Dzisiaj jest Wtorek 16 października 2018
Przepisy kulinarne - Ryby i owoce morza

Złoty sandacz


1 kg sprawionego sandacza / karpia
2 łyżki oliwy
1.2 kostki masła
1/2 pęczka zielonej pietruszki
cytryna
sól
biały pieprz Rybę opłukać, osuszyć, podzielić na dzwonka. Oprószyć solą i pieprzem, skropić sokiem z cytryny, odstawić na 30 min. Masło rozetrzeć z natką i doprawić sokiem z cytryny. Z tej masy uformować wałek. Owinąć go przezroczyst? foli? i wstawić na 30 min. do lodówki. Oliwę rozgrzać, usmaż na niej rybę z 2 stron na złoty kolor. Na każdej porcji ryby ułożyć plaster masła.

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Drink z kokosem


Składniki: 1/4 białego rumu 3/4 Tymbarku "Kokos" syrop cytrynowy kostki lodu Sposób wykonania: Do wypełnionej lodem szklanki wlać składniki i wymieszać.  

Przepisy kulinarne - losowy

Kotlety ziemniaczane z orzechami


50 dag ziemniaków
10 dag mielonych orzechów włoskich
cebula
3 jajka
2 łyżki oleju
pęczek koperku
sól, pieprz
m?ka
bułka tarta
olej Ziemniaki ugotować i zmielić. Cebulę drobno pokroić, podsmażyć na oleju. Wymieszać z 2 jajkami, 3 łyżkami bułki tartej, koperkiem, przyprawami i orzechami. Uformować kotlety, obtoczyć w m?ce, jajku i bułce. Smażyć na rozgrzanym oleju.