Dzisiaj jest Niedziela 25 września 2016
Przepisy kulinarne - Dania mięsne

Kacze udka z granatami i brzoskwiniami


2 kacze udka
2 granaty
4 połówki brzoskwiń z syropu
kieliszek czerwonego wina
2 łyżki oliwy
łyżeczka skórki z cytryny
łyżka posiekanej natki pietruszki
sól, pieprz Udka umyć, natrzeć solą i pieprzem. Ułożyć w posmarowanej tłuszczem oliwą brytfance. Zarumienić w piekarniku (200 st.). Jeden granat przekroić, wycisnąć sok i wlać wraz z winem do udek. Udka przykryć i dusić ok. 20 min., polewając je sosem z pieczenia. Pod koniec pieczenia wokół udek ułożyć połówki brzoskwiń i polać je sosem. Drugi granat przekroić, wybrać pestki. Udka posypać skórką i pestkami z granatu. Dusić jeszcze 5-10 min. Posypać natką.

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Nokturn miłosny


SKŁADNIKI: * 40 ml wódki * 10 ml drambuie * 1 D angostury WYKONANIE: Wszystkie składniki wraz z kostkami lodu umieścić w szklanicy barmańskiej. Zamieszać, a następnie przelać do kieliszka koktajlowego.

Przepisy kulinarne - losowy

Ryba z brzoskwiniami i papryką


Składniki Przepis 1 kg filetów ryby morskiej (mintaj, morszczuk, sola) 1 puszka brzoskwiń w syropie 1 słoik papryki konserwowej 1 nieduży słoiczek ketchupu 4 duże cebule Posoloną rybę usmażyć bez panierki. potem na patelni zeszklić cebulę, dodać pokrojoną paprykę,brzoskwinie i ketchup. Chwilę poddusić i dodać rybę. Podawać na ciepło lub zimno z ryżem lub pieczywem