Dzisiaj jest Środa 18 lipca 2018
Przepisy kulinarne - Ryby i owoce morza

Zupa – krem z ryby z bananami


Składniki: 40 dkg ryby ( łoso¶ lub mintaj) , 3 szklanki wywaru z włoszczyzny lub 2 kostki bulionu warzywnego, 2 szklanki chudego mleka, 1 mały jogurt naturalny, 1 łyżka m±ki pszennej, 2 banany, ½ szklanki ugotowanego zielonego groszku ( lub 1 mała puszka groszku), 1 łyżka łagodnej przyprawy curry, sól, pieprz biały. Wykonanie: W wywarze gotować rybę około 20-25 minut. Wyj±ć rybę. Mleko i jogurt poł±czyć z m±k±, rozprowadzić wywarem stale mieszaj±c. Zmiksować ugotowan± rybę i banany z dodatkiem małej ilo¶ci wywaru, tyle ile konieczne do zmiksowania. Poł±czyć mix z zup±, wymieszać. Doprawić do smaku sol± , pieprzem i przypraw± curry ( ale niekoniecznie). Po nałożeniu na talerze posypać zielonym groszkiem.


Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Kiełbasa biała w chlebowym sosie


SKŁADNIKI: biała kiełbasa - 80 dag masło - 2 łyżki miód - 2 łyżeczki piwo jasne - 2 szklanki sól - 1 łyżeczka suchy chleb razowy - 3 kromki WYKONANIE: Kiełbasy włożyć do garnka, zalać piwem i gotować 20 minut. Wyj±ć z wywaru. Na patelni zrumienić masło, dodać miód, starty suchy chleb, piwo i sól. Gotować mieszaj±c ok. 5 minut. Kiełbasy pokroić na porcje, włożyć do sosu i zagrzać. Biała kiełbasa w sosie chlebowym smakuje doskonale podawana z ryżem lub ziemniakami z wody.

Przepisy kulinarne - losowy