Dzisiaj jest Piątek 16 listopada 2018
Przepisy kulinarne - Ryby i owoce morza

Zapiekanka ze ¶ledzi


3 ?ledzie
szkl. mleka
500 g ziemniaków
60 g masła
60 g twardego sera
3 ¶rednie cebule
2 łyżki bułki tartej Wypatroszone, obrane ze skórki i wyfiletowane ?ledzie zalać mlekiem i zostawić na 3 h. Ziemniaki ugotować w mundurkach, obrać ze skóry, pokroić na plastry. Wysmarowane masłem żaroodporne naczynie wyłożyć warstwami: ziemniaki, filety ?ledziowe pokrojone na 3 czę?ci, znów ziemniaki. Posypać tartym serem i bułk± tart?, polać stopionym masłem i zapiec.

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Przepisy kulinarne - losowy

Mintaj w sosie koperkowym


Składniki •  mrożony filet z mintaja
  
•  koperek
  
•  kilka łyżek ¶mietany
  
•  do smażenia: masło lub olej
  
•  przyprawy - co kto lubi
  
 
Etapy przygotowania 1.  Na rozgrzana patelnie lub rondel kladziemy tluszcz i rozmrozonego mintaja, dusimy przez chwilę.
    
2.  Dodajemy posiekany koperek i dusimy pod przykryciem, dodajemy przyprawy wg uznania: vegeta, sol, pieprz, imbir...
    
3.  Dodajemy troche wody i smietany i lekko zageszczamy sos
    
4.  Podajemy z ryzem lub ziemniakami i surowkami