Dzisiaj jest Piątek 21 lipca 2017
Przepisy kulinarne - Dania mięsne

Wieprzowina po gruzińsku


Składniki • 30 dkg wieprzowiny • 30 dkg ziemniaków • 1 pomidor • 3 dkg koncentratu pomidorowego • 20 dkg fasolki szparagowej • 10 dkg ogórków kiszonych • 6 dkg cebuli • 3 dkg tłuszczu • 1/2 szklanki słodkiej ¶mietany • 1 łyżka posiekanej pietruszki • sól, pieprz • 2 łyżki m±ki Etapy przygotowania 1. Mięso pokroić w małe plastry, oprószyć sol± i m±k± i zrumienić, przełożyć do rondla. 2. Obrane ziemniaki pokroić w plastry i dodać do mięsa, fasole szparagow±, ogórki, obrane pomidory pokroić w kostkę. Wszystko zalać wod± i gotować. 3. Dać koncentrat pomidorowy, zrobić zasmażkę, dodać ¶mietanę doprawić sol±, pieprzem i pietruszk±.

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Przepisy kulinarne - losowy

Kotlety z kaszy gryczanej


25 dag kaszy gryczanej
łyżka tłuszczu
2 jajka
30 dag twarogu
2 łyżki siekanej zielonej pietruszki
5 dag  bułki tartej
sól, pieprz
olej Kaszę ugotować na sypko, zmielić razem z  twarogiem, wymieszać z jajkami i naci?. Dodać sól, pieprz. Formować kotlety, obtaczać w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym tłuszczu. Podawać z sosem pieczarkowym lub grzybowym.