Dzisiaj jest Wtorek 26 marca 2019
Przepisy kulinarne - Ciasta, desery, torty

Wytworne ciasto bezowe


SKŁADNIKI: * 6 bialek, * 375 g cukru, * 3 łyżki kakao, * 6 łyżeczek kawy rozpuszczalnej SPOSÓB PRZYRZĄDZANIA: Z białek i cukru ubić sztywną pianę, dodać przez sitko kakao i kawę rozpuszczalną, dokładnie wymieszać. 2 blaszki wyłożyć papierem do pieczenia i namalowac 3 prostakaty o wym. ok. 12 x 32 cm. Nałożyć masę na każdy prostokąt, równomiernie rozprowadzić. MASA : 1/2 litra śmietany tortowej 36% ubić na sztywno i dodac 3 duze zagestniki Dr.Oetkera, wymieszac i dodac jeszcze 4 łyżki likieru kawowego. Przełożyc poszczególne warstwy masą, posmarować także wierzch, wygładzić nożem. Przed podaniem wstawić na min. 4 h do lodówki.

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Krem śmietankowy


Produkty: 1 kostka margaryny
1 szklanka cukru pudru
1 szklanka kwaśnej śmietany Wykonanie: Margarynę utrzeć z cukrem na puszystą masę następnie dodawać po łyżce śmietany i dalej ucierać aż wszystko ładnie się połączy.Krem schłodzić w lodówce.

Przepisy kulinarne - losowy

Sałatka z fenkuła i łososia


300 g pieczarek
300 g filetu z wędzonego łososia
3 fenkuły
kilka li?ci szpinaku i rukoli
łyżeczka ziaren sezamu
10 ml oliwy
cytryna
sól, pieprz
koper Pieczarki pokroić w plastry. Fenkuły pokroić w cienkie plastry. Wymieszać sok z cytryny z oliwą, solą pieprzem, kropić fenkuł, wymieszać. Li?cie, fenkuły i kawałki ryby ułożyć w salaterce na pieczarkach, posypać uprażonym sezamem.