Dzisiaj jest Czwartek 30 marca 2017
Przepisy kulinarne - Dania mięsne

Kurczak Worcestershire


Składniki
2 piersi kurczaka
6 łyżek Sosu Worcestershire L&P
50 g m?czki owsianej lub bułki tartej
2 łyżki oleju do smażenia
Przygotowanie
Z mięsa przygotować kotlety około 5 cm grubo¶ci. Moczyć każdy najpierw w sosie następnie w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju.
Podawanie
Podawać z warzywami lub sałat?.

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Krem wi¶niowo- miętowy


Produkty: 50 dag wisni
10 dag mietowych czekoladek
20 dag kremowki
40 ml jogurtu
1 cukier waniliowy
6 lyzek cukru
galazka miety do dekoracji Wykonanie:
Wisnie oplukac, wymieszac z 3 lyzkami cukru, zalac 1/2 litra goracej wody i zagotowac. Odlozyc 2 czekoladki do dekoracji, reszte posiekac dosc grubo. Schlodzona kremowke ubic na sztywno. Jogurt utrzec z pozostalym cukrem i cukrem waniliowym. Do masy jogurtowej dodawac po lyzeczce ubitä smietane. Ostroznie mieszac, na koniec wrzucic do kremu posiekane czekoladki. Delikatnie przemieszac. Cztery wisnie odlozyc do dekoracji. Pozostale przelozyc do schlodzonych pucharkow. Owoce przykryc calkowicie kremem. Odlozone 2 czekoladki przekroic na trojkaty. Kazda porcje deseru odekorowac wisnieknka, kawalkiem czekolady i listkiem miety. Schlodzic w lodowce ok. 30 min.


Przepisy kulinarne - losowy

Grillowany filet z sandacza z sałatk± z rukoli i pomidorów


SKŁADNIKI: * 4 x 160 g filetu z sandacza * Przyprawa do grilla * Marynata klasyczna * 200 g rukoli * 8 żółtych pomidorów koktajlowych * 8 czerwonych pomidorów koktajlowych * 50 g płatków parmezanu * 4 łyżki orzeszków piniowych SOS BALSAMICO: * 100 ml octu balsamicznego * 2 łyżki miodu pszczelego * 1 łyżka musztardy * Sok z ½ cytryny * 5 łyżek oliwy z oliwek extra virgin * Sól, pieprz czarny mielony WYKONANIE: Filety z sandacza zamarynować w oliwie z dodatkiem przyprawy grillowej, marynacie klasycznej i odstawić do lodówki na 4 godziny. Następnie upiec na grillu i ułożyć na rukoli. Danie udekorować pokrojonymi pomidorami koktajlowymi i orzeszkami piniowymi, a następnie skropić sosem balsamico przygotowanym poprzez dokładne zmiksowanie wszystkich jego składników. Przed podaniem posypać ¶wieżo tartymi płatkami parmezanu.