Dzisiaj jest Środa 25 kwietnia 2018
Przepisy kulinarne - Dania mięsne

Schab po góralsku


Produkty: 80 dag schabu
1 kg kapusty kiszonej
6 dag tłuszczu
3 spore cebule
0,5 płaskiej łyżeczki ostrej papryki mielonej
1 łyżka mąki
1 szklanka śmie tany
0,5 szklanki wody
2 ząbki czosnku
1 łyżeczka kminku
sól Wykonanie: Ze schabu usunąć kość, wykroić kotlety, rozbić je, posolić ł natrzeć roztartym czosnkiem. Obtoczyć w mące i obrumienić na rozgrzanym w szybkowarze tłuszczu. Dodać oczyszczoną i pokrojoną w talarki cebulę i też zrumienić. Posypać kminkiem i papryką, wlać wodę. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 10 minut ad momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Po tym czasie szybkowar otworzyć, włożyć opłukaną w wodzie kiszoną kapustę i szybkowar zamknąć ponownie. Ogrzewać 20 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Po otwarciu szybkowaru podprawić całość wymieszaną z mąką śmietaną, zagotować.

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Potrawy bez tłuszczu


Aby zmniejszyć nasiąkanie potrawy tłuszczem, trzeba przed smażeniem mocno rozgrzać patelnię, potem wrzucić tłuszcz i dopiero na bardzo gorącym smażyć produkty. Po usmażeniu potrawy należy od razu zdjąć ją z patelni, by stygnąc, nie nasiąkała tłuszczem.

Przepisy kulinarne - losowy

Waniliowa kawa z bitą śmietanką


Składniki: 1/2 szklanki mleka Laska wanilii lub dwie łyżeczki cukru waniliowego 1/3 szklnaki zaparzonej kawy Łyżka cukru Bita śmietana w sprayu Sposób przyrządzania: Aby przygotować smaczną waniliową kawę należy zagotować mleko z cukrem i wanilią ( lub cukrem waniliowym). W między czasie robimy zwykłą kawę, najlepiej rozpuszczalną. Zagotowane mleko przelać do szklanki i dolać kawy. Całość wymieszać. Tuż przed podaniem udekorowac bitą śmietaną.