Dzisiaj jest Niedziela 31 lipca 2016
Przepisy kulinarne - Dania mięsne

Plastry polędwicy w sosie śmietanowo- serowym


Składniki: Polędwica wołowa - 0,5 kg Makaron tagliatelle - 150 g. Ser gorgonzola - 50 g. Pomidory koktajlowe - 12 szt. Mozarella - 100 g. Śmietana 30% - 150 ml Świeża bazylia i rozmaryn Marynata: czosnek ocet balsamiczny oliwa z oliwek białe wino sok z cytryny Sposób przyrządzenia: Polędwicę pokroić w plastry i marynować przez 10- 15 minut, a następnie usmażyć. Pomidory nafaszerować mozarellą i zapiec w piecu konwekcyjno- parowym. Tagliatelle ugotować al dente. Gorgonzolę podgrzać na patelni, dodać wino, śmietanę i sok z cytryny. Do sosu wrzucić makaron. 


Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Zupa może być smaczniejsza..


Zupa będzie smaczniejsza i bardziej aromatyczna, jeśli warzywa /marchew, cebula, pietruszka, seler/ podsmażymy lekko na maśle.

Przepisy kulinarne - losowy

Kapusta z pieczarką


1 kg kapusty kiszonej
1 kg pieczarek
1 paczka margaryny

Kapustę gotujemy aż będzie mięka dodając trochę kucharka do smaku.Pieczarki ?cieramy na tarce-grube wiórki.Następnie smażymy na paczce 250g margaryny.Gdy kapusta jest miekka dodajemy do niej pieczarki, mieszamy i chwilkę gotujemy.
Można jeść od razu chociaż na drugi dzień jest lepsza.