Dzisiaj jest Środa 26 listopada 2014
Przepisy kulinarne - Dania mięsne

Plastry polędwicy w sosie śmietanowo- serowym


Składniki: Polędwica wołowa - 0,5 kg Makaron tagliatelle - 150 g. Ser gorgonzola - 50 g. Pomidory koktajlowe - 12 szt. Mozarella - 100 g. Śmietana 30% - 150 ml Świeża bazylia i rozmaryn Marynata: czosnek ocet balsamiczny oliwa z oliwek białe wino sok z cytryny Sposób przyrządzenia: Polędwicę pokroić w plastry i marynować przez 10- 15 minut, a następnie usmażyć. Pomidory nafaszerować mozarellą i zapiec w piecu konwekcyjno- parowym. Tagliatelle ugotować al dente. Gorgonzolę podgrzać na patelni, dodać wino, śmietanę i sok z cytryny. Do sosu wrzucić makaron. 


Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Kotlet z jajek


3jajka na twardo zetrzec na tarce
do tego jajko surowe
troche bulki tartej
pieprz sol
uformowac kotlety i owalic w bulce .
usmazyc na patelni.

Przepisy kulinarne - losowy

owoce z sosem bananowo-jogurtowym


Składniki na 4 porcje: - 4 szklanki świeżych owoców - banan - mały jogurt naturalny  - 2 łyżki soku z cytryny - łyżka płynnego miodu - 4 łyżeczki posiekanych orzechów pistacjowych. Jedna porcja: 150 kcal. Wykonanie: 1. owoce umyj, osusz i w razie potrzeby pokrój na kawałki; możesz wziąć dowolną mieszankę swoich ulubionych owoców, albo zdecydować się tylko na jeden ich rodzaj 2. banana obierz, pokrój w plasterki, skrop sokiem z cytryny i bardzo dokładnie rozgnieć widelcem; dodaj jogurt i miód i dokładnie wymieszaj 3. owoce rozłóż do miseczek, polej sosem i posyp posiekanymi pistacjami