Dzisiaj jest Wtorek 23 kwietnia 2019
Przepisy kulinarne - Ryby i owoce morza

Złocista grillowana ryba


SKŁADNIKI: • 1 kg fileta z halibuta • 1 lyzka musztardy miodowej • 1/2 szkl. oleju • przyprawa do grilla • 2 cytryny • sol • pieprz WYKONANIE: 1. Musztardę wymieszać z olejem. Dodać przyprawę do grilla i sok wyci¶nięty z jednej cytryny. 2. Filety opłukać, osuszyć, pęset± usunać duże o¶ci. Natrzeć olejem z przyprawami. 3. Wstawić na 2-3 godz. do lodówki. Następnie ułożyć na ruszcie lub blasze. Drug± cytrynę sparzyć, pokroić w plasterki i po jednam ułożyć na każdym kawałku ryby. 4. Piec na grillu ok. 5 min. z każdej strony (w trakcie odwracania ryby odwrócić też cytrynę). 5. Tuż przed podaniem rybę oprószać sol± i ewentualnie pieprzem.

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Przepisy kulinarne - losowy

Zupka winogronowa


Zupka winogronowa (od 10 miesi±ca) Składniki:
300 g winogron,
Syrop:
5 łyżek cukru,
szklanka wody,
1 laseczka cynamonu
kawałek skórki pomarańczy,
kawałek skórki cytryny
 
Przygotować syrop, gotuj±c przez 5 minut wodę z cukrem, skórk± pomarańczy i cytryny oraz cynamonem. Po ostudzeniu wymieszać z wod±.
Winogrona obrać ze skórki, usun±ć pestki i wymieszać z przygotowanym syropem.  Podawać na ciepło lub jako chłodnik