Dzisiaj jest Czwartek 18 stycznia 2018
Przepisy kulinarne - Ryby i owoce morza

Zapiekanka rybna w musztardowym sosie


4 filety rybne 2 marchewki 2 łyżki oliwy 2/3 szkl. białego wytrawnego wina 4 łyżki musztardy dijon natka pietruszki sól, pieprz Rybę opłukać, osuszyć, oprószyć sol± i pieprzem. Marchewki obrać, ugotować na półmiękko, pokroić na plastry. Naczynie żaroodporne wysmarować łyżk± oliwy, włożyć do niego rybę i marchewkę. Pozostał? oliwę zmiksować z winem i musztard?, ew. doprawić sol± i pieprzem. Sosem polać rybę. Wstawić do rozgrzanego piekarnika (200 st. C) i piec 25 min. Przed podaniem posypać naci?.

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

¦LEDZIE Z MANDARYNKAMI


Składniki 5 MATIASÓW, PUSZKA KUKURYDZY, PUSZKA MANDARYNEK, JOGURT NATURALNY, 5 ŁYŻEK MAJONEZU, 1 CEBULA, KOPEREK, SOK Z CYTRYNY Wykonanie MATIASY, MANDARYNKI I CEBULE POKROIĆ W KOSTKĘ, JOGURT WYMIESZAĆ Z MAJONEZEM DOPRAWIĆ POSYPAĆ KOPERKIEM

Przepisy kulinarne - losowy

Babka ananasowo-marcepanowa


Składniki  Na ciasto:
 
200 g surowej masy marcepanowej
200 g masła
200 g cukru
3 jajka
300 g m±ki tortowej
50 g m±ki ziemniaczanej
2 łyżeczki proszku do pieczenia
150 g kandyzowanego ananasa
 
Na polewę: 3 łyżki gęstej kwa¶nej ¶mietany
3 łyżki cukru
3 łyżki kakao
1 łyżka masła
 
Do dekoracji: płatki kandyzowanego ananasa Wykonanie:    Masę  marcepanow± utrzeć z masłem i cukrem na biała, pulchn± masę. Następnie dodać jajka i nadal ucierać. Makę wymieszać z mak± ziemniaczan± i proszkiem do pieczenia i dodawać po łyżce do masy jajecznej. Ananas kandyzowany pokroić na małe kawałeczki i dodać do masy. Cało¶ć wymieszać. Formę na babkę posmarować masłem i przełożyć do niej ciasto. Piec około 50 min w temp. 200° C. Przygotować polewę. Wymieszać razem wszystkie składniki i gotować ok. 3 minuty. Polewę lekko przestudzić i polać nia babkę. Gotowy wypiek udekorować płatkami kandyzowanego ananasa.