Dzisiaj jest Poniedziałek 24 listopada 2014
Przepisy kulinarne - Dania mięsne

Kurczak Worcestershire


Składniki
2 piersi kurczaka
6 łyżek Sosu Worcestershire L&P
50 g m?czki owsianej lub bułki tartej
2 łyżki oleju do smażenia
Przygotowanie
Z mięsa przygotować kotlety około 5 cm grubości. Moczyć każdy najpierw w sosie następnie w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju.
Podawanie
Podawać z warzywami lub sałat?.

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Sałatka ziemniaczana z bekonem


Składniki 500 g ziemniaków 200 g kiełbasy piwnej 2 małe pory 150 g marynowanej czerwonej papryki ¼ l sosu sałatkowego (wg upodobania, produkt gotowy) sól i pieprz 1 łyżka siekanej natki pietruszki Wykonanie Ugotowane w mundurkach ziemniaki obrać, wystudzić i pokroić w plastry, zdjąć skórkę z kiełbasy, pokroić w cienkie plasterki, potem w paseczki. Pory wyszorować, opłukać i pokroić w cieniutkie pierscionki. Paprykę dobrze odsaczyć, pokroić na paseczki. Wymieszać wszystkie składniki z sosem i postawić, aż sałatka nabierze smaku. Przed podaniem można jeszcze doprawić solą i pieprzem, a po wierzchu posypać siekaną pietruszką.

Przepisy kulinarne - losowy

Ciasto lodowe


SKŁADNIKI: • 1 paczka masła • 1 paczka margaryny • 2 paczki biszkoptów • 0,5 litra mleka • 2 galaretki • 2 budynie śmietankowe • 4 żółtka • 2 łyżeczki kakao • 2 łyżeczki żelatyny • 0,5 szklanki cukru WYKONANIE: 1. Budyń ugotować w 0,5 l mleka i wystudzić. 2. Masło, margarynę, żółtka i cukier utrzeć razem stale mieszając, dodać budyń. Na koniec rozpuszczoną żelatynę. 3. Masę podzielić na 2 części, do jednej dodać kakao. 4. Biszkopty namaczać w rozpuszczonej galaretce galaretce ułożyć na dużej tortownicy. Na wierzchu posmarować ciemną masą, na niej ułożyć namoczone w galaretce biszkoptu, posmarować jasną masą. 5. Wszystko zalać galaretką! Wstawić do lodówki.