Dzisiaj jest Sobota 25 czerwca 2016
Przepisy kulinarne - Dania mięsne

Wieprzowina po gruzińsku


Składniki • 30 dkg wieprzowiny • 30 dkg ziemniaków • 1 pomidor • 3 dkg koncentratu pomidorowego • 20 dkg fasolki szparagowej • 10 dkg ogórków kiszonych • 6 dkg cebuli • 3 dkg tłuszczu • 1/2 szklanki słodkiej ¶mietany • 1 łyżka posiekanej pietruszki • sól, pieprz • 2 łyżki m±ki Etapy przygotowania 1. Mięso pokroić w małe plastry, oprószyć sol± i m±k± i zrumienić, przełożyć do rondla. 2. Obrane ziemniaki pokroić w plastry i dodać do mięsa, fasole szparagow±, ogórki, obrane pomidory pokroić w kostkę. Wszystko zalać wod± i gotować. 3. Dać koncentrat pomidorowy, zrobić zasmażkę, dodać ¶mietanę doprawić sol±, pieprzem i pietruszk±.

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Delikatna zupa pomidorowo-selerowa


Składniki: - 3 pomidory - duzy seler - cebula - włoszczyzna - pół łyżecz masła lub margaryny - drobiowa kostka bulionowa - sól, pieprz, cz±ber, słodzik Przygotowanie: Pomidory sparzyć, obrać, mi±ższ pokroic w kostkę. Cebule obrać, drobno pokroić. Seler zetrzec na tarce.  W rondelku roztopic tłuszcz, przesmażyc na nim cebulę, dodać pomidory i seler, przyprawić. Dusić pod przykryciem 30 min. Włoszczyzne oczy¶cić, umyć. Zalać ok. 1,5 l wody, dodac kostke bulionow±, gotowac ok. 20 min. Włoszczyzne wyj±ć z wywaru. Pomidory, seler i cebulę zmiksować lub rpzetrzeć przez sito, dodac do wywaru, wymieszać, przyprawić. Gotowac jeszcze przez 5 minut.

Przepisy kulinarne - losowy