Dzisiaj jest Wtorek 04 sierpnia 2015
Przepisy kulinarne - Dania mięsne

Chiński kociołek


SKŁADNIKI: PORCJA: 250 KCAL - 150 g piersi kurczaka - 400 ml bulionu drobiowego z kostki - 50 g dymki - 50 g pieczarek - 50 g kiełków sojowych - 100 g kapusty pekińskiej - 1/4 puszki pędów bambusa z puszki - 1/2 łyżeczki pokrojonego imbiru - ząbek czosnku - sos sojowy. SPOSÓB PRZYRZĄDZANIA: 1. Mięso pokrój w drobną kostkę, posiekaj czosnek i imbir, białe części cebulki dymki pokrój w plasterki. Wszystko wrzuć do wrzącego bulionu i gotuj przez 12 minut. 2. Pieczarki pokrój na niezbyt cienkie plasterki, kapustę pekińską posiekaj dość grubo, pędy bambusa odsącz. Wszystko to razem z kiełkami dodaj do zupy i gotuj jeszcze przez 3 minuty. 3. Zupę dopraw sosem sojowym i posyp szczypiorkiem z dymki.

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Żeberka wieprzowe duszone z pomidorami


60-75 dag żeberek wieprzowych
4 cebule
75 dag pomidorów / 2 łyżki koncentratu pomidorowego
sól, pieprz
2 łyżki smalcu
2 łyżki mąki Żeberka oczyścić, umyć, pokroić na porcje, oprószyć m?ką i lekko obrumienić na smalcu razem z posiekaną cebul?. Przełożyć do rondla, skropić wod?, dusić pod przykryciem ok. 30 min. Umyte pomidory sparzyć wrz?tkiem, obrać ze skóry, pokrajać na cz?stki, dodać do żeberek. Udusić do miękkości i przyprawić do smaku solą i pieprzem.

Przepisy kulinarne - losowy

Baranina z Papryką


Składniki : 60 dag baraniny z kością (tłustej) 4 owoce papryki 4 pomidory 2 cebule. 1 łyżka mąki 4 dag tłuszczu 1 ząbek czosnku; 2 łyżki siekanej natki pietruszki sól i przyprawa włoska do smaku Wykonanie : Baraninę oddzielić od kości, pokroić na małe kawałki. Pomidory po sparzeniu obrać ze skórki, oczyszczoną paprykę pokroić w makaron, cebulę w półkrążki, czosnek posiekać. Rozgrzać w szybkowarze tłuszcz, wsypać mąkę i zrobić jasną zasmażkę, włożyć cebulę. Wlać szklankę wody, dodać pozostałe składniki oprócz zieleniny. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 25 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Przed podaniem wymieszać z natką pietruszki.