Dzisiaj jest Wtorek 23 kwietnia 2019
Przepisy kulinarne - Dania mączne

Zapiekanka dla dwojga


SKŁADNIKI: 6-8 cienkich, słonych naleśników 4 średnie cebule 50 dag pieczarek 20 dag szynki 25 dag żółtego sera 2 parówki / lub kiełbaski pół zielonego ogórka papryka czerwona dwa pomidory 1/4 szklanki tłuszczu vegeta papryka chili magii sos wg. uznania WYKONANIE: Pieczarki pokroić w kostkę, przesmażyć dusząc aż zmiękną. Cebule pokroić w kostkę, przesmażyć dusząc aż zmięknie. Paprykę i ogórek pokroić w plasterki, przesmażyć dusząc aż zmiękną. Kiełbasę pokroić w plasterki, przesmażyć. Naleśniki nafaszerować (zmieszanymi razem i doprawionymi): pieczarkami, cebulą i kiełbasą, układać w posmarowanym tłuszczem naczyniu żaroodpornym. Paprykę z ogórkami i pokrojone w plastry pomidory przekładać z naleśnikami. Wszystko zalać przygotowanym wg przepisu lub gotowym sosem. Zapiec w temp. 180 stopni ok. 30 minut. Posypać startym żółtym serem i dopiec.

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

FIAMBRE DE ESPARRAGOS EN VINAGRETA DE HUEVOS


Składniki • 1 DUŻA PUSZKA POKROJONYCH SZPARAGÓW • 1 MAŁA PUSZKA KLAROWNEJ ZUPY OGONOWEJ • 1/4 L. ROSOŁU WARZYWNEGO • 10 PŁATKÓW BIAŁEJ ŻELATYNY • 4 ŁYZKI SHERRY • PRZYPRAWY(SÓL,PIEPRZ,SZCZYPTA CUKRU) • 1 PECZEK SZCZYPIORKU NA SOS • 1 JAJKO NA TWARDO • 1 MAŁA CEBULA • 4 ŁYŻKI OCTU SHERRY • 5 ŁYŻEK OLIWY Z OLIWEK Etapy przygotowania 1. Szparagi przełozyc na sito i dokładnie odsączyć. 2. Do garnka wlac zupę ogonową i rosól warzywny-podgrzac. Namoczoną żelatynę dodać do rosołu i rozpuścić. 3. Dodać shery i ocet sherry,doprawic pikantnie do smaku solą,pieprzem i cukrem. 4. Na sos obrać jajko i cebulę- posiekac je drobno. dodać ocet sherry i oliwę z oliwek,przyprawić pikantnie solą i pieprzem. 5. Wyłozyc galaretkę do góry dnem z miseczek, polać sosem vinaigrette i podawać.

Przepisy kulinarne - losowy

Ekskluzywna chłodzona herbata


Składniki: 3 kostki lodu
Absolut Citron
chłodna herbata Przyrządzanie: Wszytsko razem zlać do wysokiej szklanki i wymieszać.