Dzisiaj jest Sobota 01 sierpnia 2015
Przepisy kulinarne - Dania mięsne

Wieprzowina po gruzińsku


Składniki • 30 dkg wieprzowiny • 30 dkg ziemniaków • 1 pomidor • 3 dkg koncentratu pomidorowego • 20 dkg fasolki szparagowej • 10 dkg ogórków kiszonych • 6 dkg cebuli • 3 dkg tłuszczu • 1/2 szklanki słodkiej ¶mietany • 1 łyżka posiekanej pietruszki • sól, pieprz • 2 łyżki m±ki Etapy przygotowania 1. Mięso pokroić w małe plastry, oprószyć sol± i m±k± i zrumienić, przełożyć do rondla. 2. Obrane ziemniaki pokroić w plastry i dodać do mięsa, fasole szparagow±, ogórki, obrane pomidory pokroić w kostkę. Wszystko zalać wod± i gotować. 3. Dać koncentrat pomidorowy, zrobić zasmażkę, dodać ¶mietanę doprawić sol±, pieprzem i pietruszk±.

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Przepisy kulinarne - losowy

Wołowina hu-hu


60 dag wołowiny bez ko¶ci,
tłuszcz,
1 dag m±ki,
15 dag cebuli,
2 grzyby suszone,
sól, pieprz,
ziele angielskie,
curry,
musztarda,
papryka mielona,
czosnek,
sherry do smaku

Mięso umyć, wyżyłować, pokroić w kostkę, posypać sol± i m?k±, zrumienić na silnie rozgrzanym tłuszczu razem z obran±, opłukan± i pokrojon± także w kostkę cebul?, skropić wod?, dodać namoczone i pokrojone w paseczki grzyby, dusić do miękko¶ci. Pod koniec duszenia dodać pozostałe przyprawy. Podawać z ziemniakami dr?żonymi i sałat?.