Dzisiaj jest Piątek 19 stycznia 2018
Przepisy kulinarne - Dania mięsne

Chiński kociołek


SKŁADNIKI: PORCJA: 250 KCAL - 150 g piersi kurczaka - 400 ml bulionu drobiowego z kostki - 50 g dymki - 50 g pieczarek - 50 g kiełków sojowych - 100 g kapusty pekińskiej - 1/4 puszki pędów bambusa z puszki - 1/2 łyżeczki pokrojonego imbiru - ząbek czosnku - sos sojowy. SPOSÓB PRZYRZĄDZANIA: 1. Mięso pokrój w drobną kostkę, posiekaj czosnek i imbir, białe części cebulki dymki pokrój w plasterki. Wszystko wrzuć do wrzącego bulionu i gotuj przez 12 minut. 2. Pieczarki pokrój na niezbyt cienkie plasterki, kapustę pekińską posiekaj dość grubo, pędy bambusa odsącz. Wszystko to razem z kiełkami dodaj do zupy i gotuj jeszcze przez 3 minuty. 3. Zupę dopraw sosem sojowym i posyp szczypiorkiem z dymki.

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Przepisy kulinarne - losowy

Bellini


Składniki • 1 porcja (miarka) puree z białych brzoskwiń (lub innych brzoskwiń) • 5 porcji włoskiego prosecco (lub ulubionego wina musującego) • świeże truskawki do ozdoby       Etapy przygotowania Nektar z owoców wlać do wysokiego kieliszka i wtedy dolać dobrze schłodzone prosecco. Wrzucić małą piękną truskawkę. Podawać natychmiast.