry, a seler na kawałki.
Wszystkie składniki wymieszać. Sałatkę udekorować podzielonymi na pół cebulkami.