Dzisiaj jest Wtorek 22 maja 2018
Przepisy kulinarne - Dania m±czne

Węgierskie knedle serowe


75 dag sera twarogowego
3 jajka
2 łyżki masła
8 łyżek kaszy manny
5 łyżek m±ki
2-3 łyżki bułki tartej
1 szkl. ¶mietany
sól
Utrzeć tłuszcz z jajkami. Ser zemleć, dodać do niego masę jajeczno-ma¶lan±, utrzeć razem na gładk± masę. Dodać kaszę mannę i połowę m±ki, wymieszać ciasto. Formować knedle o ¶rednicy ok. 3 cm. Ugotować w solonej wodzie. Odcedzone posypać bułk± tart?. Oddzielnie podać ?mietanę do polania.

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Owoce w czekoladowej koronie


Przygotowanie: 15 min.

Trudno¶ć: bardzo łatwe


Składniki na 1 porcję

• 3 plastry ananasa z puszki • banan • 3 kiwi • 10 dag winogron • 2-3 mandarynki • 10 dag wisienek koktailowych • ok. 100 ml likieru pomarańczowego • 20 dag kremu czekoladowego
Etapy przygotowania

1. Ananas, obrany banan i kiwi pokroić w duż± kostkę. 2. Mandarynki podzielić na cz±stki, obrać z białych błonek. 3. Z winogron usun±ć pestki. 4. Przygotowane owoce i wisienki wymieszać, polać likierem. Udekorować kremem nakładanym ze szprycy.

Przepisy kulinarne - losowy

Przek±ska dla piwoszy


Składniki cebulka 2 zabki czosnku 400 g mieszanego mięsa mielonego 1/2 łyżeczki tymianku i oregano 5 łyżek koncetratu pomidorowego 300 g mrożonego ciasta francuskiego 200 g startego sera żółtego łyżka zieleniny tłuszcz do blachy Sposób wykonania Na patelni zeszklić cebulę i czosnek. Dodać mięso, podsmażyć. Dołożyć koncentrat, przyprawić sol±, pieprzem i ziołami. Rozgrzać piekarnik do temperatury 200 stopni. Ciasto rozwin±ć. Blachę wysmarować tłuszczem, wyłożyć ciasto, mięso ułożyć w równych odstępach. Posypać serem i zielenin±. Pokroić na kwadraty. Blachę wstawić do piekarnika. Piec 20 min. Wystudzić. Można podawać z surówkami.