Dzisiaj jest Poniedziałek 15 października 2018
Przepisy kulinarne - Ryby i owoce morza

Zapiekanka rybna w musztardowym sosie


4 filety rybne 2 marchewki 2 łyżki oliwy 2/3 szkl. białego wytrawnego wina 4 łyżki musztardy dijon natka pietruszki sól, pieprz Rybę opłukać, osuszyć, oprószyć solą i pieprzem. Marchewki obrać, ugotować na półmiękko, pokroić na plastry. Naczynie żaroodporne wysmarować łyżką oliwy, włożyć do niego rybę i marchewkę. Pozostał? oliwę zmiksować z winem i musztard?, ew. doprawić solą i pieprzem. Sosem polać rybę. Wstawić do rozgrzanego piekarnika (200 st. C) i piec 25 min. Przed podaniem posypać naci?.

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Sałatka aromatyczna


Składniki • puszka kukurydzy • puszka ananasa • słoik selera pokrojonego w drobne paseczki może być świerzy ugotowany • ser żółty starty na tarce • majonez do wymieszania własnej roboty • żółtka utzreć z musztardą Etapy przygotowania 1. Składniki osączyć z wody 2. następnie utrzeć ser żółty 3. Wszystko razem wymieszać ale jeszcze ananas pokrojony musibyć w kostkę 4. wstawić do lodówki

Przepisy kulinarne - losowy

Mazurek bez pieczenia


SKŁADNIKI: 2 wafle po 15 dag masła i dobrej margaryny 25 dag cukru pudru 3 jaja 4 paczki herbatników po 10 dag orzechów i rodzynków 2-3 łyżki kakao, pół tabliczki czekolady Polewa: pół szklanki śmietany szklanka cukru 4 łyżki kakao lub pół tabliczki czekolady 2 łyżki wiórków kokosowych do dekoracji WYKONANIE: Ubić na parze jaja z cukrem i ostudzić. Masło i margarynę utrzeć. Do utartego tłuszczu dodawać po trochu ubite jaja. Po dokładnym utarciu masy dodawać do kremu mieszając: zmielone herbatniki, rodzynki, pokruszoną czekoladę, zmielone lub posiekane orzechy, kakao. Masę równomiernie rozłożyć na waflu i przykryć drugim. Do garnka wlać śmietanę, wsypać cukier i od chwili zawrzenia gotować 15 min. Po lekkim ochłodzeniu (około 10 min) dodać kakao i jeszcze ciepłą masą polać wafel. Z wierzchu mazurek posypać wiórkami kokosowymi.