Dzisiaj jest Środa 19 września 2018
Przepisy kulinarne - Ciasta, desery, torty

Yorkshire pudding


Produkty: 250 g mąki,
4 jaja,
200 ml mleka,
sól,
pieprz,
oliwa Sposób przyrządzania:
 
Wymieszać mąkę z jajami i przyprawami. Stopniowo dolewać mleko i mieszać. Jeśli ciasto jest za gęste, dolać pół szklanki wody. Powinno powstać gęste ciasto naleśnikowe. Rozgrzać piekarnik do 220 st. C, wlać na dno foremek do muffinów odrobinę oliwy, wstawić je do piekarnika. Kiedy oliwa wrze, rozlać ciasto do foremek, wypełniając je do połowy. Wstawić do piekarnika i piec ok. 20 minut, aż bułeczki urosną i się zrumienią. Są puste w środku i najlepsze prosto z piekarnika.


Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Sałatka imieninowa


SKŁADNIKI: • 2 puszki fasoli czerwonej • 2 słoiczki marynowanej cebulki • 20 dag szynki konserwowej • 15 dag żółtego sera • majonez do smaku WYKONANIE: 1. Fasolka wymaga jedynie odsączenia z zalewy. Cebulki jeśli są duże możemy przekroic na połówki. Ser i szynkę kroimy w "zapałki" 2. Wszystko mieszamy dodajemy majonez.

Przepisy kulinarne - losowy

Makaron po francusku


5 szkl. ugotowanego makaronu
1 szkl. ugotowanej fasoli
2 azkl. ugotowanego szpinaka
1 szkl. duszonej cebuli
1/2 szkl. przecieru pomidorowego
1 szkl. pokrojonych pomidorów
1 szkl. duszonych pieczarek
2 ząbki duszonego czosnku
sól
Poł?czyć wszystkie składniki, podgrzać i podawać jako drugie danie.