Dzisiaj jest Czwartek 18 stycznia 2018
Przepisy kulinarne - Dania m±czne

Zielone kopytka


Składniki 1/2 kg ziemniaków 1 żółtko (1 jajo) 15- 17 dag m±ki 2 - 3 łyżki mrożonego szpinaku puree sól Przygotowanie Ziemniaki ugotować (najlepiej dzień wcze¶niej) i przepuscić przez maszynkę lub praskę. Do ziemniaków dodać żółtko lub całe jajo. Następnie dodać makę i rozmrożony szpinak. Doprawić sol±. Wyrobić na masę, formować wałki, spłaszczyć i pokroić w romby. Kluski wrzucać na osolon± wodę. Gdy  wypłyn± gować 3-5 minut (w zależno¶ci od wielko¶ci klusek

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Sałatka czosnkowa


Składniki • Pół kapusty pekińskiej
• 5 - 6 z±bków czosnku
• 3 - 4 łyżki kwa¶nej ¶mietany
• 2 paczuszki przyprawy do sałatek o smaku paprykowo-ziołowym (knora)
• sól
• pieprz Etapy przygotowania 1. Kapustę szatkujemy. 2. Obrany czosnek siekamy bardzo drobniutko lub przeciskamy przez "maszynkę do czosnku" 3. Do kapusty dodajemy pozostałe składniki i doprawiamy przyprawami. 4. Sałatka ¶wietnie nadaje sie jako dodatek do potraw, zwłaszcza kiełabasy, z grilla

Przepisy kulinarne - losowy

Piersi z kurczaka z grilla w miodzie i pomidorach


SKŁADNIKI: 4 piersi z kurczaka, 5 dkg masła, 1 drobno posiekana cebula, 1 puszka pomidorów w zalewie, 2 łyżki sosu sojowego, 2 łyżki miodu pieprz i sól. WYKONANIE: W rondlu zagotować pomidory wraz z zalew±, dodać sos sojowy, cebulę, masło, miód i przyprawy. Gotować ci±gle mieszaj±c przez ok. 8 min. Przetrzeć przez sito, lub zmiksować. W tak przygotowanym sosie maczać mięso. Ułożyć na rozgrzanym grillu i piec po 15 min z każdej strony, Podczas grillowania cały czas polewać sosem.