Dzisiaj jest Piątek 21 lipca 2017
Przepisy kulinarne - Dania mięsne

Kacze udka z granatami i brzoskwiniami


2 kacze udka
2 granaty
4 połówki brzoskwiń z syropu
kieliszek czerwonego wina
2 łyżki oliwy
łyżeczka skórki z cytryny
łyżka posiekanej natki pietruszki
sól, pieprz Udka umyć, natrzeć solą i pieprzem. Ułożyć w posmarowanej tłuszczem oliwą brytfance. Zarumienić w piekarniku (200 st.). Jeden granat przekroić, wycisnąć sok i wlać wraz z winem do udek. Udka przykryć i dusić ok. 20 min., polewając je sosem z pieczenia. Pod koniec pieczenia wokół udek ułożyć połówki brzoskwiń i polać je sosem. Drugi granat przekroić, wybrać pestki. Udka posypać skórką i pestkami z granatu. Dusić jeszcze 5-10 min. Posypać natką.

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

surówka z czerwonej kapusty z majonezem


Produkty: Pół główki małej czerwonej kapusty 2 jabłka 1 cebula 1 słoik malutki majonezu najlepiej z winiar sól, pieprz do smaku Przygotowanie:
Kapustę dobrze oczyścić, opłukać i bardzo drobno posiekac.Jabłka obrac i zetrzeć na grubej tarce.Cebulę obrać i drobno posiekaćDo kapusty dodać starte jabłka, cebulę posiekaną, majonez, doprawić solą i pieprzem

Przepisy kulinarne - losowy

Surówka z kapusty i kiełków lucerny


150 g czerwonej kapusty
125 g marchwi
25 g kiełków lucerny (lub innych)
2 łyżki oleju
2 łyżki soku z cytryny
łyżka soku jabłkowego
sól, pieprz
Warzywa oczyścić, kapustę poszatkować,marchew utrzeć. Olej wymieszać z sokami, przyprawić. Połowę wymieszać z kapust?, resztę z marchwi?. Warzyw nie mieszać, tylko ułożyć je osobno kręgami - na zewnątrz kapusta, potem marchew, a w środku kiełki.
Kiełki do nabycia w markatech, lucerna niekiełkowana w także w sklepach ze zdrową żywności?.