Dzisiaj jest Niedziela 24 czerwca 2018
Przepisy kulinarne - Dania mięsne

Wieprzowina po gruzińsku


Składniki • 30 dkg wieprzowiny • 30 dkg ziemniaków • 1 pomidor • 3 dkg koncentratu pomidorowego • 20 dkg fasolki szparagowej • 10 dkg ogórków kiszonych • 6 dkg cebuli • 3 dkg tłuszczu • 1/2 szklanki słodkiej ¶mietany • 1 łyżka posiekanej pietruszki • sól, pieprz • 2 łyżki m±ki Etapy przygotowania 1. Mięso pokroić w małe plastry, oprószyć sol± i m±k± i zrumienić, przełożyć do rondla. 2. Obrane ziemniaki pokroić w plastry i dodać do mięsa, fasole szparagow±, ogórki, obrane pomidory pokroić w kostkę. Wszystko zalać wod± i gotować. 3. Dać koncentrat pomidorowy, zrobić zasmażkę, dodać ¶mietanę doprawić sol±, pieprzem i pietruszk±.

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Mięso z kraba zapiekane z makaronem


Paczka spaghetti
Puszka skondensowanej zupy pieczarkowej (z braku takowej moze byc chyba zupa z proszku)
3 lyzki masla
2 szklanki mleka
1/4 kg ostrego ,utartego sera
mieso z kraba
pieprz do smaku

Ugotuj makaron w osolonej wodzie, Odcedz. Podgrzej zupe , dodaj mleko i maslo. Wloz do goracej mikstury ser, zostawiajac troche do posypania po wierzchu. Zmieszaj makaron, mase serowa i mieso z karaba oraz pieprz. Wloz do posmarowanego maslem zaroodpornego naczynia, posyp reszta sera i zapiekaj w B.goracym piekarniku (400 F.czyli gdzies 185 C)) okolo 30 minut.

Przepisy kulinarne - losowy

Kir royal


Porcja dla 2 osob.
60 ml likieru z czarnej porzeczki Cassis,
180 ml szampana wytrawnego.

1. Do wysokich kieliszkow do szampana typu flet wlac likier i dolac szampana.
Podawac natychmiast.
2. Podawac po posilku oraz do ciast. Polecany dla pan.