Dzisiaj jest Środa 19 września 2018
Przepisy kulinarne - Dania mączne

Wiosenne naleśniki


SKŁADNIKI: • 2 jajka • 1 szkl. wody • 2 szkl. mąki • kostka twarogu półtłustego(250 g) • 5 łyżek śmietany • pęczek szpinaku • cebula • sól,pieprz ETAPY PRZYGOTOWANIA: 1. Przygotować z wody ,jajek,mąki i odrobiny soli ciasto naleśnikowe a następnie upiec 12 naleśników. 2. Szpinak opłukać,osuszyć i pokroić dość grubo.Na rozgrzany tłuszcz wrzucić szpinak i podsmażyć ok.10 min aż znacznie zmniejszy objętość. 3. Twaróg rozgnieść w misce ,dodać pokrojoną drobno cebulę i podsmażony szpinak.Dolać śmietanę i doprawić solą i pieprzem. 4. Na naleśniki nakładać przygotowany farsz i składać w "koperty".W żaroodpornym naczyniu wstawić naleśniki na chwilę do pieca żeby się podgrzaly.Podawać z gęstą ,kwśną śmietaną.

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Sałatka z kukurydzy


40 dag kukurydzy (z puszki)
kilka li?ci zielonej sałaty
20 dag cebuli
1/2 pęczka szczypiorku
łyżka posiekanego kopru
2 łyżeczki musztardy
1/2 str?ka papryki
2 łyżki oleju
cukier
sól, pieprz Cebulę i paprykę drobno pokroić. Sałatę porwać na kawałki. Szczypior posiekać. Ułożyć sałatę na półmisku. Kukurydzę, cebulę, paprykę, szczypiorek i koper wymieszać, przełożyć na sałatę. Wymieszać olej  z musztard?, doprawić cukrem, solą i pieprzem. Polać sałatkę. Odstawić w chłodne miejsce na 15 min.

Przepisy kulinarne - losowy

ŚLEDZIE Z MANDARYNKAMI


Składniki 5 MATIASÓW, PUSZKA KUKURYDZY, PUSZKA MANDARYNEK, JOGURT NATURALNY, 5 ŁYŻEK MAJONEZU, 1 CEBULA, KOPEREK, SOK Z CYTRYNY Wykonanie MATIASY, MANDARYNKI I CEBULE POKROIĆ W KOSTKĘ, JOGURT WYMIESZAĆ Z MAJONEZEM DOPRAWIĆ POSYPAĆ KOPERKIEM