Dzisiaj jest Piątek 19 stycznia 2018
Przepisy kulinarne - Ciasta, desery, torty

Zabajone z rumem


Produkty: - 6 żółtek
- 5 dag cukru
- szczypta cynamonu
- 200 ml wina Marsala
- 50 ml rumu Wykonanie: W metalowej miseczce ubij żółtka z cukrem na jasnokremową puszystą masę. Cynamon rozpuść w Marsali, wymieszaj z rumem. Powoli wlewaj wino do masy jajecznej, nie przerywając przy tym ubijania. Miseczkę ustaw w kąpieli wodnej (w większym garnku zagotuj wodę, zmniejsz ogień. Ponad parą umieść miseczkę z kremem), ubijaj, aż masa będzie gładka i gęsta. Wyjmij miseczkę z kąpieli wodnej i przełóż krem do pucharków.

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Selery panierowane


Składniki

• 1 seler • mleko sojowe • bułka tarta • 1 łyżka orzechów posiekanych
Etapy przygotowania

1. Seler obgotować w mleku. Panierować w mleku sojowym, tartej bułce i posiekanych orzechach.

Przepisy kulinarne - losowy

Sałatka z tuńczyka i fety


200 g fety
2 puszki tuńczyka
1 cebula
4 pomidory
1 sałata
15 czarnych oliwek
włoski sos sałatkowy Winiary
3 łyżki wody
3 łyżki oliwy Warzywa i ser pokroić w kostkę. Tuńczyka podzielić na cz?stki. Wymieszać, polać przygotowanym sosem. Podawać po 10 min.