Dzisiaj jest Niedziela 26 lutego 2017
Przepisy kulinarne - Dania mięsne

Chiński kociołek


SKŁADNIKI: PORCJA: 250 KCAL - 150 g piersi kurczaka - 400 ml bulionu drobiowego z kostki - 50 g dymki - 50 g pieczarek - 50 g kiełków sojowych - 100 g kapusty pekińskiej - 1/4 puszki pędów bambusa z puszki - 1/2 łyżeczki pokrojonego imbiru - ząbek czosnku - sos sojowy. SPOSÓB PRZYRZĄDZANIA: 1. Mięso pokrój w drobną kostkę, posiekaj czosnek i imbir, białe części cebulki dymki pokrój w plasterki. Wszystko wrzuć do wrzącego bulionu i gotuj przez 12 minut. 2. Pieczarki pokrój na niezbyt cienkie plasterki, kapustę pekińską posiekaj dość grubo, pędy bambusa odsącz. Wszystko to razem z kiełkami dodaj do zupy i gotuj jeszcze przez 3 minuty. 3. Zupę dopraw sosem sojowym i posyp szczypiorkiem z dymki.

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Mus malinowy


2 szkl. malin
3 białka
3 łyżki bitej śmietany Maliny umyć, zostawić do wysuszenia. Zmiksować na gładką masę. Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier i ubijać, aż piana będzie l?ni?ca. Dodawać po łyżce maliny.
Wlać do szklanych pucharków  i przybrać bit? ?mietaną

Przepisy kulinarne - losowy

PANGA FRYTOWANA


Składniki: ½ kg filetów z pangi, olej do głębokiego smażenia, ½ szklanki mąki kukurydzianej, 2 jajka, sól, pieprz. Sposób przyrządzania: We frytownicy, lub dużej głębokiej patelni rozgrzać olej do temperatury około 200 stopni C. Umyte i osuszone porcje ryby przyprawić sola i pieprzem. Każdy kawałek zanurzyć w rozkłóconym jajku i obtoczyć w mące kukurydzianej. Smażyć około 5 minut na złoty kolor, obsączyć na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu i podawać. Z rybą podajemy surówkę, ostry sos i ćwiartki cytryny.