Dzisiaj jest Piątek 01 lipca 2016
Przepisy kulinarne - Dania mięsne

Kurczak Worcestershire


Składniki
2 piersi kurczaka
6 łyżek Sosu Worcestershire L&P
50 g m?czki owsianej lub bułki tartej
2 łyżki oleju do smażenia
Przygotowanie
Z mięsa przygotować kotlety około 5 cm grubości. Moczyć każdy najpierw w sosie następnie w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju.
Podawanie
Podawać z warzywami lub sałat?.

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Sos z zielonego pieprzu


Składniki • 5 ząbków czosnku • 3 łyżki zielongo pieprzu • 1 cebula, 1/2 szklanki białego wytrawnego wina • 1/4 l bulionu drobiowego Knorra • 1 łyżka masła, sól Etapy przygotowania 1. Cebulę kroimy w drobniutką kosteczkę i razem z roztartym z solą czosnkiem podsmażamy na maśle. Zalewamy całość winem, doprowadzamy do wrzenia. 2. Pieprz łączymy z bulionem, następnie z resztą sosu i jeszcze raz zagotowujemy. Podajemy do mięs z grilla, smażonych i fondue z mięsa.

Przepisy kulinarne - losowy

Grzybowa baba


ciasto:
30 dag mąki
3 dag drożdży
1 jajko
1 szkl. mleka
8 dag masła
1 łyżka cukru
sól
1 jajko do posmarowania
kminek farsz:
10 dag kiszonej kapusty
15 dag pieczarek
1 łyżka masła
2 jajka na twardo
1 jajko
sól, pieprz

Z podanych składników wyrobić ciasto, pozostawić do wyrośnięcia. Pieczarki posiekać, podsmażyć. Obgotowaną kapustę i jajka pokroić, wszystkie składniki wymieszać. Ciasto rozwałkować, wyłożyć na formę, nadziać, zlepić, posmarować jajkiem, posypać kminkiem. Zostawić do wyrośnięcia. Piec ok. 40 min. w temp. 190 st. C.