Dzisiaj jest Poniedziałek 20 października 2014
Przepisy kulinarne - Dania mięsne

Chiński kociołek


SKŁADNIKI: PORCJA: 250 KCAL - 150 g piersi kurczaka - 400 ml bulionu drobiowego z kostki - 50 g dymki - 50 g pieczarek - 50 g kiełków sojowych - 100 g kapusty pekińskiej - 1/4 puszki pędów bambusa z puszki - 1/2 łyżeczki pokrojonego imbiru - ząbek czosnku - sos sojowy. SPOSÓB PRZYRZĄDZANIA: 1. Mięso pokrój w drobną kostkę, posiekaj czosnek i imbir, białe części cebulki dymki pokrój w plasterki. Wszystko wrzuć do wrzącego bulionu i gotuj przez 12 minut. 2. Pieczarki pokrój na niezbyt cienkie plasterki, kapustę pekińską posiekaj dość grubo, pędy bambusa odsącz. Wszystko to razem z kiełkami dodaj do zupy i gotuj jeszcze przez 3 minuty. 3. Zupę dopraw sosem sojowym i posyp szczypiorkiem z dymki.

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Chłodnik węgierski


1 l zsiadłego mleka
4 papryki
2 łyżki siekanego szczypiorku
sól, pieprz
3 oczyszczone papryki przepu?cić przez maszynkę, 1 pokroić  w cienkie krążki. Dobrze schłodzone mleko ubić, dodając zmieloną paprykę, sól i pieprz, wsypać szczypiorek. Wymieszać, na wierzchu położyć krążki papryki.

Przepisy kulinarne - losowy

Dip z avocado


Czas przygotow. 10-15 min.
2 duze dojrzale avocado,
200 ml jogurtu,
mala cebula,
zabek czosnku,
lyzka oliwy,
lyzka drobno pokrojonej zielonej pietruszki,
4 lyzki soku cytrynowego,
cukier, sol, pieprz.

1. Avocado obrac, przekroic, usunac pestke, skropic sokiem cytrynowym. Zmiksowac z pozostalymi skladnikami.