Dzisiaj jest Niedziela 26 lutego 2017
Przepisy kulinarne - Dania mięsne

Wieprzowina po gruzińsku


Składniki • 30 dkg wieprzowiny • 30 dkg ziemniaków • 1 pomidor • 3 dkg koncentratu pomidorowego • 20 dkg fasolki szparagowej • 10 dkg ogórków kiszonych • 6 dkg cebuli • 3 dkg tłuszczu • 1/2 szklanki słodkiej ¶mietany • 1 łyżka posiekanej pietruszki • sól, pieprz • 2 łyżki m±ki Etapy przygotowania 1. Mięso pokroić w małe plastry, oprószyć sol± i m±k± i zrumienić, przełożyć do rondla. 2. Obrane ziemniaki pokroić w plastry i dodać do mięsa, fasole szparagow±, ogórki, obrane pomidory pokroić w kostkę. Wszystko zalać wod± i gotować. 3. Dać koncentrat pomidorowy, zrobić zasmażkę, dodać ¶mietanę doprawić sol±, pieprzem i pietruszk±.

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Koreczki z piklami


Składniki: 20 dag piersi z indyka (wędlina) 10 dag żółtego sera czerwona papryka korniszony oliwki czarne cebulki marynowane winogrona sałata Wykonanie: Wędlinę i ser pokroić w kostkę, paprykę na kwadraty. Na długie szpadki nadziewać kolejno ser, oliwki, wędlinę, pikle, winogrona. Szpadki wbić w bochenek chleba, duże jabłko lub połówkę arbuza, ułożyć na li¶ciach sałaty.  

Przepisy kulinarne - losowy

Schab smażony w cie¶cie


Składniki: - 80 dag schabu bez ko¶ci
- 1 łyżka wódki
- 1 łyżeczka soli
- 1/4 łyżeczki pieprzu
- 1 łyżeczka oleju
Ciasto:
- 2 jajka
- 1/2 szklanki m±ki
- 1 drobniutko posiekana czerwona papryka
- 1 łyżeczka ¶wieżo startego imbiru
- 1/2 łyżeczki soli
- olej do głębokiego smażenia Sposób przyrz±dzania: Wymieszaj składniki marynaty. Mięso pokrój w paseczki, włóż do marynaty, przykryj i odstaw na 30 minut. Jajka zmiksuj z m±k±, dodaj paprykę, imbir i sól. W cie¶cie zanurzaj paski mięsa, smaż porcjami w głębokim oleju.