Dzisiaj jest Piątek 29 lipca 2016
Przepisy kulinarne - Dania mięsne

Wieprzowina po gruzińsku


Składniki • 30 dkg wieprzowiny • 30 dkg ziemniaków • 1 pomidor • 3 dkg koncentratu pomidorowego • 20 dkg fasolki szparagowej • 10 dkg ogórków kiszonych • 6 dkg cebuli • 3 dkg tłuszczu • 1/2 szklanki słodkiej ¶mietany • 1 łyżka posiekanej pietruszki • sól, pieprz • 2 łyżki m±ki Etapy przygotowania 1. Mięso pokroić w małe plastry, oprószyć sol± i m±k± i zrumienić, przełożyć do rondla. 2. Obrane ziemniaki pokroić w plastry i dodać do mięsa, fasole szparagow±, ogórki, obrane pomidory pokroić w kostkę. Wszystko zalać wod± i gotować. 3. Dać koncentrat pomidorowy, zrobić zasmażkę, dodać ¶mietanę doprawić sol±, pieprzem i pietruszk±.

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Sałatka z kurczakiem i omletem


700 g filetów z piersi kurczaka
2 łyżki sosu sojowego
z±bek czosnku
łyżka oleju arachidowego
6 jajek
3 łyżki m±ki
szczypiorek
50 g chińskiej kapusty sos:
łyżka słodkiego chili
2 łyżki soku z limonki
2 papryczki chili
1/4 szkl. oleju arachidowego
łyżka cukru filety polać sosem sojowym, natrzeć zmiażdżonym czosnkiem, zostawić na noc pod przykryciem. Ods?czyć z marynaty i gotować na parze ok. 8-10 min. Gdy ostygn±, pokroić w plastry. Wbić jajka do miski, dodać m?kę i posiekany szczypior, wymieszać. Rozgrzać olej, wlać połowę masy jajecznej. Smażyć, aż się zetnie, odwrócić, dosmażyć, zdj±ć z patelni i zrolować. Następnie usmażyć drugi omlet. Pokroić je w talarki, dodać do kurczaka, dodać pokrojon± kapustę, zmieszać, skropić sosem.

Przepisy kulinarne - losowy

Twarożek z fistaszkami i rzodkiewkami


Składniki: - 1 pęczek rzodkiewek - gar¶ć prażonych i solonych fistaszków - 250 g chudego twarogu - 1 szkl. jogurtu naturalnego Sposób przyrz±dzania: Rzodkiewki umyj, usuń li¶cie, posiekaj lub zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Fistaszki pokrój na drobne kawałeczki. Twaróg rozdrobnij widelcem, dodaj rzodkiewki i orzeszki. Dolej jogurt, dodaj 1 łyżeczkę ¶wieżo zmielonego pieprzu i soli do smaku. Dokładnie wymieszaj i odstaw na 10 minut, aby się przegryzł.