Dzisiaj jest Czwartek 08 grudnia 2016
Przepisy kulinarne - Dania mięsne

Plastry polędwicy w sosie śmietanowo- serowym


Składniki: Polędwica wołowa - 0,5 kg Makaron tagliatelle - 150 g. Ser gorgonzola - 50 g. Pomidory koktajlowe - 12 szt. Mozarella - 100 g. Śmietana 30% - 150 ml Świeża bazylia i rozmaryn Marynata: czosnek ocet balsamiczny oliwa z oliwek białe wino sok z cytryny Sposób przyrządzenia: Polędwicę pokroić w plastry i marynować przez 10- 15 minut, a następnie usmażyć. Pomidory nafaszerować mozarellą i zapiec w piecu konwekcyjno- parowym. Tagliatelle ugotować al dente. Gorgonzolę podgrzać na patelni, dodać wino, śmietanę i sok z cytryny. Do sosu wrzucić makaron. 


Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Łosoś pieczony w pietruszce


SKŁADNIKI: -płat łososia, -dwa pęczki zielonej pietruszki, -przyprawa do ryb lub wegeta, WYKONANIE: -Naczynie żaroodporne wykładamy folią aluminiową, -połowę posiekanej pietruszki wsypujemy równomiernie na dno, -umytą, pozbawioną łusek oprószoną przyprawą rybę układamy w naczyniu, -resztką pietruszki posypujemy wierzch i okrywamy całość szczelnie folią. -piekarnik ustawiamy na 170 stopni.

Przepisy kulinarne - losowy

Cykoria po mediolańsku


cykoria
żółty ser
masło
Z cykorii wydr?żyć środek. Moczyć ok. 30 min. w wodzie. Gotować ok. 6 min. w lekko osolonej wodzie. Osuszyć, posypać tartym serem, polać roztopionym masłem.