Dzisiaj jest Środa 19 września 2018
Przepisy kulinarne - Ryby i owoce morza

Zapiekanka ze śledzi


3 ?ledzie
szkl. mleka
500 g ziemniaków
60 g masła
60 g twardego sera
3 średnie cebule
2 łyżki bułki tartej Wypatroszone, obrane ze skórki i wyfiletowane ?ledzie zalać mlekiem i zostawić na 3 h. Ziemniaki ugotować w mundurkach, obrać ze skóry, pokroić na plastry. Wysmarowane masłem żaroodporne naczynie wyłożyć warstwami: ziemniaki, filety ?ledziowe pokrojone na 3 czę?ci, znów ziemniaki. Posypać tartym serem i bułką tart?, polać stopionym masłem i zapiec.

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Pstrągi z ziołami


4 oczyszczone pstr?gi, sok z cytryny, po 1/2 pęczka natki pietruszki i koperku, 1/2 filiżanki oliwy, po jednej łyżeczce majranku i tymianku Pstr?gi opłukać, osuszyć, skropić sokiem z cytryny. odstawić do lodówki. Koperek i pietruszkę opłukać, starannie osączyć, listki oderwać od łodyżek i napełnić nimi ryby. Oliwę wymieszać z przyprawami. Oliwą z przyprawami natrzeć ryby i na kwadrans wstawić do lodówki. Piec ryby na grillu smarując marynat?.

Przepisy kulinarne - losowy

Kotleciki z indyka z marynowanymi warzywami


SKŁADNIKI: Mielona pierś z indyka Płatki migdałowe Białko (ubić pianę) Sól, pieprz Siekana pietruszka WYKONANIE: Połączyć wszystkie składniki i formować tak jak kotlety mielone. Podawać z ziemniakami puree i marynowanymi warzywami.