Dzisiaj jest Wtorek 26 marca 2019
Przepisy kulinarne - Ciasta, desery, torty

Zabajone z rumem


Produkty: - 6 żółtek
- 5 dag cukru
- szczypta cynamonu
- 200 ml wina Marsala
- 50 ml rumu Wykonanie: W metalowej miseczce ubij żółtka z cukrem na jasnokremową puszystą masę. Cynamon rozpuść w Marsali, wymieszaj z rumem. Powoli wlewaj wino do masy jajecznej, nie przerywając przy tym ubijania. Miseczkę ustaw w kąpieli wodnej (w większym garnku zagotuj wodę, zmniejsz ogień. Ponad parą umieść miseczkę z kremem), ubijaj, aż masa będzie gładka i gęsta. Wyjmij miseczkę z kąpieli wodnej i przełóż krem do pucharków.

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Drink waniliowy


1/4 ginu
3/4 Tymbaku "Wanilia"
syrop Grenadina
kostki lodu Do wypełnionej lodem szklanki wlać składniki i wymieszać.

Przepisy kulinarne - losowy