Dzisiaj jest Wtorek 16 stycznia 2018
Przepisy kulinarne - Dania m±czne

Węgierskie knedle serowe


75 dag sera twarogowego
3 jajka
2 łyżki masła
8 łyżek kaszy manny
5 łyżek m±ki
2-3 łyżki bułki tartej
1 szkl. ¶mietany
sól
Utrzeć tłuszcz z jajkami. Ser zemleć, dodać do niego masę jajeczno-ma¶lan±, utrzeć razem na gładk± masę. Dodać kaszę mannę i połowę m±ki, wymieszać ciasto. Formować knedle o ¶rednicy ok. 3 cm. Ugotować w solonej wodzie. Odcedzone posypać bułk± tart?. Oddzielnie podać ?mietanę do polania.

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Sernik na zimno z winogronem


Produkty: 1 paczka biszkoptów
1/2 ka.winogron
1/2 kg. serka w wiaderku
2 galaretki owocowe-rozpu¶cić w 2 szklankach wody
1 opak.cukru wanilijowego
20  dag.cukru pudru
2 jajka Wykonanie: Biszkoptami wyłożyć blaszkę.
Żółtka ubić z cukrem pudrem i wanilijowym.Dodać ubit± pianę z białek i połowę rozpuszczonej galaretki.Delikatnie wymieszać.Wyłożyć na biszkopty.
Wionogrona opłukac i pokroić na połówki,poukładać na masie serowej i zalać pozostał± galaretk±.
 

Przepisy kulinarne - losowy

Mus z brzoskwini i karamboli


4 brzoskwinie
4 karambole
2 białka jaja
2 łyżki cukru
żelatyna /agar

Brzoskwinie obrać, usun±ć pestki, pokroić w ćwiartki. Z owoców karamboli wycisn±ć sok, białka ubić na sztywn± pianę. Do miksera włożyć brzoskwinie, wlać ok. 1 l wody, sok z karamboli, cukier, żelatynę i miksować 30 sek. Przelać deser do salaterki, wstawić do lodówki, gdy zacznie krzepn±ć poł?czyć z ubit? na sztywno pian± z białek.