Dzisiaj jest Sobota 30 maja 2015
Przepisy kulinarne - Dania mięsne

Wieprzowina po gruzińsku


Składniki • 30 dkg wieprzowiny • 30 dkg ziemniaków • 1 pomidor • 3 dkg koncentratu pomidorowego • 20 dkg fasolki szparagowej • 10 dkg ogórków kiszonych • 6 dkg cebuli • 3 dkg tłuszczu • 1/2 szklanki słodkiej ¶mietany • 1 łyżka posiekanej pietruszki • sól, pieprz • 2 łyżki m±ki Etapy przygotowania 1. Mięso pokroić w małe plastry, oprószyć sol± i m±k± i zrumienić, przełożyć do rondla. 2. Obrane ziemniaki pokroić w plastry i dodać do mięsa, fasole szparagow±, ogórki, obrane pomidory pokroić w kostkę. Wszystko zalać wod± i gotować. 3. Dać koncentrat pomidorowy, zrobić zasmażkę, dodać ¶mietanę doprawić sol±, pieprzem i pietruszk±.

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Zapiekanka z kalafiora i pomidorów


Składniki 1 duży kalafior 5 ¶rednich dojrzałych pomidorów 1 ¶rednia cebula 1 łyżka posiekanego koperku 2 łyżki startego żółtego sera 2 łyżki masła tłuszcz do wysmarowania formy Wykonanie Kalafior umyć, podzielić na różyczki i ugotować na półtwardo w lekko osolonej wodzie. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki. Mi±ższ pomidorów i obran± cebulę pokroić w kostkę. Cebulę zeszklić na ma¶le. Dodać pomidory. Dusić przez ok. 5 min. Kalafior przełożyć do wysmarowanego tłuszczem żaroodpornego naczynia. Polać sosem powstałym z duszenia cebuli i pomidorów. Posypać koperkiem i startym żółtym serem. Zapiekać w ¶rednio nagrzanym piekarniku przez ok 25 min.

Przepisy kulinarne - losowy

Selerowa suróweczka


1 seler 1 małe jabłko 5 łyżeczk majonezu 1 łyżka soku z cytryny 3 łyżki orezchów włoskich, posiekanych cukier sól pieprz Przygotowanie: Seler zetrzeć na tarce. NAstępnie skropić go sokiem z cytryny. Do selera dodać starte jabłko. Wszytsko to wymieszać i dodać majonez, szczyptę cukru, soli i pieprzu. Wszystko wymieszać.