Dzisiaj jest Niedziela 22 stycznia 2017
Przepisy kulinarne - Dania mięsne

Wieprzowina po gruzińsku


Składniki • 30 dkg wieprzowiny • 30 dkg ziemniaków • 1 pomidor • 3 dkg koncentratu pomidorowego • 20 dkg fasolki szparagowej • 10 dkg ogórków kiszonych • 6 dkg cebuli • 3 dkg tłuszczu • 1/2 szklanki słodkiej ¶mietany • 1 łyżka posiekanej pietruszki • sól, pieprz • 2 łyżki m±ki Etapy przygotowania 1. Mięso pokroić w małe plastry, oprószyć sol± i m±k± i zrumienić, przełożyć do rondla. 2. Obrane ziemniaki pokroić w plastry i dodać do mięsa, fasole szparagow±, ogórki, obrane pomidory pokroić w kostkę. Wszystko zalać wod± i gotować. 3. Dać koncentrat pomidorowy, zrobić zasmażkę, dodać ¶mietanę doprawić sol±, pieprzem i pietruszk±.

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Panga zapiakana w brokułach i pomidorach


Składniki Panga - 2 filety Brokuł - 1 szt lub mrożony paczka 450 g Pomidory - ¶wieże 3 Estragon Ziamniaki - 1/2 kg Oliwa Pieprz Sól  Sposób wykonania Pangę umyć i dokładnie osuszyć. Pokroić filety na pół. Pololić. posypac pieprzem ( wg uznania ). Sparzyć i obrać pomidorki, pokroć w ćwiartki, umyć i pocz±stkowac brokuła. Do naczynia żaroodpornego wlać na spód nieco oliwy, na brzegach układac koronki brokuła, w ¶rodek ułożyć rybę. cało¶ć przykryć pomidorami w ćwiartkach. Posolić brokuł i pomidory. Cało¶ć posypać estragonem. Wstawić do piekarnika na ok 40 minut. W czasie pieczenia ryby obrac i ugotować ziemniaki. Jeżeli podczas pieczenia wydzieli się za duzo sosu mozna dodać keczupu dla zagęszczenia i jeszcze chwilkę potrzymać w piekarniku. Podawać z ziemniakami.
 


Przepisy kulinarne - losowy

Wiosenne ziemniaczki czosnkowe


SKŁADNIKI: • 1,5 kg ziemniaków • bazylia, tymianek sól, pieprz, 2 z±bki czosnku • 500 ml jogurtu naturalnego • oliwa z oliwek WYKONANIE: 1. Ziemniaki obrać, gotować w osolonej wodzie ok. 10 minut ( nie mog± być miękkie). Poczekać aż wystygn±. 2. Pokroić w grube plastry. Wyłożyć na blachę, skropic oliw±. 3. Piec na złoty kolor. 4. Z jogurtu i przypraw przygotowac sos. Polać nim upieczone ziemniaki.